Tud majd beszélni a kislányom?
A fiam óvoda előtt állt, össz. 2 szót tudott mondani,már megvolt a beíratás, ahol nem csináltak ügyet ebből.Mondván van még pár hónap amire kezdődik az ovi.
Rá talán egy hónapra 32 hónapos volt!egyik percről a másikra kezdett el beszélni, mondatokban.Pedig már orvoshoz is elvittem, mert féltem hogy "néma" lesz....Azóta be nem áll a szája:)
22 hósan az én lányom is csak 15-20 szót tudott kb.
Két évesen beindult a "lavina", bár főleg azok értik csak, akik "gyerekekre vannak hangolva", de mondatokban beszél, és már választékos dolgokat is tud, persze néha "viccesen ragoz", de én szeretem hallgatni, ahogy csacsog... :o)
Az én lányom 26 hónapos. Még mindig így beszél:
Boci - bó
pisi - pí
tea - té
a pa lehet Nagypapa, pá, mint elköszönés vagy papi, hogy éhes stb.
de ezt mondatba is tudja rakni. a kedvenc mondtata:
Pa tato csüccs = nagypapa traktorozik
előző vagyok:
apa, anya épí toro etyunak = építsünk tornyot Etusnak (vagyis neki)
Saját magát mindig Etyunak hívja és még ragozza is mostanában. De csak a saját nevét meg a kalapálni igét. Igaz ehhez néha hozzárakja a kalapot, mint főnevet is.
Pl. leveszi a sapkáját: Kalap kalapál. Persze az ilyeneknek kimondja a végét, de a ez csak pár szó a szókincséből. Igazi fordítógép kell mellé
Jó úton haladtok. Elkezdett beszélni a kiscsajod. Most még csak te érted, ez az első lépés.
Mindig mondd utána, mit akart is ő mondani, hogy hallja-értse, hogyan helyes.
Mutass neki képeket könyvből, mondja utánad a szót.
Sokat beszélj hozzá, mit csinálsz épp, mit látsz. Az érdekes szokatlan szavakat, tuti nevetve próbálja majd utánozni.
A mondókák, dalok mondogatását is elkezdte, ez jó jel, majd egyre szebben fog ez is alakulni. Én max. fél évet jósolok és 5-6 szavas mondatokkal fog beszélni innentől kezdve.
Nálunk így volt a fiammal.
Anyukám óvónő volt, és volt egy gyereke, aki még kiscsoportosan így beszélt: csak a szavak első két betűjét mondta ki. Szerencsére a jele FA volt :)
Viccet félretéve, a többiek között hamar megtanult rendesen beszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!