Doktornéni ma elküldött minket neurológiára, mert szerinte nagyon feszes a gyerek! Ez mitől lehet?
Utolsótól kérdezném
Igen Biatorbágy tényleg nincs messze, ha úgy van délutánonként van kocsi azzal át tudnék menni:)
Szóval azt akartam kérdezni hogy ott 1foglalkozás mennyibe kerül?És milyen sűrűn kell járni? Vagy ezt állapottól teszik függővé?
Nem vagyok szakértő, nekünk lazák voltak az izmai (hypotónia), de ez hasonló problémakör, és a születéskori esetleges oxigénhiánnyal függ össze. Csecsemőorvos barátnőm szerint a babák nagyon nagy százaléka szenved el oxigénhiányt a szülés, vajúdás során és ezek a problémák erre vezethetők vissza. De ne aggódj (én sírtam három napig), pláne amikor elolvastam a neten, mivel jár ez a betegség, de semmi nem volt mi még a gyógytornát is megúsztuk és rendes ütemben fejlődőtt a babánk.
Nagyon-nagyon jó korai fejlesztők vannak, ha mégis igaza lenne a doktornőnek és van valami probléma. Oda egyébként szerintem a neurológustól függetlenül is elviheted, nézzenek rá. Az nem tart semmibe.
Hát nem tudom. Az az igazság nekünk rögtön születése másnapján elvitték szemvizsgálatra és agyi ultrahangra (nem tudom a pontos megnevezést) és ezek negatívak lettek. Azt mondta a csecsemőorvos barátnőm, hogy ezeket a vizsgálatokat emiatt csinálták ésha nem találtak nála semmit, akkor nem történt agykárosodás, csak ez az izomgyengeség állt fenn egypár hétig.
Tehát nekünk rögtön észrevették. Nem tudom mikor és mit kell észrevennie egy orvosnak. Nekem volt ismerősőm még 2 éves korában sem ment egyedül és azt sem tartotta aggasztónak az ő orvosuk.
Tehátha az én esetemet nézem akkor valóban későn, ha az övét akkor meg időben észrevették. Mondjuk nekem ez a csecsemőorvos ismerősöm azt mondta, neurológiai rendellenességeket (állítson Dévény Anna bármit) teljes bizonyossággal ebben a korban lehet megállapítani és valóban érdemlegesen vizsgálni. Tehát az ő véleménye alapján ennél előbb lehet, hogy nem volt feltűnő, mert nem olyan jelentős elváltozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!