Mennyibe kerul. Havonta egy Baba 0-1 eves koraig? 40. 000ft havonta eleg?
Szerintem 40 ezer Ft bőven sok. Gondolom a babakelengyébe olyanokat megveszel,hogy orrszívó,lázmérő,baba fürdető ilyesmi, ezek főleg a tisztálkodó szerek rengeteg ideig jók,pl a sudocream az egyik legjobb popsikrém a nagyobb tégelyt fél évig használtam.Gondolom ruhából is veszel egy adagot,persze lesz,hogy kinövi venni kell de szerintem nem kell 30 ezerért babaruhát venni méretenként amit hord 2-3 hétig.
Nálunk a max az havi 30ezer volt,de ez annyira max,hogy akkor lehet hogy vettem ruhát,játékot egyebet is. Pampers pelust használtam napi 5-6 fogyott,és Beba HA tápszert receptre. Sosem volt semmiben hiánya. Alapból bele kalkuláltam,hogy ha majd azt eszik amit mi kicsit többet kell venni,a rezsi is nő,de sose bontottam le,hogy akkor ennyi a baba miatt van,ennyi az Ő része.Átlagosna havi 20-25 ezerből simán meg volt minden akkor is amikor hozzátápláltam,és nem csak én főztem vettem azért üvegeset is ,meg baba desszertet,gyümölcsöt mert ősz-tél volt mikor kezdtem a hozzátáplálást.Később pedig csökken az összeg ahogy elhagyod a tápszert,egyre kevesebb pelusra van szükség azt eszi amit a család. Fiamra aki 5 éves max 10ezret költök külön,ha nem veszek neki ruhát, és abba benne van a tánc óra, a sport óra amiket imád,plusz az ovis csoportpénz,tisztasági csomag.
Szeretem az olyan válaszokat, ahol írják,hogy az anyatej ingyen van, meg hasonlók. Mindkét gyerekem tápszeres volt, pedig közel 15 ezret költöttem tejserkentőkre, plusz a szoptatási tanácsadóra.
A Nagy hipotón izomzatú volt, heti egy Dévényünk volt,ami alkalmanként 3 ezer, egy hónapban az ugye 12 ezer. A tápszer kb. 12-15 ezer egy hónapban.
A Kicsi most hasfájós volt, mégsem most sem az igazi, de már múlik, viszont 18-20 ezret költöttünk különböző tápszerre, cseppekre. Mert nyilván üvölteni nem hagyom, tehát kipróbálok mindent, amit tudok.
Erre még rájön a pelenka, popsitörlő, vitamin (a Nagynak), gyógyszer. Mi anno a Nagynál számoltuk kb. 40-50 ezret költöttünk rá havonta, úgy,hogy a ruhái nagy százaléka nem új volt.
Szóval ezeregy olyan helyzet fordulhat elő, ahol igenis "sokba kerül" a gyerek.
Soha nem számoltam még össze, mennyit költök a 7 hónapos lányomra havonta, de tuti többet 40-nél. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez azért van így, mert megtehetjük, nyilván nem mindenkinek van benne a havi költségekben a babaúszás, nem mindenki vesz minden hónapban valamit "csak úgy", mert tök jó, biztos tetszene neki (most pl. babahinta). Mivel ő kizárólag anyatejes baba, és sose volt gondom a szoptatással, havi szinten jóformán csak pelenkát kellene neki venni, meg 1-2 ruhát, fürdetőt, popsikrémet. Szóval elvileg meg lehetne oldani.
De. Itt van az, amit az előttem szóló írt: mi van akkor, ha a babát rendszeresen gyógytornára kell hordani, gyógyszerek kellenek neki stb? Erről nem szeretünk beszélni, mert természetesen mindenki egészséges babára számít, de egy egészséges babának is lehetnek izomtónus problémái például, és a fejlesztések jó pár ezer forintba kerülnek alkalmanként. És ez már nem biztos, hogy meglesz 40 ezerből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!