Hogyan tudnám fejleszteni 8 hónapos babámat?
Ne fejlesztgesd. Játssz vele, beszélj hozzá, énekelj neki, lapozgassatok könyveket, mesélj a képekről a könyvben.
És hagyd abba annak figyelését, hogy más gyereke mit csinál.
6 hónapos egyébként szerintem kizárt, hogy be tud rakni formákat a helyükre.. ezt láttad is vagy csak mondták?
Nem én hasonlítgatom. Ismerősöm mondja el minden találkozásnál, no a tietek mit tud már? A mienknek hiába adom oda a játéktelefont, inkább az igazit szeretné megszerezni. Vagy a tv távirányítóját. Érdekes számára a szemüvegem, stb. Énekelni is szoktam neki, azt szereti. De ilyenkor megkapom, hogy ez semmi, már rég ezt meg azt kellene csinálnia, mert bezzeg az övéké már tudja.
A mienk még csak egyes játékok felismerésénél tart, pl. kérem a mozdonyt, akkor azt felveszi, vagy az autót. Kiválasztja a játéktelefont a többi játék közül, ha kérjük, megnyomja a zenélő katica gombját, hogy zenéljen, de itt is olvastam, hogy pár hónapos baba már számot is felismer. A mienk semmi ilyet nem tud, ez az igazság.
Ennek a kérdésnek 8 hónapos esetében semmi értelme.
Vagy valaki kamuzik tényleg.
A gyereketek normálisan fejlődik a leírásból, nincs szüksége fejlesztésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!