Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ma délután beütötte a fejét...

Ma délután beütötte a fejét 13,5 hónapos babám. Azóta nagyon aluszékony. Aggódok. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Egy 4 lépcsőfokos lépcsőn esett le úgy, hogy pont a homloka közepét ütötte be. Sírt, de megtudtuk vigasztalni 1-2 perc alatt, lett egy lilás folt és kis púp a fején. Azután elaltattam, mert alvás idő volt. Általában csak 1,5 órát szokott aludni, most 2,5 is lehetett. Utána meg besétáltunk a városba a postára, így nem vettem ki a babakocsiból, de hazafelé megint csak elaludt 20 percre, amit nem szokott. Nyöszörögve ette a vacsiját is, és rossz volt a kedve. Fürdésnél már nagyon gyanús volt, ezért megmértük a lázát, ami 37,5 volt. A cicin is fél óra alatt aludt most el - ami soknak mondható, és gyorsabban veszi a levegőt mint szokta. Remélem segít neki az alvás...
2010. márc. 26. 20:57
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ebből a kérdésből minden szülő okulhat. Ha a gyerek beveri a fejét, és aluszékonnyá válik, azonnal orvoshoz kell vinni! Inkább küldjenek haza azzal hogy nincs semmi baj, minthogy ne legyenek ott, ha baj van!

Mi a kisfiunkkal sokszor jártunk már az ügyeleten. Egészen egyszerűen azért, mert egy baba még nem tudja elmondani, ha fáj valamije, vagy rosszul érzi magát. A mi dolgunk, hogy vigyázzunk rá, és orvoshoz vigyük, ha baj történik.

Valószínűleg a kérdező anyukát és a picikéjét bent tartották megfigyelésen, és most szegénynek kisebb gondja is nagyobb, mint nekünk válaszolni. Mindezek mellett gondoljunk rájuk, és szorítsunk, hogy a picike hamar rendbejöjjön, és ne legyen semmi nagyobb baj! Remélem én is, hogy hamarosan jelentkezik, és jó híreket hoz nekünk!

Egy kétéves kisfiú anyukája

2010. márc. 27. 18:38
 22/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Bent tartottak minket, most csak hazajöttem gyorsan rendbe szedni magam. Érdekes dolgok történtek, majd ha lesz időm még bővebben leírom, köszönöm, hogy ilyen aranyosak vagytok!

Nem az esés miatt maradtunk bent, hanem mert először úgy gondolták középfül gyulladás miatt lázasodott be, ma meg már a piros torkát és vírust emlegetnek. Egész éjszaka lázas volt, többször kaptunk lázcsillapítót, és épp most bújt ki egy foga is. Eléggé összejött most nekünk minden... Remélem ma már tudok aludni is bent mellette, délutánra már nem volt olyan forró a homloka. Ja, és egyébként kisfiú a drága :)

2010. márc. 27. 18:54
 23/27 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocsi, nem tudom honnan szedtem hogy kislány.Lehet az egyik válaszolóval kavarodtam be.Na de mindegy is.

Gyógyuljatok meg hamar!!!

2010. márc. 27. 20:17
 24/27 anonim ***** válasza:

Jobbulást a kisfiadnak, gyógyuljon meg mihamarabb!

Köszi, hogy írtál nekünk! :)

2010. márc. 27. 23:55
 25/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ha még valaki olvasná a kérdést leírom, hogy számomra esetünkből kiderült, hogy akkor nagy az esélye a gyereknek arra, hogy agyrázkódást kapott, ha az esés/ütődés után nem sír fel rögtön, esetleg elájul, illetve ha hány utána.

Ezeket többször is kérdezték tőlünk a kórházban. Már szerencsére hazajöttünk és semmi bajunk. A láza sztem a piros torka miatt volt, állítólag most van egy ezt okozó vírus, és sok gyerek elkapja. Egyébként ha nem esett volna el, és úgy lázasodik be, akkor a fogára gondoltam volna, mint okozóra és nem biztos, hogy rögtön szaladok az ügyeletre vele, tehát ez "szerencse" volt a szerencsétlenségben...

Az orvosokról meg annyit, hogy még aznap középfülgyulladást állapított meg az ügyeleten lévő fül-orr-gégész, másnap a másik már teljesen egészségesnek látta a fülét. A kórházban este betettek minket egy olyan gyerek mellé, akinek folyamatosan bugyborékolt az infúzió, és fél óránként sípolt a gyógyszer bevételét jelző időzítő. A kisfiam persze külön szobában alszik itthon is, így nem tudtam szegényt elaltatni egyáltalán, de miután közöltem velük, hogy komolyan mondtam, hogy nem tudunk aludni, csodák csodájára kaptunk egy külön szobát. Éjszaka az ottani orrszívót olyan mélyen ledugták az orrán, hogy én teljesen meglepődtem, ő meg olyan sokkot kapott, hogy remegett utána, és felijedezett egész éjjel. Mivel nem tudtam, hogy bent tartanak, a párom utána hozta be a legszükségesebb dolgokat, de a kórházban se törölköző (a hűtőfürdőhöz), se wc-papír nem volt, és még persze engem néztek hülyének, hogy nem vittem be magammal.

Ez volt az első alkalom, hogy lázas lett a kisfiam, így rögtön be is vittük az ügyeletre, ahol a fejünkhöz vágták, hogy miért nem adtunk neki otthon lázcsillapítót. Egyszer már voltunk az ügyeleten, amikor a páromnak voltak fájdalmai, akkor még otthon vett be gyógyszert és úgy mentünk el, na akkor meg azért csesztek le, mert hogy bevette... Na jó, nem bosszankodok tovább, lenne még mit mesélni. A lényeg az, hogy jól vagyunk! Legközelebb már tudom mi a teendő ilyen esetben. Köszönöm az érdeklődéseteket! Jól esett.

2010. márc. 30. 14:33
 26/27 anonim ***** válasza:

Most olvasom hogy jól vagytok hála az égnek. Én vagyok az az anyuka aki írta hogy a babája beütötte pont veletek egy napon a fejét a szekrény élébe. Szerencsére nem volt semmi tünete és jól volt utána.

Igen nagyobb a baj ha az ütés után nem sír fel azonnal de mégis ijesztő a nagy koppanás amikor bezúzzák a fejüket valahová:( Én mindig nagyon megijedek:(

Ha lázas a gyerkőc tényleg otthon adni kell lázcsillapítót neki de megértelek hogy inkább az esés miatt vitted gyorsan ügyeletre. Amihez társult még a magas láza is:( Nekem már 2 lányom van. A nagyobbik már 5.5 éves,de kicsi korában sosem törte magát ennyire mint most a kicsi. A kicsi 11 hónapos és mióta megtanult felállni majd minden nap borul és üti be magát. Borzasztó.

Na szóval lényeg h jól vagytok.Üdv

2010. ápr. 13. 22:15
 27/27 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy ti is jól vagytok! :)))
2010. ápr. 14. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!