Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tud majd beszélni a kislányom?

Tud majd beszélni a kislányom?

Figyelt kérdés
22 hónapos és nagyon sok mindent mond szinte mindent utánnam mond,DE CSAK A SZAVAK ELSŐ VAGY UTOLSÓ KÉT BETŰJÉT.Van kb 15-20 szó amit kimond rendessen,de a többit nem.Nagyon okos kiscsaj remekülmegérteti magát, sőtt mondókát 3-4-et elmond de csak a szavak elejét mondja.Halottatok már ilyenről?
2010. márc. 24. 13:01
 1/10 anonim ***** válasza:
igen, a tesóm kislánya. 20 hónapos, és hónapok óta így kommunikál. a tesóm kutatóbiológus, nincs ráparázva a dologra, szóval szerintem nincs ezzel baj, akkor tuti kikutatta volna az okát és orvosolná:))) fog beszélni rendesen neaggódj:)
2010. márc. 24. 13:03
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
Persze,hogy fog beszélni,van akinek még ennyit se beszél a babálya,akkort kéne megilyedned ha eggy szót se mondana még!
2010. márc. 24. 13:08
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Igazából tapasztalat alapján szeretnék véleményt hallani akinek nagyobb gyermeke van és őis kezdett beszélni hogy alakult tovább a beszéd fejlődés.Azt elfelejtettem hogy ezzela teknikával 2-3 szavas mondatokat is mond,de csak én értem.
2010. márc. 24. 13:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! az én lányom 19 hónapos, és ő is hasonlóan beszél a tiédhez, csak ő még nem nagyon mond mondatokat. Nekem azt tanácsolta a védőnőm, mikor említettem neki, hogy ismételjem el utána kérdésként a mondatot, úgy, hogy a teljes szót kimondom. Most ezzel próbálkozom.
2010. márc. 24. 14:54
 5/10 anonim ***** válasza:

A fiam óvoda előtt állt, össz. 2 szót tudott mondani,már megvolt a beíratás, ahol nem csináltak ügyet ebből.Mondván van még pár hónap amire kezdődik az ovi.

Rá talán egy hónapra 32 hónapos volt!egyik percről a másikra kezdett el beszélni, mondatokban.Pedig már orvoshoz is elvittem, mert féltem hogy "néma" lesz....Azóta be nem áll a szája:)

2010. márc. 24. 15:02
 6/10 anonim ***** válasza:

22 hósan az én lányom is csak 15-20 szót tudott kb.

Két évesen beindult a "lavina", bár főleg azok értik csak, akik "gyerekekre vannak hangolva", de mondatokban beszél, és már választékos dolgokat is tud, persze néha "viccesen ragoz", de én szeretem hallgatni, ahogy csacsog... :o)

2010. márc. 26. 13:38
 7/10 anonim ***** válasza:

Az én lányom 26 hónapos. Még mindig így beszél:

Boci - bó

pisi - pí

tea - té

a pa lehet Nagypapa, pá, mint elköszönés vagy papi, hogy éhes stb.

de ezt mondatba is tudja rakni. a kedvenc mondtata:

Pa tato csüccs = nagypapa traktorozik

2010. márc. 26. 13:52
 8/10 anonim ***** válasza:

előző vagyok:

apa, anya épí toro etyunak = építsünk tornyot Etusnak (vagyis neki)

Saját magát mindig Etyunak hívja és még ragozza is mostanában. De csak a saját nevét meg a kalapálni igét. Igaz ehhez néha hozzárakja a kalapot, mint főnevet is.

Pl. leveszi a sapkáját: Kalap kalapál. Persze az ilyeneknek kimondja a végét, de a ez csak pár szó a szókincséből. Igazi fordítógép kell mellé

2010. márc. 26. 13:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Jó úton haladtok. Elkezdett beszélni a kiscsajod. Most még csak te érted, ez az első lépés.

Mindig mondd utána, mit akart is ő mondani, hogy hallja-értse, hogyan helyes.

Mutass neki képeket könyvből, mondja utánad a szót.

Sokat beszélj hozzá, mit csinálsz épp, mit látsz. Az érdekes szokatlan szavakat, tuti nevetve próbálja majd utánozni.

A mondókák, dalok mondogatását is elkezdte, ez jó jel, majd egyre szebben fog ez is alakulni. Én max. fél évet jósolok és 5-6 szavas mondatokkal fog beszélni innentől kezdve.

Nálunk így volt a fiammal.

2010. márc. 26. 14:42
 10/10 anonim ***** válasza:

Anyukám óvónő volt, és volt egy gyereke, aki még kiscsoportosan így beszélt: csak a szavak első két betűjét mondta ki. Szerencsére a jele FA volt :)

Viccet félretéve, a többiek között hamar megtanult rendesen beszélni!

2010. márc. 26. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!