Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mekkora a normál mérete egy...

Mekkora a normál mérete egy 2hós babának?

Figyelt kérdés
Ma voltunk oltáson és az egyik anyuka megkérdezte,hogy pár hetes ugye?Nem mondom 2hónapos...uh azt mondja olyan picike...neki 3hós babája volt de akkora volt tényleg csak úgy lestem.Mi 5600grammok vagyunk és 58.5cm..3400születtünk és 56 cm-rel..elvileg,bár a centire azt mondják sokszor elmérik...most akkor ezek jó méretek?
2008. szept. 17. 16:13
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 5600 gramm, de egy kicsit nagyobb 61 cm.

Szerintem egyáltalán nem kicsi a babádát, majd utoléri a többieket. Féléves korára "kell" megduplázni a születési súlyát.

2008. szept. 17. 16:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia..az en babam 2 honapos es 10 napos....6500 gr es 60 centi....de a korahoz kepest nagy.4 honaposnak tunik.Figyelembe veve, hogy kisfiu azt mondta a gyermekdoki, hogy "elmegy" de vigyazzak ra..ne hizzon ilyen ritmusba( tapszeres de nem tehetek rola ha ennyit

eszik).Szerintem nem kicsi..a kislanyok amugy is vekonykabbak.

2008. szept. 17. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi gond a méretekkel. Mostanában olyan felfújt babák vannak. Az én kisfiam is 3400 g-mal és 52 cm-rel született. 2 hónaposan 5080 gramm és 61 cm volt, és semmi gond nem volt vele.

Jó babázást!

2008. szept. 17. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia !

Szerintem nem egalizálták még a baba normálméreteket. Ez függ attól is hogy a csládban mik a genetikai jellemzők a méret szempontjából. Attól is függ, hogy te mekkora baba voltál, illa párod..ezt leginkább a szüleitektől tudhatod meg.A méretek alapján pedig nem kicsi a babád, talán annak az anyukának volt nagy a babája, de ha láttad volna az apukát, biztosan érted a különbséget.

2008. szept. 17. 17:45
 5/6 anonim ***** válasza:
Szia! Az én babám 2830 grammal és 52 cm-el született. 2 hónaposan volt 4650 g és kb 55 cm. Ehhez képest a Te babád hatalmas :))) Ne aggódj ezen, a lényeg hogy saját magához képest hogyan fejlődik!!! Manapság tényleg túl sok a felfújt csecsemő, ami szerintem annak is köszönhető, hogy terhesség alatt habzsolták az anyukák a "terhesvitaminokat", ahelyett hogy sok-sok gyümölcsöt-zöldséget ettek volna :)))
2008. szept. 17. 20:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Eddig eszembe sem jutott,hogy nem vagyunk jó méretűek amíg az az anyuka meg nem jegyezte,de már megnyugodtam.
2008. szept. 18. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!