Ti mit adtok vacsorára a 13-14 hónapos babátoknak? Amitől persze jól belakik és nem kel fel éjjel?
általában azt eszi amit meghagy ebédről. tehát főtt ételt...ez tegnap pl lecsós csirke volt tésztával, azelőtt brokkolis tojásos rizs, ma brokkoli leves.
De ha ilyesmi maradék nincs, akkor zsömit kap egy kis husival sajtal vagy zöldséggel. Emellé benyakal elalvás előtt 2,5 dl tejes-tápszer keveréket. Átalussza vele az éjszakát ha csak nem jön a foga.
Ez nem lesz válasz a kérdésedre:
Miért baj, ha egy baba éjjel fölkel? Anyósom 47 éves, mégis fölkel éjszaka enni. Én 20 éves vagyok, mégis fölkelek éjszaka wc-re menni. Vagy csak simán felébredek, átfordulok a másik oldalamra és alszok tovább. Most nyilván ha egy baba ébred fel csak úgy, akkor nem minden esetben tud visszaaludni egyedül, mert pl. észreveszi, hogy egyedül van.
Amúgy sem jó, ha nagyon tele van etetve, mert a sok kaja hirtelen megemeli a vércukorszintet (ami nem jó), reggelre nagyon lecsökken. Magyarul nagyon szélsőséges értékek között mozog a vércukorszintje (ami nem jó).
Felnőtteknek sem ajánlott lefekvés előtt jól bezabálni töltött káposztával meg hurkával. Pl. ha én este túl sokat eszek, reggelre ég a gyomrom.
Akkor mégis miért jó ez a gyereknek? Nem jó, nekünk szülőknek lenne jó, ha végre nem kéne a gyerekhez kelni éjjel többször. Én se örülök, mikor felébred a gyerek, én se örülök, hogy megint nem tudok aludni, de ki kell bírni. Vagy legyen fontosabb az én alvásom a gyerekem emésztőrendszerénél, vércukorszintjénél? (Nekem pont nem megterhelő, mert szoptatom éjszaka, azt meg félálomban is lehet. Tápszerrel nyilván körülményesebb és fárasztóbb az éjjeli etetés.)
De amíg én tudom, hogy éjjel nem ehetek, majd pár óra múlva úgyis reggelizek,addig egy baba ezt nem tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!