Akik havi szinten viszonylag kis összegből hozzák ki a babát, tudnának segíteni?
Szándékosan tettem fel így a kérdést, mivel tudom, határ sokszor a csillagos ég.
Bajban vagyok, mivel terhes lettem, viszont 28 vagyok, így semmiképp nem szeretném elvetetni. Jó anyagi körülmények között élünk ugyan, de egy munkahelyváltás miatt nekem sajnos csak a GYES járna. Ettől függetlenül nem esek kétségbe, van félretett pénzem, párom se keres rosszul. Viszont ilyen esetben ugye be kell tudni osztani... A babaholmik valószínűleg meglennének, így az nem problémás. Inkább majd a havi szintű dolgok. Tudom, sok mindentől függ, ezzel tisztában vagyok. Viszont ruhákból se feltétlen ragaszkodok majd mindig az újhoz, rengeteg bababörze szokott lenni a környéken. Szóval segítenétek egy kis számolgatással?
Ha nagyobb dolgokat megkapjátok mástól (kiságy, matrac, mellszívó, babakocsi stb.), akkor a havi kiadás már nem olyan sok, legalábbis egy pár hónapos babával.
- pelenka havi 10 ezer
- törlőkendő - kb 200 db-ot kapsz 1300 Ft-ért, de még ennél olcsóbb is van
- tápszer havi 10 ezer, de ha anyatejes akkor ugye 0
- cumisüveg, ha használsz, később itatópohár, kb 2000 Ft/db
- ruhák: újonnan body kb 600 Ft/db, rugdalózó picit drágább, hálózsák: 3-4 ezer Ft minimum, de ez félévente, évente kell új csak, sapkák kb 1000 Ft/db, overál 5000 Ft
De használtan ezen árak töredékéért megveheted ezeket.
- fürdetőkrém, popsikrém: havonta max 1000
- gyógyszer: remélhetőleg az első hónapokban nem fog kelleni, ha majd bölcsis/ovis a gyerek akkor havonta akár 5000 Ft is elmehet ilyesmire, vagy még több
- ha kell valami fejlesztés a babának akkor az még jelenthet plusz kiadást
Az elején más kiadás nem nagyon van, de javítsatok ki ha tévedek. Persze rágókákat, játékokat gondolom vesztek
Nem tudom, milyen segítségre gondolsz, és azt sem értem, hogy hogy érted azt, hogy "kis összegből kihozni a babát". Nem lehet előre tudni, mennyibe fog kerülni havi szinten a baba, ezért sok-sok tartalék kell a gyerekvállaláshoz. Nálunk pl. egy arckiütés miatt már a 7. kenőcsöt írják fel, 2000 ft körül van egy krém. Ismerős anyuka gyermeke koraszülött lett, álmukban nem gondolták volna, h az összes pénzük elmegy majd különböző terápiákra, tornára, fejlesztésre.
Szépen eltervezed, h anyatejes lesz, ami ingyen van, de mi ha nem? Mi van, ha csaka legdrágább fajta tápszer lesz neki jó?
számolgatást szeretnél?
Az én babám tápszeres, 2300 ft-ba kerül a tápszere receptre és 5 doboz kell belőle egy hónapra. CSak 4-et ír fel a doki, az 5.-et teljes áron veszem.
Pelenka. Eleinte 8 db kell naponta átlagosan , utána kb. 6. 60-70 ft egy db, de vehetsz zsákos pelenkát is 35 ft-ért, ha bírja a babád bőre. Cumisüvegek, 1200 ft/db, rá egy cumi 400, egy tengervizes orrspray 3000 ft, aztán most növi ki az autós hordozót, kell autósülés, sportbabakocsi, etetőszék, mindig minden hónapban van kiadás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!