Fordult már elő hasonló a babátokkal?
7 hós babám ebéd után ma az etetőszékben ült,és játszott,mint mindig a hajkeféjével.Ütötte a tálcához,nagyon elvolt,gondoltam addig összepakolok.
Egyszer csak elkezdett fulladozni,krákogni,és ahogy odamentem,kitátotta a száját,és tele volt a kefe szálaival.Kettétörte a kefét!
Rögtön fejjel lefelé fordítottam,és kihánytattam vele az ebédet,így kijöttek a szálak.Már lent volt a torkán,kivenni esélyem nem lett volna.
Úgy megijedtem,ezerrel dobogott a szívem.
Egyszerűen már nem merek semmit a kezébe adni.
Tegnap szétszedte a kantáros nadrágján a csatot,és a kis fémdarabot a nadrágjában találtam meg,mikor röntgenhez vetkőztettük,mert azt hittem lenyelte.
Hihetetlen mikre képes...
Rájöttem,hogy sose szabad lebecsülni őket,el se tudjuk képzelni,mikre képesek...
4. Egy szobában voltunk,a nappaliban.
5.Az etetőszékbe ki volt kötve,(nem tescós,hanem Chicco)
6.Köszi a kioktatást,legközelebb a seegébe bújok,hogy nehogy ellegyen egy kicsit egyedül.
Gondolod,ha tudom előre,akkor is hagyom?
Ez a kedvenc játéka,ki a fene gondolta,hogy széttöri?
7.A biztonságos játékokról annyit,hogy ennyi erővel bármit széttör,ha a tömör műanyagot sikerült neki.
A második vajon hogyan oldja meg, hogy mindent el tudjon végezni otthon? Magára köti a gyereket? Kérdező, ne foglalkozz a kioktatással, imádom az ilyen tökéletes embereket, valószínű még a ... is rózsaillatú. Hagyd rá.
Amúgy annyit tudsz tenni, hogy próbálsz szétszerelhetetlen játékokat adni neki, amíg egyedül van:) Kicsit nehéz lesz:)
Nem tudsz vele lenni minden pillanatban, de a reakciód jó volt, biztosan nem lesz később sem semmi baj:)
ҝ
Hát igen 19.49-es,ezért vagyunk otthon!
Hát,kedves kérdező,gatyát fel!Az én lányom 1 éves és mindent megkóstol!A tavalyi terméseket,leveleket a játszótéren.Itthon,a könyveit addig nyálazza,amíg a karton és a színes rész szétválik,akkor kartonból harapás,a formabedobós háromszöge,az pont a szája mérete.A harmadik gyerekem,de a másik kettő nem volt ilyen.
Szia!
Az én fiam is mindent a szájába vett/vesz. Egy szempillantás alatt képes a törlőkendőből, szalvétából, újságból, falevélből, földdarabból, stb.... egy darabot kiharapni. Én eleinte mindig belemásztam a szájába visszaszerezni a dolgokat, amitől oltári üvöltést rendezett, mert ugye nem volt neki kellemes. Úgy 10 hónapos kora körül elkezdtem neki magyarázni, hogy nem szabad, és ha anya belemászik a dolgok után a szájába az rossz lesz neki. 14-15 hónapos kora körül eljutottunk oda, hogyha valamit bekapott, én tartottam a kezem és szépen kértem, erre önként kinyitotta a száját és a nyelével kitolta amit leharapott. Mindig megdicsértem, és már tudja, hogy ez a rend. Arról nem tudtam leszoktatni hogy mindent a szájába vegyen, ezért ez a megoldás maradt.
Mint írtam,épp ebéd után volt,tehát etetés céljából ült az etetőszékben.
Amit az utolsó előtti válaszoló írt,nekem már üldözési mániának tűnik.Minden egyes alkalommal ellenőrizni mindent,soha semmi olyanhoz nem nyúlhat...stb.
Az én lányom el-el mászik,elér dolgokat,tanítgatom neki,hogy nem szabad,elrakni mindent nem fogok.
SOHA nem vette eddig a szájába a kefét,mert bökte,és ezt nem szerette,most mégis...ha tudom,nyilván nem adom oda neki.És sajnos nem vagyok szuperanyuka...ember vagyok,én is levontam a következtetést,de nyugtatót nem fogok amiatt szedni,hogy úristen mikor érnek utol a félelmeim,állandóan rettegni,mindentől elszigetelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!