Aki együtt aludt a babával, hogyan és mikor szoktatta át a kiságyba?
Nekem a két fiam kb. 6 hetes korukig aludtak a fejem felett keresztben, mert mellettük én nem tudtam aludni, de nélkülem meg nem aludtak el. Illetve a kisebb elaludt, de azonnal olyan ordítással ébredt éjjel, ha ébredt, hogy mindenki kelt vele. Így kénytelen voltam őt is magam mellett/felett altatni, hogy ha ébred, azonnal meghalljam és elkapjam időben. Így, hogy a fejem felett aludtak, tudtam ütögetni a popsijukat, ha csak mocorogtak, vagy altatni kellett őket az elején. Aztán a kiságy került a fejemhez és bele a gyerek. Nagyon hamar megszokták végülis, de azért egy-egy éjszakára az ágyba zuhantam vissza a kisebbel.
Szerintem az a lényeg, hogy hallja, hogy ott alszol mellette, tedd a kiságyat mellétek.
Amúgy nem tudom, számíthat e az is, de én hason altattam őket születésük óta. Hanyatt megriadnak alvás közben és fel is ébredtek rá, hason sokkal nyugisabban alszanak még most is.
NAgyon gyerekfüggő ez.
Mondjuk annyi a nehezítő tényező, ha már nem első baba, akkor az mindig szempont, hogy a többiek fel ne ébredjenek.
Én annak a híve voltam, hogy külön aludjon a baba, először mózes kosárban mellettem, aztán kiságyban mellettem.
A harmadik babám olyna nagy volt, hogy a mózesben nem fért el, neki bölcsője volt.
Ez volt az elv. Hogy csak szoptatáshoz van nálam, aztán megy vissza.
Az első babával remekül ment.
A második már gyakran bealudt velem szopi közben és ott is maradt. Kb. 1 évesen beszokott a kiságyba, akkor már a tesóval egy szobában, szoptatni átmentem egyszer éjjelente.
Na a harmadik katasztrófa volt, rossz alvó, állandóan sírós. Már úgy voltam vele, hogy mindegy hogyan, csak aludjon.
A kiságy teljesen az enyémhez volt tolva, mégsem akart abban aludni, és majdnem mindig felébredt, amikor visszatettem.
Amikor nagyobb lett, kivettük a kivehető rácsokat, és átmászott, amikor jönni akart.
Most közel 4 éves, és még mindig rengetegszer átjön, hajnalban mindig (az jónak számít, ha csak akkor), de gyakran már éjfélkor, vagy előbb.
Eddig egy éjszakát aludt át a saját ágyában, az pár hete volt.
Meg is lepődtünk. :)
Pedig most már akarna, de nem sikerül neki. Minden este elmondja, hogy reggelig az ágyában lesz. :)
Ja és persze már nem kiságya van. :)
És a testvéreivel egy szobában a lakás másik végében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!