Szülés után mikor hazamentetek a babával és csak a férjeteken kivül nem volt más segítség nagyon nehéz volt?
Most fogok szülni és a férjemen kivül más nem lesz velem, nagyon félek hogy milyen lesz kezdetnek, biztos nagyon nehéz lesz. Szerencsére az anyagiak miatt nem kell aggodnom mert tettem félre pénzt mert tudtam hogy lesznek olyan helyzetek mikor nem fogok tudni dolgozni. A férjem viszont fog, és ettől eléggé félek mert ez igy sehogysem lesz jó, hogy csak én leszek itthon vele egész nap mert reggeltől estig dolgozik... De nem is a babaval való gondok miatt hanem az örömök miatt mert egyedül fogom átélni őket. És majd mikor hazajön meseljem neki hogy ma mi volt, mit evett, mit csinált vagy hogy, ti ezzel hogy voltatok??
Lenne pár kérdésem és tudom hogy biztos kérdezték már de nekem nincs időm nézegetni hanem azt szeretném hogy itt irjátok le nekem nem muszáj sorban csak a kérdésre a válasz benne legyen a válaszotokban de ne össze vissza mert nem fogok tudni rajta eligazodni. Köszönöm szépen!!
1. Mikor szülés után hazamentetek a babával, mitcsináltatok??
2. Tényleg felfordul ilyenkor az ember élete?
3. Hogy mentetek bevásároln, gyógyszertárba orvoshoz?
4. Mindennap főztetek és miket?
5. Magatokkal ugyanúgy tudtatok foglalkozni mint azelőtt?
6. A férjetekkel változott a kapcsolatotok rosz irányba?
7. Mikor mentetek vissza dolgozni?
Irhattok tanacsokat is
Nalunk apuka lelepett meg a terhesseg alatt, igy egyedul voltam, de talan igy is segit a valaszom.
Elláttam a gyereket és a háztartást.
Nyilván, hiszen plusz egy személyrol kell gondoskodni, méghozzá 24 órás készenlétben.
Vittem a gyereket. Ha valami miatt nem lehetett, akkor bébiszitter vigyázott rá.
Mindennap főztem, ami épp eszembe jutott. Simán neki álltam bonyolultabb ételnek is, nem csak sajtos tészta volt.
Igen.
Mint írtam, apuka meg a terhesség alatt lelepett.
22 hónapos volt a lányom amikor bölcsi lett, 2 évesen korában már munkába álltam.
Annyit tanacsolnek, hogy ne hagyd el magad. Igen, a gyerek nagyon fárasztó, igen, sokat sír éjjel, te meg keveset alszol, de csak akarni kell, és mindent meg tudsz oldani.
Nekem annyi segítségem volt pluszban a férjemen kívül,hogy van egy 4 éves fiam, akit apukám, meg anyósom elhozott az oviból, amíg a kicsit nem lehetett közösségbe vinni. Illetve anyósom, de ő aktívan dolgozik, tehát rá leginkább hétvégén lehet számítatni, de akkor is csak egy-két órára.
De igen, én is főzök, főztem. Ha nem is minden nap, de hetente 3-szor kb. igen. Bár nem várja el a férjem, mert megtehetnénk,hogy menüt eszünk minden nap, de ad 1:hogy én is szeretem,ha "hazai" ételeket ehetünk, ad2: én már diétázom,így,ha én főzök, jobban tudom alakítani az étrendet.
Hidd el, egy kisbaba mellett még könnyű mindent csinálni. Nehezebb akkor lesz,ha mászik, elindul.
Mondjuk nálunk a bevásárlást, gyógyszertárat kb. két hétig a férjem intézte munka után. Annyiban könnyű helyzetem van, hogy 8-ra kell beérni a munkahelyére, és max. fél 5-ig dolgozik. Utána jön is haza.
Magamra általában ilyenkor van időm. Heti kétszer eljárok sportolni, akkor ő vigyáz a gyerekekre. Plusz egyszer itthon edzek, de a kicsitől még lehet.
Egyébként ő most lesz 3,5 hónapos!
Szóval hidd el, nem ördöngős a dolog. Ami talán nektek nehezebb lesz,hogy esetleg majd később este is elmenjetek néha valahova,nekünk ha nagyritkán megyünk (a pici még nem aludt ott), akkor ott fognak aludni. A nagyfiam nagyon szeret nála aludni.
De keressetek egy jó bébiszittert, és kezdjétek el minél hamarabb hozzászoktatni,hogy "megmaradjon" vele.
Nem tudhatod milyen babád lesz. Én készültem lélekben hogy éjszaka nem fogok aludni nappal nem fogok tudni semmi se csinálni erre a babám szó szerint az a baba volt, hogy evett meg aludt. Éjszaka amikor felkelt enni simán visszaaludt, ez rosszabb nem is lett még eddig (4 hónapos) pár héttel később a nappal nem tudok semmit csinálni mondjuk bejött mert nagyon hasfájós lett de pár héttel később nagyon sokat enyhült szóval eddig az a pár hét volt amikor szaladt a ház. A babám egyelőre jól elvan nem kell egész nap cipelni a lakásban, ha a konyhába kiviszem magammal is nézelődik szóval jelenleg egy rossz szavam sem lehet az éjszakát átalussza 8 hetes kora óta.
A lényeg, hogy nem minden babával nagyon fárasztó az első időszak. :)
1. Pont éhes lett a baba, megetettem és kipakoltam a cuccaimat, majd leültem hogy de jó végre 3-an itthon lenni.. a mozgás nehezemre esett még gátseb miatt.
2. Igen. Eléggé :) de ez nem baj. Amikor babát vállaltunk azt is vállaltuk, hogy minden más lehet. Amilyen szeretnivalóak a babák én sose bánkódok, hogy megváltozott az életem. Majd ha újra dolgozni fogok talán másabb lesz de most 0-24-ben gondoskodok egy babáról.
3. Vásárolni a férjem jár de apróságokat megveszek séta közben de mivel lift nélkül 4. eneleten lakunk elég felvinni nekem a babát. De emlékszem mikor be akartam menni a patikába és nem fértem be a babakocsival.. Szóval ilyesmi van igaz a miénk elég nagy és van másik 10 ahova be tudok menni.
4. Nem főzök/főztem mindennap. 2 napra főzök. Igyekszem egyszerűbb kajákat ami nem igényel olyan sok konyhában létet.
5. Az túlzás azért de nem vészes, amire nagyon akarok arra tudok időt szakítani de már nem akarom mindennap vasalni a hajam úgyis megy bele a hajgumi. Estenkent olvasni szoktam meg a férjemmel foglalkozni.
6. A durván hasfájós időszak a sok sírás nehéz időszak volt nekünk is, a tehetetlenség érzése engem nagyon kiakasztott, látszólag a férjemet is. Majd 1 hét kórház a hab volt a tortán 5-6 hetes kora között de utána már mosolygós baba lett és köztünk is rendbejött minden.
7. 2 éves korában tervezek visszamenni, ha csak gyest kapnék attól tartok nagyon kellene számolgatni azt meg nem akarom.
Megkönnyítem a helyzeted :)
Rendet raktam és elmosogattam, mert jött a védőnő...
Persze, de ez természetes.
Amíg otthon volt a párom, ő intézte vagy maradt addig a gyerekkel, utána én.
2 naponta, de csak gyors kajákat, leves, főzelék, tészta stb.
Nyilván ugyanúgy nem, de nekem fontos volt, hogy legyen időm magamra, ezért úgy intéztem, hogy a baba alvásidejében szinte csak magammal foglalkoztam vagy pihentem. Igen, nem volt itthon minden tipptop, sok dolgot akkor csináltam, amikor ébren volt, viszont emiatt sosem volt gond az önálló játékkal és nem lógott rajtam a gyerek állandóan, hogy foglalkoztassam.
Csak a második után, amikor új melóhelye lett, ahol fele annyi pénzért többet kellett dolgozni.
A kicsi 2 éves korában.
Leültünk és gyönyörködtünk benne.
A miénk nem kicsit, de beleszoktunk:-)
Férjemmel közösen/ő egyedül, illetve később "megtanultam" egyedül, hogyan oldjak meg helyzeteket egyedül
Kezdetben rendeltünk, aztán amikor éreztem elkezdtem főzni, amiket addig is: pl. Rakott dolgok, levesek, hús+köret stb.
Nem. Nekem sok idő volt mire a régi önmagam lettem (körömlakktól a hajvasalóig, mert 1,5 évig egyetlenegy éjjelt sem aludt át, nappal sok figyelmet igényelt,totál kimerültem)
6. A férjetekkel változott a kapcsolatotok rosz irányba? Valamivel a gyerek 2 éves kora előtt, amikor elvetéltem a második gyerekünkkel akkor kezdődött egy mélyrepülés, komolyabb válság [megfordult a fejemben hogy elhagyom], de szakember segítségével megoldottuk és sokat változott (túl sok terhet egyedül kellett cipelnem, családi segítség nincs). Azóta minden nagyon kiegyensúlyozott és 6 hós terhes vagyok a kicsivel
Én a saját vállalkozásunkban dolgozom (férj asszisztense, kapcsolattartói, adminisztrációs,szervezői munka), ezt nem hagytam abba sem a terhesség sem a szülés után sem, akár főzés közben is csinálom, ahogy van időm, most is hogy a kicsit várjuk, a nagy 3 éves. A férjem havi 1-2 hetet külföldi terepen van a munkája miatt így sokat kell bírnom, de ezt vállaltam és belejöttem:-) sajnos apukámat elveszítettem 3 hónapja, az nagyon megvisel..
A férjem lepakolt és visszament a munkahelyére. Én meg végre nyugiban leültem a wc-re (tényleg), kipakoltam és élveztem, hogy itthon vagyok.
Fel, de megéri :)
Gyerekkel. A nagyobb bevásárlást a férjem intézte.
A kórházból való hazajövetel másnapján főztem az első ebédet, töltött paprikát. Aztán hol rendeltünk ételt, hol főztem. Egy idő után már visszakerültem abba a helyzetbe, hogy kenyeret is tudtam sütni, mint előtte.
Nem.
Nem. Sokat segít.
gyerek 2 éves korában-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!