Lehet hogy a babámnak pylorusszűkülete van. Ha tényleg így van, hogy zajlik egy ilyen műtét?
Figyelt kérdés
Ápolónő vagyok, így nagyjából tudom hogy hogy operálnak egy ilyet, de nem tudom mennyire veszélyes pl. az altatás, még csak 3 hónapos. Hogy meddig tart maga a műtét, mi lesz utána: meddig kap csak infúziót, mikor lehet megint táplálni per os, mikor szopizhat újból stb. Lehet hogy utána nem is tud már szopizni? Akár a tejem el is mehet? Vagy meg lehet menteni fejéssel? Egyáltalán meddig kell kórházba lenni, és meddig tart a lábadozás? Nem tudom a babáknál ez az egész hogy működik, Még csak most fogunk Szegedre menni. Ha kiderül kb. mennyi idő múlva operálják? Remélem nem így lesz, nagyon félek. Szegénykém rengeteget hány. Olyanok írjanak, akiknek van személyes, vagy közeli tapasztalatuk. Előre is köszi.2008. szept. 16. 23:28
1/3 anonim válasza:
Ha te ápolónő vagy,lehet,h jobban járnál-és sokkal szakszerűbb felvilágosítást kapnál-annak a kórháznak a gyermek-osztályán-ha van!-ahol dolgoztál...vagy talán van sok nővér,orvos/sebész,anesztes,gyerekorvos/ ismerősöd,aki egész pontosan elmondja,és megnyugtat.Nem lenne jó,ha esetleg itt-még ha jóindulatból is-rád ijesztenének.Minden szülőnek borzalmas,rettenetes dolog egy műtét,pláne,ha a saját gyerekéről van szó!18 hetes baba anyukája
2/3 anonim válasza:
A babánkat egy hónapja műtötték.Ez egy begyakorlott műtét, altatással együtt nem több, mint 50 perc.Egy napig,füg gően attól, hogy a baba visszaöklendez-e valamennyi ételt, 6ml vizet és tápot kap 3 órás váltásokban, illetve infúziót. Másnap már emelt adagokat. Fokozatosan építik fel a táplálkozást.Nálunk már műtét utáni harmadik napon hazajöhetett a picur és 4 hét alatt 1,5kg-ot hízott.Nem kell izgulni:o)!
3/3 A kérdező kommentje:
Az UH igazolta a pylorusszűkületet,de ez még határeset, még nem kell műteni. Hetente ellenőrzésre kell vinnem, és ha romlik megműtik. Remélem nem kell bántani. Azért köszi a válaszokat!
2008. szept. 21. 09:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!