Hogy lehet "mászatni" a gyereket?
Szia!
Függ a korától is.
Nekünk gyógytorna keretén belül van mászatás. Itt a lényeg hogy megfogod a gyerek hasát és az álla alatt és elkezded vinni de úgy hogy a lába leérjen.
Asszisztált mászatás: fektessük a gyermeket a hasra. Ha fejjel bal kezünk felé fekszik akkor bal kézzel a lábainál megemeljük és a jobb jobb tenyerünkkel (nyújtott egymáshoz zárt ujjakkal)a has és a mellkas határán alátámasztjuk a törzset. A bal kezünkkel pedig az állát fogjuk közre alulról és két oldalról. A fejet és a törzset megemeljük annyira, hogy az arc előre nézzen, a karok és a lábak érjék az asztal felszínét. Ezután kezd el húzni.
Hidd el elkezd majd becsatlakozni, csak ne húzd túl gyorsan.
Ami még nekünk jó szokott lenni, az az hogy amikor hason van akkor a talpához teszed a kezed és az egyiket elkezded megnyomni, elindítani. Nálunk el szokta lökni magát.
4,5 hós fiú anyuja
Első anyuka vagyok.
Azért kell mászatni a picit mert koraszülött, újraélesztett, oxigénhiányos a pici, 0/6-os apgar-ral.
Sajnos kell neki felülnie, forognia, úsznia, másznia, lebegnie, hintáznia... Most már nagyon jól eltornázik, az elején végigordította az egész kezelést, de most már Ő kúszik ha a lábához tesszük a kezünket. Neki sajnos muszáj tornáznia. Már magától fordul. Én sem örülök hogy folyamatosan nyúzva van a gyerek, de ez az Ő érdekében van. Higgyétek el nem azért nyúzom mert jólesik, hanem mert kell :-(
Első anyuka vagyok megint.
Nálunk még az is volt hogy túl feszes volt a pici. A sok itthoni tornának, masszázsnak, Dévény kezelésnek, vízi tornának köszönhetően nagyon szépen nyitva vannak az ujjacskái és fog, kapálózik :-) Nálunk ez azért is nagy mert a látóideg is megsérült és sajnos a látása még nem jött helyre, de azon vagyunk hogy minden rendben menjen.
Kedves Válaszolók!
Légyszi, mielőtt válaszoltok olvassátok el figyelmesebben a kérdést!
Én egy szóval nem mondtam h a mi babánk hány hónapos, azt h 4,5 hónapos az első válaszoló anyuka irta!!!
Amúgy mi már 10 hósok vagyunk, és még mindig nem indult be a mászás, pedig már jó lenne.
Ezért kértem tanácsot, hátha vkinek van használható infója, hogyan birhatnám rá a babánkat hogy másszon.
Szóval várok még ötleteket!
Az eddigi válaszolóknak pl az első anyukának is, köszönöm a válaszát!
Szia! Nem is neked írtuk, hanem az első anyukának, hogy furi,hogy 4 és fél hósan mászatja,míg nem tudtuk az okát. Te meg nem írtad mekkora a babád, de ne aggódj, nincs elkésve, egyik ismerősömék kislánya 14 hónaposan kezdett mászni, de az se baj, ha már rég jár és utána kezd mászni.
Én úgy segítettem a babámnak, hogy megmutattam neki, hogy kell mászni, de ez se mindenkinél válik be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!