Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Én rontok el valamit, hogy...

Én rontok el valamit, hogy szinte egy percre sem lehet magára hagyni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 8 hónapos lesz, és kb 5 hós kora óta kezdődött, hogy ha akár csak letettem egyből sírni kezdett, az sem volt jó, ha ültem mellette a játszószőnyegen. Picit javult a helyzet mióta tud kúszni, de ha nem vagyok a látóterében rögtön elkezd üvölteni most is. A járókájában sincs el, végig keservesen sír... Próbáltam nem elkapatni, mindig figyeltem rá, hogy ne vegyem fel állandóan, inkább csak lefeküdtem mellé, beszéltem hozzá, magammal vittem a hordozóban a konyhába míg főztem stb... de már megőrülök az állandó bőgéstől. Hozzátartozik, hogy a fogai is folyamatosan jönnek 5 hónapja... Szerintetek babafüggő, hogy ki mennyire van el önállóan, vagy én szúrok el valamit???? mit csináljak másképp? köszi!!!
2010. márc. 24. 10:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

9 hónapos a lányom.

3 hete ez megy.

Egyszer csak kinövi, addig meg próbálok ehhez igazodni és közben nem elkapatni...

2010. márc. 24. 18:41
 12/17 A kérdező kommentje:
és azt hogy csinálod, hogy közben az idegeid se menjenek tönkre? mert én tényleg vagy felveszem és csend van, vagy nem veszem fel (amit általában csinálok, hogy ne szoktassam hozzá) de akkor üvöltés van, sokszor akkor is ha mellette ülök!! Ha elfordulok akár, akkor már belilult fejjel sikít!! És ez megy hónapok óta... már kezdek kicsit kiborulni... köszi!
2010. márc. 25. 09:47
 13/17 anonim ***** válasza:

szia, én vagyok a szerencsés, akinek már 3 hós korától csinálja ababája a feszkót. :)

hát, én mindig felvettem. olvastam több helyen, hogy vannak olyan babák, akik ilyenek, és ha türelmes velük az ember, kinövik. olyasmi oka lehet, hogy lassabban fejlődik az idegrendszerük, és nagyobb szükségük van a testkontaktusra, mint más babáknak. pl. ranschburg jenőnél lehet erről olvasni. azt mondja, 3 éves korra rendeződik ez. hát őszintén remélem, hogy így van. szerintem nem rontottunk el semmit, hozott anyaggal dolgozunk,. az én babámon pláne nem volt mit elrontani...3 hóig is elég sírós volt, de addig mondjuk fájt a hasa satöbbi,. tiána ez elmúlt, de a sírósság megmaradt. sose aludt át éjszakát...a mai napig se. na egyre nehezebb türelmesnek lenni, de összeszorítom a fogam, és nagyon igyekszem, hogy ne frusztráljam még pluszba azzal is, hogy úgymond nem fogadom el ezt az ő nyűgösségét. persze, akinek kis nyugis babája van, az mondhatja, hogy el van kéneyzetteve satöbbi, de az nem tudja, hogy ez milyen. ez nem oylan sírás és nyűglődés, hanem ilyenkor komoylan is gondolja, hogy baja van...na mindegy. én mindig néztem amikor mentünk az orvoshoz oltásra vagy tanácsadásra, hogy miylen kis nyugis babák vannak. az enyém, ha nem is nyűglődött, sose egy percre nem ült meg nyugodtan, nem feküdt nyugodtan, körbe kellett hurcolni, hogy nézelődhessen, meg a többi babát nézegette meg vigyorgott rájuk, már 4 hósan, a többiek meg cska néztek ki a fejükből halál nyugiban...

sok kitartást mindenkinek!

2010. márc. 25. 11:11
 14/17 A kérdező kommentje:
igen, megmondom őszintén a szülés előtt én is pontosan azt gondoltam volna, hogy bizony te elkényeztetted a gyereket, mert állandóan felvetted és most azért ilyen... de én kipróbáltam a másik módszert is, nem vettem fel, sokszor hagytuk sírni (mondjuk ez altatásnál bevált) napközben is inkább csak beszéltem hozzá és próbáltam a figyelmét elterelni ha azért sírt, hogy vegyem fel. Bíztam benne,hogy így előbb utóbb megszokja, hogy nincs állandóan ölbe véve, de semmi sem változott... hónapok óta szenvedünk, és ugyanúgy sír... Persze nekem meg azzal jönnek, hogy lerombolom így a bizalmát. Ezek szerint mindkét elmélet hülyeség, mert egyik sem működik... tök mindegy mit csinálunk, ők ilyenek... nagyon remélem, hogy azért ez nem tart 3 éves korukig...:((
2010. márc. 26. 08:38
 15/17 anonim ***** válasza:

tegnapelőtt 18:41 vagyok

Pont tegnap csinálta meg a lányom, hogy a konyhába letettem a szőnyegére, 1 méterrel mellette pucoltam a krumplit és fél órát ordított, mert nem ültem mellé, nem vettem fel.

Mit csináltam?

Torkomszakadtából énekeltem az összes mesedalt, hogy minél kevésbé halljam az ordítást... Muszáj, mert így elindult égre a lábam után, de nem akar kúszni-mászni.

2010. márc. 26. 09:03
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi a választ, igen ez ismerős...:) én is pont azt csinálom, mint te, beleértve a rádió totál felhangosítását is, amikor már kivagyok... DE! Lassan 4 hónapja ez megy, és nem változik!! más ezt pár napig kibírni, esetleg egy-két hétig, ha tudja az ember, hogy csak meg kell tanulnia, hogy ilyenkor egyedül játszon, de én már nem bírom idegekkel... szeretnék végre egyszer úgy elmenni wc-re, (a háztartásról már nem is beszélve) hogy közben nem üvölt a gyerek, mint akit nyúznak..... áááááá
2010. márc. 26. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:

tegnap 09:03 vagyok

Hagyd otthon apával vagy nagyival néha, hallgassák ők...

Csakhát a nagyiék úgyis felveszik.

Én most a kivárásra játszok... előbb-utóbb csak vége lesz ennek is.

:-)))

2010. márc. 27. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!