Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki adott a babájának papavarin...

Ki adott a babájának papavarine oldatot pocakfájás ellen?

Figyelt kérdés

Kisfiam 5 hetes, nagyon hasfájós, mindent kipróbáltunk már, infacol, masszír, angol víz, mecsek baby tea, de semmi sem használt neki. Esténként, és az utóbbi időben már nappal is sokszor volt olyan, hogy 2-3 órát is üvöltött, feszítette magát, megvigasztalhatatlan volt. Próbálok figyelni az étkezésre, nem eszem "tilos" dolgokat. A doktornő írt fel papavarine oldatot, úgy néz ki beválik a dolog. De mégiscsak gyógyszer, ezért tartok egy kicsit tőle. Volt valaki aki ugyanezt adta a babájának? És ha igen, mennyit? És milyen gyakorisággal? Mennyi időn keresztül?

Lenne még egy kérdésem, ami nem ezzel függ össze, de nem írnék ki új kérdést.

Szoptatás mellett lehet tehéntejet inni? Én mindenhol azt olvastam, hogy nem ajánlatos, ahogy a tojás sem, barátnőm meg váltig állítja, hogy szükség van rá, meg, hogy ő heti szinten 1 karton tejet ivott, és semmi baja nem lett egyik fiának sem. Vélemények?

Válaszotokat előre is köszönöm!

2010. márc. 29. 00:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Én adtam. Egyszer nagyon durván begörcsölt a kicsim, akkor azt mondta a gyerekorvos, adjam kúraszerűen. Első két nap 3x, aztán 2 napig 2x, végül 2 napig 1x adtam neki (délután). A hét végére nyoma nem volt a hasfájásnak, nem is jött vissza azóta sem. Szerintem próbáld ki, ha nektek is beválik, akkor legalább nem szenved a pocakjától tovább.

Amúgy napi 3x lehetne adni, de én azért csináltam meg a kúrát, mert nem akartam folyamatosan gyógyszerrel tömni. Úgy voltam vele, ezt kipróbálom, ha nem válik be, akkor többet ne használom.

ҝ

2010. márc. 29. 07:15
 2/6 anonim ***** válasza:

Napi kétszer adtam neki 3 hétig majd utána már csak egyszer estére.Mondjuk mi csak 8 hetes korában kaptuk, addig szenvedett szegénykém, mindent kipróbáltunk már neki:(

Nagyon sokat javult tőle neki, végre nem üvöltött egész nap:(Én se szeretem a gyógyszereket de nem fogom hagyni szenvedni ha nem muszáj.-

2010. márc. 29. 09:04
 3/6 anonim ***** válasza:
előző vagyok, tejivásról: hát én mondjuk nem szerettem a tejet így abból amúgy se ittam, a tojás meg egyértelműen megkínozta a fiamat is aki nagyon pocifájós volt, meg még a lányomat is nemrég (3 hós) pedig ő nem hasfájós egyáltalán.
2010. márc. 29. 09:05
 4/6 Bea24 ***** válasza:
Az én kislányom is nagyon hasfájós volt az első 3 hónapban, szinte mindent kipróbáltunk, hogy enyhítsük, de semmi se használt. Aztán a gyerek orvos ajánlotta a papaverines görcsoldót és azt mondta, hogyha fáj a pocak, akkor adjam neki. A gyógyszertárban sajnos rosszul írták rá az adagolást és napi 3*5ml-t írtak rá. Na, én adtam is neki. Úgy képzeld el, hogy egy teljes napra ki lett ütve a gyerek. Szó szerint... Gyorsan hívtam a dokit és azt mondta, hogy egy egész napi adag 5ml. :O Na, én ezek után soha soha nem adtam neki, mert egy iszonyatosan erős gyógyszer, ráadásul ópiát származék. nagyon kell vele vigyázni. Hála az égnek 3 hós korában, mintha elvágták volna a pocak fájást. Nekem ez a tapasztalatom. Egy 8 hós kislány Anyukája
2010. márc. 29. 09:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is hasfájósak voltunk, nagyon sokat szenvedtünk vele:(. Nekünk is felírták, de kiváltás után olvastam, hogy ópiát származék van benne, ami állítólag kicsit elbódítja a babákat. Nem tudom, hogy mi igaz ebből, de én egyszer sem mertem adni neki.
2010. márc. 29. 13:59
 6/6 A kérdező kommentje:

Nekünk azt mondta a doki, hogy 2x tutira lehet adni belőle, de ha kell, a napi 3 is belefér...

Reggel este szoktam adni neki, és tökre látom a hatását. Nem szenved végre... boldog, nézelődik, mosolyog.

Én is hallottam ezt a bódító hatást, egyenlőre nem érzékelem... max annyiban, hogy tud aludni. Eddig mindig nyugtalanul aludt, folyton sírva kelt... gondolom a pocifájás miatt.

Remélem nem lesz gond, és hamar túl leszünk rajta.

Mindenkinek köszönöm a választ!

2010. márc. 29. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!