Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Készíthetem a tápszert sűrű,...

Készíthetem a tápszert sűrű, inkább főzelék jellegűre, mintsem folyékony italra?

Figyelt kérdés

13 hónapos kicsimmel nem tudok megitatni 2x250 ml tápszert. Eddig anyatejes volt. Arra gondoltam, hogy az adott mennyiséget kevesebb vízzel hígítanám, és sok gyümölccsel összeturmixolnám, mintha gyümölcsjoghurtot, vagy krémtúrót enne. Ilyet lehet csinálni?

Egy tanácstalan anyuka

2010. márc. 23. 20:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Persze lehet csinálni, de sok gyümit kell beletenni, hogy elvegye a tápszer ízét.
2010. márc. 23. 20:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Akkor viszont itasd sokat, mert a tápszeres dobozon is rajta van, hogy ha nem adod a tápszerhez az adott mennyiségű folyadékot, az kiszáradáshoz vezet!
2010. márc. 23. 20:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Tedd bele ugyan azt az adagot amit szoktál, vízből szerintem csak kicsivel kevesebbet És abba rakd a gyümit. Összességében legyen ugyan annyi amennyit szokott enni. Tehát a víz helyett gyümölcsöt teszel bele. De szerintem a 250 ből max 50 legyen a gyümölcs. Úgy biztos ízleni fog neki.
2010. márc. 23. 21:01
 4/11 anonim ***** válasza:
nem! akkor tejpépet adj neki inkább, plusz a tápszert, így meglesz a napi fél liter.
2010. márc. 23. 21:01
 5/11 anonim ***** válasza:

Szia!

Lehet kapni tápszersűrítőt!Nutriton a neve.Igaz 2000ft egy doboz,de nem kell belőle sok.Én is egészen pudingállagúra csinálom a tápszert vele.Az ízén viszont nem változtat,de ahoz meg ott a gyümölcs.

2010. márc. 23. 21:02
 6/11 anonim ***** válasza:

Azért akarod az ötszáz millit, hogy meglegyen az adagja? Mert ha más tejterméket is eszik, akkor az is beleszámít ám a fél literbe!

Szerintem ha olyan sűrűre készíted akkor nagyon tápszer íze lesz.:-( Ilyesmi még nem jutott eszembe, kíváncsi vagyok sikerólni fog-e, megeszi-e a babád.

Az én lányom is sokszor nem ette meg, ráadásul tejet nem is ihatott, én is kínlódtam, de aztán megint megjött az étvágya és már megissza a szokásos adagját.

2010. márc. 23. 21:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Lányom 13 hós, én sosem aggódtam ennyire, hogy mennyi tejalapút iszik. Reggel megiszik olyan 180 milit, este 230at, napközben eszik joghurtot, tejpépet, mikor mit. Nálatok a tápin kivül még mit eszik a babád?
2010. márc. 23. 21:11
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem tudtam, hogy kiszáradáshoz vezehet ha kevesebb folyadékkal adnám.

Kap még mellette napi egy natúr joghurtot, vagy helyette túrót, valamennyi tejem van még, de már kevéske, szerintem napi 200-300 ml tápszerre szüksége lenne ezeken felül. A tejpép is ugyan olyan jó mint a tápszer?

Sajtot is szokott enni, nagyon szereti, tehát mindent eszik amit kaphat tejtermékből.

2010. márc. 23. 21:39
 9/11 anonim ***** válasza:
A tejpép sokkal sűrűbb és laktatóbb,abba is van natúr tehetsz bele gyümit is,de vannak ízesítettek is és ténleg elég tápláló,tele van kalóriával.
2010. márc. 23. 22:05
 10/11 anonim ***** válasza:
én írtam a tejpépet tegnap. igen, általában szeretik a babák, tejalapú, kb olyan állaga lesz mint a tejbegríznek, adhatod magában, gyümölccsel, amivel szívesen eszi a babád. egyébként eszik ő tejterméket, ne aggódj. de vacsira a tejpép nálunk jó megoldás volt kb 1,5 évig:)
2010. márc. 24. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!