Szerintetek sokára fog menni, beszélni?
Mikor fogjuk a kezét már "szalad",fel áll a bútorok mellett de csak pár másodpercig,már mondja h anya apa baba mama de nem ismétel minket magától mondja mikor úgy tartja kedve
Tapasztalatok?
azért áll csak pár másodpercig, mert a gerince még nem bírja tovább. azzal, hogy megfogod a kezét és szaladgálsz, csak hátráltatod, attól lesz az, hogy csak később indul el. hiába siettetnéd, a gerince még nem érett az előre lépéshez, először oldalazni kell, aztán mikor megérik, akkor elindulna, de nem fog, mert most beleülteted az emlékezetébe, hogy előre menni anyával lehet...
de úgy általában azt mondják, hogy felállás után 4-5 hónapra indul el.
beszéd meg eleve attól függ mi a beszéd, de 1,5-2,5 éves kor között. az, hogy mennyi szót mond 8 hónapos korától (csak tippelek abból, hogy rövid ideig áll), semmire nem lehet következtetni :)
enyém 10 hónapos mondta ki az első szót, aztán rögtön utána még 4-et és ezt az 5 szót nem gyarapította fél évig, majd akkor hozzájött még 4-5 és csak 2 évesen kezdett el beszélni :)
most láttam a kommentedet. 4 hónaposan felült?
5 hónaposan felállt, majd rá 4 hónapra még mindig csak pár másodpercig tud megállni? miért érzem azt, hogy hogy a felülést/felállást összekevered a kipárnázva ültetéssel, felállítással?:S
Feküdt a párnán és felült,igen előbb ült mint forgott öt hónapos volt mikor elkezdett forogni
Mikor haza hoztuk a kórházból párnaposan hasra tettük felemelte stabilan a fejét és mind2 irányba forgatta sokáig bírta magát tartani,már mászik is,a bébikompban is megy mint a golyó,igazából nagyon nagyon ügyes,okos baba
Ha pl.ülök vele a fotelban leteszem magam mellé feláll és ott áll sokáig az ágykoronájában kapaszkodva áll stabilan
Nemrégn kezdtem el szőnyegre tenni picit félt is az elején,anyukám szerint ez a baj
nem akarok kötekedni ,de ne akard már nekem bemagyarázni hogy a 4 hónapos babád hasizomból felült .röhögnöm kell :D
sok magát elhagyó ,lusta felnött sem tudja szinte megcsinálni ,nem majd egy akkor a baba aki épp a fejét ha megtartja stabilan.
Ne haragudj, de szinte anatómiai képtelenség, amit írsz. Ahogy előttem is írták, kiárt dolog, hogy négy hónaposan hasizomból felüljön, jóval nagyobb gyerekek sem tudnak hanyatt fekvésból, hasizom segítségével egyedül felülni.
Nem beszélve arról, hogy a mozgásfejlődés egymás után következő lépcsőfokokból áll, ha egy babának még nem elég erős az izomzata ahhoz, hogy legalább egyik irányba forogjon, akkor lehetetlen, hogy egyedül felüljön.
A bébikompot, kézenfogva járatást pedig a gyereked érdekében felejtsd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!