Összefoglalná valaki a Suttogó tartalmát röviden? Miről szól?
Érdemes elolvasni, még ha napi egy oldalt is. Nekem nagyon sokat segített! Nekem a legfontosabb dolog volt az egészben, hogy TISZTELNI kell a babákat. Tisztelettel kell beszélni vele, ő egy kis külön lény, külön egyéniséggel. Amit egyébként nagyon sokan nem vesznek figyelembe. Azt hiszi sok szülő, akármit mondhat mérgében, a baba úgysem érti...és ez tiszteletlen vele szemben.
Igazából az egész könyvet kell elolvasni, mert minden mindennel összefügg, ki kell alakítani a napirendet, szokásokat az alváshoz, pl ne te ringasd el, hanem csak készítsd fel az alvásra. Esti pancsi, vacsi, ksi ének, vagy nagyobbaknak mesekönyv lapozgatás, szóval egy rítus, amitől a baba tudni fogja, hogy most alvás lesz. Nappali alvásnál is pl elsötésítés(nem totál). Mi nem voltunk cumisa, de nagyon hasznos dolgokat írt a cumi használatával kapcsolatban is, alváshoz. Aztán az esti etetés-szoptatás, is összefügg az éjszakával, pl láncetetés. Mi van, ha túlpörög, hogy veszed észre ha álmos, megelőzzük a 45 perces túlpörögtem-sírást azzal, hogy felismerjük a babánk jeleit. Mit tegyünk ha alvás közben felsír, mit tegyünk éjjel, stb..
Megállok, figyelek, kiértékelek, cselekszek. Nagyon komoly testbeszéd-táblázat van benne, aminek a segítségével előbb tudod a babád igényét kielégíteni, minthogy megvárd a sírását. Ez biztonsággal tölti el őt is, kiegyensúlyozottabb, kevésbé sírós baba lesz, te pedig nem leszel kimerült, és idegroncs...És gondold el, hogy micsoda jó, mikor TUDOD mit jelez a kicsi, anélkül hogy sírna! Nem kell találgatnod, igazán megismerheted őt.
Remélem meghoztam a kedved a könyvhöz!!!Az igazán profi dolgok a könyvben vannak, kicsit humoros, a mi szánk íze szerint leírva. (mintha rólam szólna-hallottam már sok anyukától)
:D:D
21:45-ös vagyok:
és a másik nagyon fontos dolog, amire megtanít: a KÖVETKEZETESSÉGRE!
sokan erre is csak legyintenek,merthogy nem megvalósítható, de igenis az.
A ksifiam 2 hónapig nonstop sírt, hasfájós volt, egy gyógyszertől, amit szedtem. Napirend nuku, azt sem tudtam mi az...alvás nuku, arról szinte csak álmodtam. A könyv segítségével, közel 1-1,5 hónap alatt rendeződött a káosz, és most egy 2 éves haláli nyugodt, kiegyesnúlyozott, boldog, vidám gyermek boldog mamija vagyok, ami a könyv nélkül nem valósult volna meg soha.
Ez ugyan éppen egy ellenző, de a lényeg le van írva. Egyébként én olvastam mind a 3 kötetet és nekem nagyon tettszett. Nem mindennel értek egyet, de a nagy része igenis használható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!