Én rontok el valamit, hogy szinte egy percre sem lehet magára hagyni?
Ezt hívják szeparációs szorongásnak.
Már tudja,hogy ti két különálló ember vagytok,és ez ijesztő számára, és ugyanakkor azt hiszi, ha nem lát akkor nem is vagy (ott a közelben). Plusz kezdődik az anyamániás korszak.
Kislányom 10 hós, még mindig anyamániás, de ezt a sírós korszakot már letudtuk. Plusz igyekeztünk úgy intázni,hogy délutánonként ha apa otthon van én elmenjek valahova, plusz a nagyi is jött,hogy tudja, ha elmegyek haza fogok jönni.
Kitartést kavánok!
én mondjuk sokszor hagytam sírni, nem vettem fel (az más kérdés,hogy az idegeim totál kivannak ettől, hogy csak próbáltam őt melléfeküdve nyugtatni, és ő üvöltött a fejembe...) de látod mégsem lehet magára hagyni...
a mozgásfejlődést szerintem nem lehet hátráltatni, nyugi, lehet a te babád csak később érő típus :)
Szia. A lányom jövö héten lesz 6 hónapos. Pár napja, ha kimegyek a szobából, elkezd sírni. Ha visszajövök és lát, egyből vigyorog. Nem tudom hogy ez már a szeparációs szorongás-e, de néha muszáj hogy ott hagyjam a játszószőnyegen, mert wc-re kell mennem...stb. Persze sír egy darabig, aztán csönd lesz és játszik.
Bocsi ha jó megoldást nem tudok írni, de nem vagy egyedül!
Muszáj néha hagyni őket, hogy megtanulják, hogy ha nem vagyunk ott, attól még visszajövünk, mint ahogy az egyik válaszoló leírta. Szerencsére a lányom a nagyival vagy apjával nagyon jól elvan akkor is ha nem vagyok ott.
Minden jót kívánok!
Az a baj, hogy az én fiam nem hagyja abba a sírást, próbáltam, volt hogy 20 percig üvöltött, addig bírtam... és van hogy az sem elég neki ha lát. Nem tudom... szerencsére ő is tök jól elvan mindenkivel, szóval nem anyamániás, inkább úgy mondanám, mindegy neki, csak valaki szórakoztassa :)
viszont egész nap ugye én egyedül vagyok vele...
10:29-es vagyok, az jutott még eszembe, hogy sokat tjátszál vele kukucs játékokat, hogy elbújsz valami mögé vagy alá, és akkor megszokja hogy nem kell megijedni rögtön ha nem lát. És még élvezni is fogja a játékot.
Nekünk is korán kezdődött ez az időszak...
nálunk nem viccelek, de 3 hós korától ez van. 6 hósan felerősödött, és eltartott kb. 1 éves koráig. aztán jobb lett. 3 hete voltunk vérvételen egy vizsgálat miatt, azóta megint horror a köbön. holnap meg megyünk oltásra. közben jön a 12. foga....öröm vidmság minden nap! :(((
15 hós.
köszi a kukucs játékkal próbálkozunk egy ideje, azt szereti :)
Kedves utolsó válaszoló! Sajnálom, hogy nálatok is ez van... szörnyű nem, hogy az ember nem igazán tudja élvezni a babázást, hanem csak az állandó hisztizést hallgatja, míg mások mosolygós, jókedvű babákról áradoznak... jó nekik... Azért gondolkodom folyamatosan ezen, hogy mi a fenét ronthatok el, már ha egyáltalán tudom ezt az egészet befolyásolni...
Szóval te hogy reagálsz általában a sírásaira? hátha megtaláljuk a közös pontot, ahol elrontjuk a dolgot... Vagy a mi gyerekeink egyszerűen ilyenek és kész??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!