Most akkor, hogy értelmezzem ezt a cikket az oltásról? Ha nem jó, mért kell adni?
Nos, erről még nem hallottam, nyilván itthon nem verik nagydobra. Az oltást muszáj beadatni, ha nem viszed el, akkor (állítólag) kijönnek.
Az én babucim átaludta utána az egész éjszakát, meg is voltam ijedve, ennyit még sosem aludt egyszerre. (Még jó, hogy előtte nem olvastam ezt a cikket.) Javaslom az oltás napján aludj vele egy szobában.
Hát mi nem vagyunk egyformák, az oltások viszont igen. Ígyhát elkerülhetetlen, hogy néhány esetben akár végzetes mellékhatások alakuljanak ki. Akkor mért kötelező az oltás, felmerülhetne a kérdés? Ennek egyzserű oka, hogy társadalmi szinten próbáljuk megakadályozni a járványt, azaz ha pl egy beoltatlan ember megbetegedne, akkor egyszerűen nem tudna továbbterjedni a kórokozó, mert a többi ember védett. És itt jön a vita az ellenzők és támogatók között, vagyis, hogy az egyén szabad-e veszélynek (az oltás kockázatának) kitenni, hogy a többség jól járjon, illetve, hogy védekezzünk-e előre, egy olyan járvány ellen, ami jelenleg nincs. Node az hogy valami nincs, nem azt jelenti, hogy nem lesz, és valójában azért nincs járvány, vagy nagyszámú megbetegedés, mert van általános védőoltás. Szóval, ha objektívek vagyunk, akkor a válsz, hogy igen, kell oltás.
Tehát összefoglalva, az oltásnak vannak veszélyei, de azért nem kell hinni minden jajveszékelő cikknek, a súlyosabb mellékhatások csak nagyon-nagyon kevés esetben alakulnak ki, pár embernél a több millióból. És ugye az oltás vád is, tehát, nem véletlenül kötelező, az egyén és a társadalom is jól jár vele.
sehogy nem értelmezzed. Nem értesz hozzá. Vagy ennek hiszel, vagy annak, de ne áltasd azzal magad, hogy képes vagy felelős döntést hozni.
Miután ezt végigböngészted, nézzél annak is utána, hogy mivel járnak azok a betegségek, amik ellen esetleg nem szándékoznál beoltani a gyerekedet...
adalék:
megnéztem az egész honlapot. Hát messze van az objektívtől, pedig elvileg "Információk elfogulatlanabb forrásokból"
egy forrás megtetszett és utánanéztem.
A kiszemelt áldozat Helga Rühl. Végülis írt egy látszólag fontos érdekes cikket a bölcsőhalál és az oltás kapcsolatáról. Mivel német neve van, gondoltam ezt elolvasom eredetiben is.
Elolvastam, ugyanaz, mint magyarban, viszont feltűnt valami. Pontosabban két dolog. Egyrészt nincs a neve elött doktor, másrészt úgy hivatkoznak rá, mint "Vorstandsmitglied der deutschen Impfkritiker EFI", azaz vezetőségi tagja a német Oltáskritizáló EFI-nek. De mi az az EFI? EFI (Eltern für Impfinformationen) Szülők az oltási informácikért.
Azaz egy társadalmi szervezet.
Nem mondom, hogy nincs igaza, mint ahogy azt sem, hogy van. Abban viszont biztos vagyok, hogy nincs szakértelme a témában. Valami önképző. Ez nem feltétlenül baj, és nem jelenti, hogy hülyeségeket beszél, de ennek megfelelően kell olvasni amit ír.
(a statisztikával amúgy is vigyázni kell, mert még ha két dolog hosszú időn keresztül együtt mozog, abból sem következik az, hogy ok-okozati kapcsolat áll fenn közöttük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!