Hogyan kezeljem, ha mindenki meg akarja mondani a tutit a gyereknevelés kapcsán?
Tudom, hogy segíteni akarnak, de sokan azt hiszik, hogy csak úgy lehet csinálni, ahogy valamikor ők csinálták. Csak azóta sok minden változott. (pl.: szoptatás, cumikérdés, itatás, öltöztetés)
A legérzékenyebb pont az anyósom. Hogy csináljam, hogy ne bántsam meg, de mégis úgy csinálhassam, ahogy a legjobbnak gondolom.
Szia!
Ismerős a helyzet...az anyósomtól ki készülök.Nincs vele semmi bajom egészen addig míg el nem kezd tanácsokat osztogatni.Csak Januárban fog megszületni a baba és tegnap nézegette a kis ruhácskáit.Azonnal kijelentette hogy a gyerek utálni fogja a hálózsákot ne is tegyem bele vagy vegyek még egyet felesleges lesz mert nem fogja elviselni.Mert az Ő gyerekei sem szerették és hogy alágyűrődik ahogy forgolódik ezt elhihetem neki mert vele ez történt stb...Na de könyörgöm!Had döntsem el én mit adok a gyerekemre és különben is egy újszülött nem fog forgolódni hogy maga alá gyűrje a hálózsákot!Már most utálom mikor tanácsokkal bombáz mert nem értek vele egyet.Nem hinném hogy meg fogom fogadni az ilyen jellegű tanácsait...Ugy is kitapasztalom majd mit hogyan csináljak vagy olyantól kérek segítséget aki mostanában szült és nem 30 évvel ezelőtt.Ha nem akarod megbántani akkor csak bólogass mikor tanácsot ad de nem kell feltétlenül megfogadnod.Vagy finoman magyarázd el neki miért nem ugy csinálod a dolgokat ahogy Ő szeretné,és miért jobb a babának az ahogy Te csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!