Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyibe kerul. Havonta egy...

Mennyibe kerul. Havonta egy Baba 0-1 eves koraig? 40. 000ft havonta eleg?

Figyelt kérdés

2016. jan. 27. 21:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
45%

7-es vagyok.

Ki lehet hozni sokkal olcsóbban is.

A pelenkát kuponokkal vettem, havi max. 5 ezret költöttem rá.

A tápszer receptre 3-400 ft, ruhákat már 100-200 ft darabáron lehet venni turiban, vagy neten, játékot úgyszintén, de a legjobb játék úgyis a háztartásban fellelhető dolgok, az pedig ingyen van.

2016. jan. 27. 23:44
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
Biztos meg lehet oldani egy szóval nem nondtam hogy nem! Én nem vagyok kuponos, stb. Hála égnek nem kell ezen agyalnom. Bár a 300 ft os tápszert túlzásnak tartom. :) bnomek a legolcsobbat kapják anyagi gondok miatt, receptre es az 900 akárhány forint :)
2016. jan. 28. 00:37
 13/24 anonim ***** válasza:
55%
Kb 25ből kijött pedig tàpszeres volt ès Pamperst hasznàltunk.
2016. jan. 28. 04:45
 14/24 anonim ***** válasza:
Ja ès hippoallergèn Beba tàpszert..
2016. jan. 28. 04:46
 15/24 anonim ***** válasza:

Nehéz megmondani. A fiunk ha-s tápszert evett egy éves koráig. Havi hat doboz elfogyott, de receptre, egészségpénztári kártyára elszámolva, hitelkártya visszatérítést kihasználva egy doboz 1500 Ft sem volt, így ez 9 ezer Ft volt. Pelenkából nekünk a libero vált be. Ebből a mega pack 5800 Ft körül van alapból, de én 2500-3000 Ft-nál többet nem fizettem egy csomagért, mert kuponokkal vettem (egyszerre sokat), erre is van egészségpénztár, hitelkártya visszatérítés, így a pelenka kijött havi kb 6-7 ezer Ft-ból. A hozzátáplálás nálunk azért volt.drága mulatság, mert amikor neki csináltunk egy almapürét, tuti, hogy az ő adagjának a tripláját ettük meg csak úgy mi is. De a neki vásárolandó mennyiség nem volt nagy tétel, pedig jó étvágya van. Az előre beszerzett dolgok ilyenkor már nem kerültek semmibe. Koszmó elleni sampon hónapokra elég volt,.fürdetni csak gyógyszertari fürdővel tudtuk, minden más kiütötte, ezt házidoki felírta. Játékot, ruhát csak azért vettünk neki, hogy ne elmondhassuk, hogy vettünk, annyi mindent kaptunk folyamatosan. Konkrétan lapáttal lehetett volna merni a játékot az első karácsonya után, annyit kapott a.rokonságtól, barátainktól. Beteg egyszer volt egy év alatt, akkor sem költöttünk 4 ezer Ft-nál többet a gyógyszerekre. A kötelező oltások közül mi pl a.rota ellenit nem adattunk be, a fizetős közül pedig egy volt, ami még az első születésnapja előtt kellett, de az is kb 5 ezer Ft volt a kettő, a többi oltást meg 15 hónapos kora után adta.

Egyébként a kuponzás vásárlásonként egy percet vesz kb igénybe. Rossmannban akkor vásárolunk, amikor a postaladankba dobnak be 15%-os kupont, és a libero akcióban van. Itt annyi a teendő, hogy elviszem magammal a kupont. A dm-ben meg ki nyomtatom szintén egy perc alatt. A hitelkartyat minden hónapban visszatöltöm mint minden kollégám (bankban dolgozok, mindenkinek van a visszatérítések miatt hk-ja), az egészségpénztárral meg annyi a dolgom, hogy negyedévente feladom a számlákat, meg az adóbevallásomba beirok egy plusz sort. Ez a pár odafigyelés éves szinten kb 400 ezer Ft megtakarítást hoz. Ennyiért még a milliomosok is lehajolnak.

Konklúzió ki lehet hozni, egy kis odafigyeléssel, de ha nem kapsz senkitől semmit, akkor azért necces.

2016. jan. 28. 06:49
 16/24 anonim ***** válasza:
4 hónaposomnak nem tudom ennyiből kihozni. HA/AR tápszert kap hasfájós is 2 féle gyógyszerrel még nagyjából elviselhető is talán még a pelenka fér bele a havi 40-be de már a harmadik méretet hordja. Meg valami mindig van most éppen a hálózsákot nőtte ki és azt vettem a múlt héten. Egyébként nem számoltam össze de nekünk nem jön ki ennyiből.
2016. jan. 28. 07:30
 17/24 anonim ***** válasza:

számolj 20-40 közé, nekünk kb annyiból jön ki egy hónap a kicsire. A nagyobb most kevesebb, mert neki csak tejital és pelus kell, de nem fogy sok. Ő azt eszi, amit mi és előre vettem sok ruhát neki, nem nő már olyan gyorsan.

A kicsinek turiból bevásároltam (meg örökölt is, de az nem számít sokat, mert más évszakos gyerek). Amikor találok jókat, 2-3-4 számmal előre is megveszem, ha alap darab. 6 hós koráig kb 10ezret költöttem body+harisnya+hálózsák+overálra.

A nagy mennyiség a HA tápszer, Havonta 16-18ezer, a sima olcsóbb, az kb 10ezer/hó, a pelenka a DM-es babylove kedvezményekkel 36-40ft/db és naponta 5db fogy. Ez havi kb. 6-8ezer/hó a pelusa. +a hol ez, hol az.

Szóval így nekünk tápszer+bébiétel, pelus és alap ruhák havonta 40-ből biztosan kijönnek. De úgy emlékszem, a nagyobbal sem költöttem többet 1 éves koráig, utána most 1-2 év között még kevesebbet, de ha sürgősen kell cipő, kabát (bár én ráadom a használtakat is), akkor az újban igencsak zsebbe nyúlós. Én szeretek spórolni, meg ésszel vásárolni, de ebbe a 20-40ezerbe azért belekerül.

2016. jan. 28. 08:16
 18/24 anonim ***** válasza:

Hát nem vagyunk milliárdosok, csak milliomosok, de nem költök 40.000 a babánkra. A Többi gyerekre talán, de rá nem és nem azért mert nem szeretjük. :D

Szoptatok és mosható pelusozok. A pelusokat előre megvettük még a nagylányomnak. Most is ezeket használjuk. Vízzel fürdetek, néha weledával és ennyi. Kis ruhák drágák, de sok minden maradt a fiamról a picinek. Még csak 6 hetes a legkisebb, tuti nem megy el 40.000 havonta.

2016. jan. 28. 08:53
 19/24 anonim ***** válasza:
Szerintem sem kell 40ezer egy hónapban. Már ovisok és 2en vannak így sem kerülnek ennyibe. Ruhát nem havonta veszek hanem negyedévente, igaz akkor bevásárolunk rendesen. Na én tuti nem vennék meg a boltban 1000ftos autót a gyereknek csak úgy! Nem fogja értékelni az ajandékokat és nem lesz elég egy idő után semmi. Nálunk ha egész héten jól viselkedtek, akkor kapnak kinder tojást 7végén a bevásárláskor! De nem azért mert nem tehetjük meg. Hanem mert nem akarom őket arra nevelni hogy minden hülyeséget meg kell venni mert attól boldogabb lesz. Játekot szülinapra névnapra, gyereknapra, karácsonyra kapnak. Így is rengeteg játékuk van minek még a felesleges holmikat szaporítani. Lehet hogy nem minden nap kapnak játékot de ha kapnak akkor minőségi, fejlesztő és kiruknak megfelelő játékot kapnak. Babaholmit használran veszek mert azt még nem nyüstöli szét egy csecsemő, szinte újakat lehet kapni töredék áron. Az ovi az más, ott már látszik hogy használják a ruhát ott kell az új. Cipőt csak deichmanból veszek, ruhákból sem a kínait mert az semeddig sem tart. Néptáncol mindkettő gyerek, plusz a nagy aerobikra jár és még így sincsenek havi 40ezerbe!!
2016. jan. 28. 09:49
 20/24 anonim ***** válasza:

Simán kijössz 40 ezerből. Akkor is, ha tápszert adsz neki v. esetleg néha náthás lesz v. torokgyulladása lesz. Reméljük komoly baj nem lesz és nem kellenek méregdrága gyógyszerek, sajnos erre is gondolni kell, de persze nem ez az alap.

1 éves kora alatt nem kell egy gyereket vitaminnak tömni. C-vitamin, D-vitamin bőven elég és az anyatej, majd hozzátápláláskor gyümölcsök. Én nem tömném 1 év alattimat mesterséges vitaminokkal. A tápszer is tartalmaz vitaminokat. Ha meg kell esetleg lázcsillapító v. antibiotikum, azt meg lehet úszni 5 ezerből is v. alatta. D- vitamin pár száz forint receptre, C vitamin max. 1500 Ft, de sokáig elég.

Ruha nem kell minden hónapban új, vannak szuper használt cuccok is. Aki minden hónapban több 10 ezerért új ruhát vesz, az nem normális, hanem csak dicsekedni akar, sznob és nagyzolós. Ennyi, nem kell velük törődni.

Fizetős oltásból csak a Meningococcus C adattam be, oltásonként 2000 Ft, 1 év felett pedig csak 1 oltás kell. Rotát nem adattam be, mert nem véd az összes alfaja ellen, orvosi tanácsra. Igaz el is kapták a gyerekeim, de azóta könnyebben átvészelik a hányós, hasmenéses vírusokat, a rota sem volt vészes, egyszer hánytak, hasmenés sem volt vészes, napi 3-4. Nem is gondoltak először rotára, csak mivel nem ittak, ezért kellett kórházba menni, akik küldtek mintát ANTSZ-nek és így derült ki, mert a tünetek nagyon enyhék voltak. Azóta tényleg nem nagyon volt hányás, hasmenés a gyerekeimnek. De volt olyan gyerek a kórházban, aki be volt oltva rota ellen és lám, mégiscsak elkapta és tovább kellett bent lenniük, mint nekem, pedig nagyobb gyerek volt, mint az enyémek. Bárányhimlőt meg szintén nem adattam be, mert az a jó, ha átesik rajta, különben felnőtt korában ismétlő oltásokat kell beadatnia bizonyos időközönként, ha nem akar beteg lenni. Főleg, ha lányról van szó. Szóval ne aggódj, elég a havi 40 ezer az első évben.

2016. jan. 28. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!