Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerul. Havonta egy...

Mennyibe kerul. Havonta egy Baba 0-1 eves koraig? 40. 000ft havonta eleg?

Figyelt kérdés

2016. jan. 27. 21:00
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Szerintem 40 ezer Ft bőven sok. Gondolom a babakelengyébe olyanokat megveszel,hogy orrszívó,lázmérő,baba fürdető ilyesmi, ezek főleg a tisztálkodó szerek rengeteg ideig jók,pl a sudocream az egyik legjobb popsikrém a nagyobb tégelyt fél évig használtam.Gondolom ruhából is veszel egy adagot,persze lesz,hogy kinövi venni kell de szerintem nem kell 30 ezerért babaruhát venni méretenként amit hord 2-3 hétig.

Nálunk a max az havi 30ezer volt,de ez annyira max,hogy akkor lehet hogy vettem ruhát,játékot egyebet is. Pampers pelust használtam napi 5-6 fogyott,és Beba HA tápszert receptre. Sosem volt semmiben hiánya. Alapból bele kalkuláltam,hogy ha majd azt eszik amit mi kicsit többet kell venni,a rezsi is nő,de sose bontottam le,hogy akkor ennyi a baba miatt van,ennyi az Ő része.Átlagosna havi 20-25 ezerből simán meg volt minden akkor is amikor hozzátápláltam,és nem csak én főztem vettem azért üvegeset is ,meg baba desszertet,gyümölcsöt mert ősz-tél volt mikor kezdtem a hozzátáplálást.Később pedig csökken az összeg ahogy elhagyod a tápszert,egyre kevesebb pelusra van szükség azt eszi amit a család. Fiamra aki 5 éves max 10ezret költök külön,ha nem veszek neki ruhát, és abba benne van a tánc óra, a sport óra amiket imád,plusz az ovis csoportpénz,tisztasági csomag.

2016. jan. 28. 11:48
 22/24 anonim ***** válasza:
Mi múltkor számoltuk, 30bol kijött, 2 hónapos. Tápszer receptre 1800, HA-s. Pelus pennys/libero kuponnal, popsitorlo. Fürdető, popsikenocs receptes, kezdetben úgyis csak azt szabad használni. Szóval így utólag nem is értem, hogy vki szerint sokba van egy gyerek. . Igen, sokba kerül a kezdet, mert az nekünk is 100 körül volt, használt dolgokkal együtt is. De utána nem. Ha belegondolsz ez logikus is, egy csecsemő kezdetben csak eszik-alszik-ürít, vagyis az igényei a minimumot ütik. Később aztán jön a hozzataplalas, ovi, ilyen színező, olyan osztalypenz stb meg a gimnázium, ruhazkodas, nyelvvizsgak, jogsi, új autó. De addigra szerencsére már a legtöbb nő visszamegy dolgozni, így ezeket már nem a gyesből vagy a családi potlékbol kell kicsengetni.
2016. jan. 28. 13:04
 23/24 anonim ***** válasza:

Szeretem az olyan válaszokat, ahol írják,hogy az anyatej ingyen van, meg hasonlók. Mindkét gyerekem tápszeres volt, pedig közel 15 ezret költöttem tejserkentőkre, plusz a szoptatási tanácsadóra.

A Nagy hipotón izomzatú volt, heti egy Dévényünk volt,ami alkalmanként 3 ezer, egy hónapban az ugye 12 ezer. A tápszer kb. 12-15 ezer egy hónapban.

A Kicsi most hasfájós volt, mégsem most sem az igazi, de már múlik, viszont 18-20 ezret költöttünk különböző tápszerre, cseppekre. Mert nyilván üvölteni nem hagyom, tehát kipróbálok mindent, amit tudok.

Erre még rájön a pelenka, popsitörlő, vitamin (a Nagynak), gyógyszer. Mi anno a Nagynál számoltuk kb. 40-50 ezret költöttünk rá havonta, úgy,hogy a ruhái nagy százaléka nem új volt.

Szóval ezeregy olyan helyzet fordulhat elő, ahol igenis "sokba kerül" a gyerek.

2016. jan. 28. 14:39
 24/24 anonim ***** válasza:

Soha nem számoltam még össze, mennyit költök a 7 hónapos lányomra havonta, de tuti többet 40-nél. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez azért van így, mert megtehetjük, nyilván nem mindenkinek van benne a havi költségekben a babaúszás, nem mindenki vesz minden hónapban valamit "csak úgy", mert tök jó, biztos tetszene neki (most pl. babahinta). Mivel ő kizárólag anyatejes baba, és sose volt gondom a szoptatással, havi szinten jóformán csak pelenkát kellene neki venni, meg 1-2 ruhát, fürdetőt, popsikrémet. Szóval elvileg meg lehetne oldani.

De. Itt van az, amit az előttem szóló írt: mi van akkor, ha a babát rendszeresen gyógytornára kell hordani, gyógyszerek kellenek neki stb? Erről nem szeretünk beszélni, mert természetesen mindenki egészséges babára számít, de egy egészséges babának is lehetnek izomtónus problémái például, és a fejlesztések jó pár ezer forintba kerülnek alkalmanként. És ez már nem biztos, hogy meglesz 40 ezerből.

2016. jan. 28. 21:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!