Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Összefoglalná valaki a Suttogó...

Összefoglalná valaki a Suttogó tartalmát röviden? Miről szól?

Figyelt kérdés
Főleg az alvás témakör érdekelne.
2010. márc. 24. 20:49
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
71%
Neked való a könyv, ha szeretnéd önállóságra szoktatni, rendszerben nevelni a babádat. Én nagyon szeretem, és nekünk sokat is segített. Ha azon a véleményen vagy, hogy mindent a kisbaba irányítson, nem látsz semmi kivetnivalót abban, hogy csak cicin tud elaludni, vagy köztetek az ágyban, hogy félóránként kér cicit, stb.. akkor ez a könyv nem neked való.
2010. márc. 24. 21:36
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Érdemes elolvasni, még ha napi egy oldalt is. Nekem nagyon sokat segített! Nekem a legfontosabb dolog volt az egészben, hogy TISZTELNI kell a babákat. Tisztelettel kell beszélni vele, ő egy kis külön lény, külön egyéniséggel. Amit egyébként nagyon sokan nem vesznek figyelembe. Azt hiszi sok szülő, akármit mondhat mérgében, a baba úgysem érti...és ez tiszteletlen vele szemben.

Igazából az egész könyvet kell elolvasni, mert minden mindennel összefügg, ki kell alakítani a napirendet, szokásokat az alváshoz, pl ne te ringasd el, hanem csak készítsd fel az alvásra. Esti pancsi, vacsi, ksi ének, vagy nagyobbaknak mesekönyv lapozgatás, szóval egy rítus, amitől a baba tudni fogja, hogy most alvás lesz. Nappali alvásnál is pl elsötésítés(nem totál). Mi nem voltunk cumisa, de nagyon hasznos dolgokat írt a cumi használatával kapcsolatban is, alváshoz. Aztán az esti etetés-szoptatás, is összefügg az éjszakával, pl láncetetés. Mi van, ha túlpörög, hogy veszed észre ha álmos, megelőzzük a 45 perces túlpörögtem-sírást azzal, hogy felismerjük a babánk jeleit. Mit tegyünk ha alvás közben felsír, mit tegyünk éjjel, stb..

Megállok, figyelek, kiértékelek, cselekszek. Nagyon komoly testbeszéd-táblázat van benne, aminek a segítségével előbb tudod a babád igényét kielégíteni, minthogy megvárd a sírását. Ez biztonsággal tölti el őt is, kiegyensúlyozottabb, kevésbé sírós baba lesz, te pedig nem leszel kimerült, és idegroncs...És gondold el, hogy micsoda jó, mikor TUDOD mit jelez a kicsi, anélkül hogy sírna! Nem kell találgatnod, igazán megismerheted őt.

Remélem meghoztam a kedved a könyvhöz!!!Az igazán profi dolgok a könyvben vannak, kicsit humoros, a mi szánk íze szerint leírva. (mintha rólam szólna-hallottam már sok anyukától)

:D:D

2010. márc. 24. 21:45
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, azt hiszem, el fogom olvasni!
2010. márc. 24. 21:48
 14/21 anonim ***** válasza:
72%

21:45-ös vagyok:

és a másik nagyon fontos dolog, amire megtanít: a KÖVETKEZETESSÉGRE!

sokan erre is csak legyintenek,merthogy nem megvalósítható, de igenis az.

A ksifiam 2 hónapig nonstop sírt, hasfájós volt, egy gyógyszertől, amit szedtem. Napirend nuku, azt sem tudtam mi az...alvás nuku, arról szinte csak álmodtam. A könyv segítségével, közel 1-1,5 hónap alatt rendeződött a káosz, és most egy 2 éves haláli nyugodt, kiegyesnúlyozott, boldog, vidám gyermek boldog mamija vagyok, ami a könyv nélkül nem valósult volna meg soha.

2010. márc. 24. 21:49
 15/21 anonim ***** válasza:
73%
Én is csak ajánlani tudom. Pár hetes volt a babám, mikor kölcsön kaptam, és bánom, hogy nem olvastam már a terhességem alatt! Sokkal könnyebbek lettek volna az első bizonytalan hetek (első babám), irányt mutatott a napirend kérdésében, de kitér jóformán mindenre. Nekünk bevált az altatási technika is, melynek tömören az a lényege, hogy meg kell tanítani elaludni a babát az ágyában. Nem szabad sírni hagyni, vele kell lenni, ha sír, kivenni megnyugtatni, de mielőtt elaludna karban, visszatenni az ágyába, hogy ott aludjon el. Mi kezdettől tudtuk, hogy nem szeretnénk, ha köztünk aludna, és nem szeretnénk esténként ringatva altatni (milyen jól tettük, hisz most 6 hós és 9kg!), úgyhogy nekünk abszolút testhezállóak voltak a tanácsok. Kb. 10 nehéz napunk volt 3-4 hetes kora körül, azóta viszont esti jó éjt puszi, egy altatódal, és leteszem az ágyába aludni. Én jó szívvel ajánlom.
2010. márc. 24. 21:50
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Ez ugyan éppen egy ellenző, de a lényeg le van írva. Egyébként én olvastam mind a 3 kötetet és nekem nagyon tettszett. Nem mindennel értek egyet, de a nagy része igenis használható!

2010. márc. 24. 22:13
 17/21 anonim ***** válasza:
49%
Elolvastam, amit belinkeltél. Hát... Jól kiforgatta a könyvet. Szerintem nagyon jó és hasznos tanácsokat ad azoknak, akik nem az lll-tanok szerint szeretnék nevelgetni a babájukat.
2010. márc. 24. 22:24
 18/21 anonim ***** válasza:
73%
Ajánlani tudom a könyvet,én megvettem mind a 3kötetet és amig a babám 2hónapos lett kiolvastam öket.Könnyü dolgom volt mert a lányom "Kisangyal"-"Mintababa" keveréke mai napig és könnyű(volt) nála alkalmazni a modszert.Érdemes rá beruházni-minden esetben.
2010. márc. 24. 22:28
 19/21 anonim ***** válasza:
52%
jesszusom, ez az LLL-nő azért milyen már. Azért hogy az ő vacakjait vegyék, még nem kell fikázni azt amivel nem ért egyet. Milyen jogon bírál valakit, akit nem ismer, nem ajánlott könvyek....még jó hogy nem ajánlja őket,, ha a sajátjait ajánlja...bocs az oFF-ért, de nem bírtam szó nélkül megállni ezt a linket..
2010. márc. 24. 23:15
 20/21 anonim ***** válasza:
63%
Az lll borzalom, de nekem ez a könyv se jön be. Úgy gondolom, hogy aki figyel a babájára, az viszonylag hamar magától is megérti a gyerek jelzéseit, ahogy a szüleink is megértettek minket. Én nem akarom könyvből nevelni a gyerekem, és úgy gondolom a gyerekek nem sorolhatóak egy könyv által felállított kategóriarendszerbe. Olvastam, de nem jött be.
2010. márc. 25. 07:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!