Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól lehet adni pukit a...

Mikortól lehet adni pukit a babának?

Figyelt kérdés
Nem igazán tetszik, de a gyerekek szeretik. Most 8 hós a kislányom. Anyósom állandóan tömné mindennel, most hozott egy zacskóval neki. Félek még korai, az úgy össze tud ragadni, nehogy megfulladjon. Mit gondoltok?
2008. szept. 16. 11:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
Semmikortól! Tele van sóval meg zsiradékkal-egészségtelen! Vegyél helyette a DM-ben vagy az interspar-ban Kölesgolyót. az bio és zsírtalan. Anyósod meg vigyen inkább almát az unokájának. Ja, hogy mások is azt etetik-erre azt mondom, hogy az ő gyerekükkel azt etetnek össze amit akarnak,de te a tiedre vigyázz, mert ha eszedbe jutott, hogy rákérdezz és nem adtad a kezébe ész nélkűl akkor a tiednek már jobb élete lesz mint a puki-kuki ropogtatóknak-Figyelj arra mit etetsz meg vele-azért mert mások adják, te mondhatod, hogy te mást adsz. Tudod, ha más a kútba ugrik, neked nem muszály
2008. szept. 16. 11:39
 2/11 anonim ***** válasza:
70%
Ja és a gyerekek fogják még szeretni a chipset, kólát, cigit és drogot is. Most még te dönthetsz helyette!!!!
2008. szept. 16. 11:40
 3/11 anonim ***** válasza:
67%
Helyes!!!!!!!!Ez pontosan így van.Az én 9 hónapos gyerekem sem kap ilyen baromságokat.Sok ismerős azon van kiakadva,hogy nem adok neki csokit,kakaót sem.Most lehet igazán megalapozni az evési szokásait.Neki édesség gyanánt a gyümölcs is nagyon megfelel.
2008. szept. 16. 11:55
 4/11 anonim ***** válasza:
58%
Az enyém is imádja a kölesgolyót meg a bulátát, ilyeneket. Nincsenek agyonsózva, úgyhogy egészségesebbek. Múltkor valaki hozott a lányomnak Cheetost. Na, az olyan sós volt, hogy majdnem begörögtem tőle még én is... :D :(
2008. szept. 16. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
81%

Hát én adok a fiamnka, 11 hónapos, és már két hónapja kapja. Nem gyakran, szerintem a mértékletesség a lényeg. Amúgy az hülyeség, hogy zsiradék van benne, nincs benne, ez extrudált kukorica, ami nem olyan jó, az az, hogy elég sós. De én is kaptam kiskoromban, és semmi bajom ne volt tőle, a mai napig szeretem, de nem eszem mértéktelenül. A fiam is ritkán kap, de néha néha elmajszol egy darabot. Mondjuk havi egyszer, vagy kétszer, de nem is csináltam belőle rendszert, csak kb. ennyire gyakori. Amúgy el tudja majszolni, mert ez szépen összepépesedik a szájában. Amúgy persze minden nap kétszer eszik gyümölcsöt és nagyon nagyon szereti, de előrodul néhanapján, hogy uzsonnára pudingot adok neki. Nem ez a rendszer, de néha miért ne kaphatna ő is valami mást?

Manapság az emberek olyan végletesek. Van, aki folyamat csokival meg csipsszel tömi a gyerekét, más megy csak azt veszi neki, amiben egy gramm cukor meg zsír sincs, és csak bio. De miért nem lehet kicsit a középutat megtalálni, és nem lenézni azt, aki valamit máshogy csinál?

2008. szept. 16. 13:38
 6/11 anonim ***** válasza:
44%
Az elöző válaszadónak üzenem: De mindenkinek szól! Én sem csak a biot adom, mert azt nem lehet-akkor éhen maradna.Csak a választás lehetőségére szerettem volna felhívni a figyelmet! Az én is ezt kaptam-kezdetű dumától meg tele van a púpom is. Elmondanám, hogy abban az időben ilyen szarok még nem voltak forgalomba. És nem aról van szó, hogy nem lett semmi bajod-hanem arról, hogy én azt szeretném, hogy a gyerekem amíg él, ne legyen tele mindenféle nyavalyával, hogy ne járjon az ezerféle allergiájával ezer féle helyre, és életét pedig úgy élje le, hogy tisztában legyen azzal, hogy van választási lehetősége, és tudjon a kutyaszarra nemet mondani! Akár puki, akár rud akár por formáju.
2008. szept. 16. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
90%
Azért ezzel vitatkoznék. A nyuszi pufi akkor is forgalomban volt már. Vagy csak én vagyok túl fiatal a magam 21 évével, nem tudom. De miért baj, ha valaki a saját tapasztalataira is hagyatkozik? Igen, kaptam gyerekkoromban, és tényleg nem lett tőle bajom. A világon semmire nem vagyok allergiás, és sose voltam beteg, leszámítva a lúdtalpat, ami valószínű, hogy nem a táplálkozás miatt van. Szerintem ha valamit nem viszünk túlzásba, akkor nincs baj. Persze, hogy meg kell tanulnia a jobbat, egészségesebbet választania, de ha teljesen száműzöm az étrendjéből az ilyesmit, akkor később, amikor majd iskolás lesz, és látja, hogy a többi gyerek ezeket eszi, akkor úgyis kíváncsi lesz rá ő is. Míg ha ezek nincsenek tiltólistán, csak megtanulja, hogy nem lehet állandóan ezeket enni, akkor megtanulhat választani. De választani csak olyan dolgok közül tud az ember, amiket ismer.
2008. szept. 16. 14:33
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

1-1darabot lehet neki adni.ha már egyébként is eszik mindent.Ezen lehet vitatkozni ki hogyan etet.Mindenki döntse el saját maga,hogy biot,nem biot,üvegböl,vagy saját maga föz a gyermekének.senkit sem kell lehurrogni.Lényeg,ne túlzásba esni semmivel sem.Tényleg óvatosan a sóval,e´dessel.De ne´ha néha lehet.Senki ne mondja,hogy majd pl palacsinta´t sem ad a gyereknek majd mogyoró kre´mmel,mert túl édes,e´s zsíros.

Le lehet pontozni nyugodtan....

2008. szept. 16. 15:59
 9/11 anonim ***** válasza:
40%

NEM ADUNK. Olvasd ezt el MINDENKI aki az én is kaptam ezt dumával jössz:

[link]

A PUFI -tól sós egy csecsemőnek extra munkára készteted a kicsi veséjét, S nem most lesz tőle beteg hanem felnőttként. Ja az még messze van. De majd ha ott sírsz a betegágya mellett mert már 3x kapott 30 évesen infarktust gondolj erre.

2008. szept. 16. 17:12
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Az előttem szólóval egyetértek, de hány hónapos is az a baba akiről szó van? Hát azért ilyen ,, kaját,, azért ki kellene hagyni a gyerek táplálásból! Szerintem az egy olcsó szemét eledel-és senki szájába nem való! Miért nem rág az a gyerek gyümölcsöt? Nyámnyogni,meg inkább főzeléken nyámnyogjon-az táplálék, de ez a puki...
2008. szept. 16. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!