6 hónapos babám a hordozóban vagy az ölünkben fehúzza magát ülésbe. Hagyjam ha magától ül fel vagy még nem szabad?
Köszi. Én is úgy tudtam, amit magától csinál, azt lehet hagyni. Már 3 hónaposan akarta húzni magát, de nem ment. Most meg már a hordozóban felül és nézelődik, nevetgél, sikongat. Ültetni én sem szoktam, de nem tudom hogy ha még rendesen nem ült fel, akkor ezt hagyjam-e Neki.
Első válaszolónak: szerintem a dokidnak annyiban nincs igaza, hogy 5 hónaposan ültessük a babát (az más ha 45 fokban van mert akkor nem a gerince terhelődik) de az hogy egy 6 hónaposnak KELL ülnie... van aki már ül, van aki még nem is forog. Ez szerintem babafüggő.
Az én lányom már fordul mindkét irányba, de nem kúszik-mászik-ül. Akkor ez most baj?
Nyugodtan hagyhatod, hogy gyakoroljon, ez nem erőltetés, ezzel is erősödik. Egyetértek az utolsó kommenteddel, szerintem sincs az első dokijának igaza, az én fiam is elmúlt 7 hónapos, mikor felült, és a doki szerint tökéletesen fejlődik. 6 hónapos korától húzogatta magát ülésbe, pár másodpercig engedtem ülni is, de nem tartottam, kivártam, amíg felül, mert tényleg nem szabad erőltetni.
De szerintem te teljesen jól csinálod:)
Jó babázást!
ҝ
Nyugodtan hagyhatod.Amit magától csinál,az nem baj.
Az én fiam 6 hónapos korára egyedül ült,rá 2 hétre egyedül felállt.Azóta is folyamatosan kapaszkodik mindenben és áll fel.Most én is ültessem le?Ez hülyeség!
Érzi ő,mire képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!