Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akik havi szinten viszonylag...

Akik havi szinten viszonylag kis összegből hozzák ki a babát, tudnának segíteni?

Figyelt kérdés

Szándékosan tettem fel így a kérdést, mivel tudom, határ sokszor a csillagos ég.

Bajban vagyok, mivel terhes lettem, viszont 28 vagyok, így semmiképp nem szeretném elvetetni. Jó anyagi körülmények között élünk ugyan, de egy munkahelyváltás miatt nekem sajnos csak a GYES járna. Ettől függetlenül nem esek kétségbe, van félretett pénzem, párom se keres rosszul. Viszont ilyen esetben ugye be kell tudni osztani... A babaholmik valószínűleg meglennének, így az nem problémás. Inkább majd a havi szintű dolgok. Tudom, sok mindentől függ, ezzel tisztában vagyok. Viszont ruhákból se feltétlen ragaszkodok majd mindig az újhoz, rengeteg bababörze szokott lenni a környéken. Szóval segítenétek egy kis számolgatással?

2016. jan. 16. 10:59
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
56%

Ha nagyobb dolgokat megkapjátok mástól (kiságy, matrac, mellszívó, babakocsi stb.), akkor a havi kiadás már nem olyan sok, legalábbis egy pár hónapos babával.

- pelenka havi 10 ezer

- törlőkendő - kb 200 db-ot kapsz 1300 Ft-ért, de még ennél olcsóbb is van

- tápszer havi 10 ezer, de ha anyatejes akkor ugye 0

- cumisüveg, ha használsz, később itatópohár, kb 2000 Ft/db

- ruhák: újonnan body kb 600 Ft/db, rugdalózó picit drágább, hálózsák: 3-4 ezer Ft minimum, de ez félévente, évente kell új csak, sapkák kb 1000 Ft/db, overál 5000 Ft

De használtan ezen árak töredékéért megveheted ezeket.

- fürdetőkrém, popsikrém: havonta max 1000

- gyógyszer: remélhetőleg az első hónapokban nem fog kelleni, ha majd bölcsis/ovis a gyerek akkor havonta akár 5000 Ft is elmehet ilyesmire, vagy még több

- ha kell valami fejlesztés a babának akkor az még jelenthet plusz kiadást

Az elején más kiadás nem nagyon van, de javítsatok ki ha tévedek. Persze rágókákat, játékokat gondolom vesztek

2016. jan. 16. 13:44
 12/14 anonim ***** válasza:
37%

Nem tudom, milyen segítségre gondolsz, és azt sem értem, hogy hogy érted azt, hogy "kis összegből kihozni a babát". Nem lehet előre tudni, mennyibe fog kerülni havi szinten a baba, ezért sok-sok tartalék kell a gyerekvállaláshoz. Nálunk pl. egy arckiütés miatt már a 7. kenőcsöt írják fel, 2000 ft körül van egy krém. Ismerős anyuka gyermeke koraszülött lett, álmukban nem gondolták volna, h az összes pénzük elmegy majd különböző terápiákra, tornára, fejlesztésre.

Szépen eltervezed, h anyatejes lesz, ami ingyen van, de mi ha nem? Mi van, ha csaka legdrágább fajta tápszer lesz neki jó?

számolgatást szeretnél?

Az én babám tápszeres, 2300 ft-ba kerül a tápszere receptre és 5 doboz kell belőle egy hónapra. CSak 4-et ír fel a doki, az 5.-et teljes áron veszem.

Pelenka. Eleinte 8 db kell naponta átlagosan , utána kb. 6. 60-70 ft egy db, de vehetsz zsákos pelenkát is 35 ft-ért, ha bírja a babád bőre. Cumisüvegek, 1200 ft/db, rá egy cumi 400, egy tengervizes orrspray 3000 ft, aztán most növi ki az autós hordozót, kell autósülés, sportbabakocsi, etetőszék, mindig minden hónapban van kiadás.

2016. jan. 16. 15:59
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
Jah ,egyébként átgondolva az anyatej sincs ingyen, csak ez jól hangzik, Kell tejgyűjtő tasak, mellszívő, melltartóbetét, szoptatós tea, van, aki megveszi a kórházi fejőgépet is (használtan 25E kb) csak, h legyen tej, meg homeós bogyókat, tejserkentő ezmegazt, na és a legfontosabb, ami a legtöbbe kerül a minőségi étkezés, mert parizeres kenyértől nem lesz tej.
2016. jan. 16. 16:02
 14/14 anonim ***** válasza:
Fuuu, mennnyi hülyeség és rosszindulat. ... anyatejes a babám, se párna, se mellszivo, semmi nem kellett. De ha mégis szükség lesz rá, pár ezerért vehetsz használtat. 5 éve szültem az első babámat, és mivel nem voltam bejelentve, gyest kaptam végig én is. De még így is meg tudtuk oldani, hogy otthon lehessek a babával 2 évig. Pedig nem voltunk eleresztve mi sem. Albérlet, kocsi semmi... de azért nélkülözni sem nelkuloztunk, csak nagyon be kellett osztani a pénzt. Olyan pedig bármikor bárkivel elofordulhat, hogy történik valami és kell egy csomó pénz. Ha gondolod , írj privit, mi érdekel pontosan. Esetleg szívesen adok át pár babáruhat is. Most 3 hónapos a második babám :) és már csedet kapok :)
2016. jan. 17. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!