Idővel az eldeformálódott fej tényleg magától kikerekedik? Minden csecsemőnek ilyen az első félévben?
Figyelt kérdés
A lányom mindig hanyatt fekszik, anyukám azt javasolta, hogy sűrűn altassam hason, mert már tényleg nagyon zura a kis feje. Ma a 3 hónapos kontroll csípőszűrésnél a sebész azt mondta, hogy nem kell vele foglalkozni, mert magától fog alakulni. Mik a tapasztalatok? Kinek higgyek? Forgassam a kislányt, vagy ne zargassam feleslegesen, ha egyszer ő így alszik?2008. szept. 16. 22:13
1/7 anonim válasza:
Az én kisfiam mindig balra fordította a fejét, így kicsit féloldalas lett. A másik oldalra tettem a játékait, hogy jobbra is nézzen néha, de nem kínoztam azzal, hogy alvás közben zavarom. Magától helyre állt a fejecskéje, és azóta mindkét oldalra néz
2/7 anonim válasza:
ki fog kerekedni a kis fejecskéje! hason altatni éjjelre én úgy tudom,hogy nem jó, inkább oldalra fordítsd, ha helyzet változtatni szeretnéd.
3/7 A kérdező kommentje:
És mikorra alakult ki? Hány hónaposan?
2008. szept. 16. 22:22
4/7 anonim válasza:
Én is hallottam már ezt is, azt is. Mindenki aki úgymond tanulta, az azt mondja, kinövik. A tapasztalatom azonban mást mutat: volt két olyan ismerősöm is, akiknek miután szinte mindig háton fekve lettek altatva, a fejük hátulról lapított lett. De ha megnézed a koraszülöttként született gyerekeket (bár itt még talán nem ugyanaz a helyzet), észreveheted, hogy mivel őket főleg hason, oldalra fordított fejjel fektetik, sokuknak igencsak lapított a feje oldalról. Ilyen embert is ismerek,, egyikük már felnőtt. Sőt.. ha csak saját példánál akarok maradni, akkor is észrevehető a különbség: a két gyerekem közül az egyik hason szeret aludni, a másik inkább háton, és (ebbe még csak most gondoltam bele) meg is látszik a fejformájukon! Persze nem mondom, hogy ez mindenkinél így van, de ha én most abban a helyzetben lennék, hogy választanom kell, mit csináljak, biztos nem hagynám a természetre a dolgot...
5/7 A kérdező kommentje:
Oké, hogy nem hagynád a természetre, de akkor mit csinálnál?
2008. szept. 16. 22:26
6/7 anonim válasza:
Szia.Az én fiam 18 hetes,és 3 héttel ezelőttig csak és kizárólag a hátán illetve az oldalán volt hajlandó aludni.Amint hasra tettem 2 perc után reklamált.Én azt csináltam,h a nappali szunyókálás alatt megfordítottam,vállalván,h felébred.De úgy gondoltam,inkább most,mint éjszaka,ő ugyanis végig alussza az éjszakát.Szóval szép lassan napról-napra többet volt hason,és most ott tartunk,h az éjszakai alvás hason történik.Napközben így is, úgy is.Mivel van légzésfigyelőnk,nem gond.A fejét forgatja,tehát azt sem tudja elfeküdni.És sztem ez elég humánus átszoktatás.
7/7 anonim válasza:
A kislányom öt hónapos és az első három hónapban kizárólag háton aludt. Ha hasra fordítottam üvöltött. Utánna rászokott, hogy csak a bal oldalára fordult. Most pedig már forog össze-vissza. És a feje mégsem deformálódott el. Úgyhogy én nem hiszek ebben a deformálódós dologban. Amúgy meg olyan puha még a csontozatuk, hogy nem hiszem hogy "úgy" maradna nekik. Inkább alkati dolognak gondolom ha valakinek nem annyira kerek a fejformája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!