Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek az hogy az 5...

Szerintetek az hogy az 5 hónapos baba sokat sikongat, majd azzal hamar túlpörgeti magát, áll valami kapcsolatban a túlingerlődéssel?

Figyelt kérdés
Mondjuk itthon is csinálja, de társaságban, ahol beszélgetnek az emberek nagyon és szinte folyamatosan. És nagyon hangosan és olyan mintha ideges lenne, de nem tudom eldönteni. Másnál hogy volt? Csak próbálgatja?
2015. dec. 15. 19:53
 1/4 anonim ***** válasza:
Nálunk van mikor sírással végződik. Azóta kell segíteni neki ellazulni is mert nem tud elaludni, hiába álmos.
2015. dec. 15. 20:03
 2/4 A kérdező kommentje:
A sikítozás vagy a túlingerlődés? Van összefüggés szerinted akkor a kettő között?
2015. dec. 15. 20:08
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem van. Mikor a babám nagyon belelendül a sikítgatásba, szerintem ott pörög túl. De nem hiszem, hogy minden baba egyforma lenne. Az enyémnél úgy tűnik ez már túlingerlés jele, igaz ő még nincs 5 hónapos. De pont amikor a sikítgatást elkezdte, ott vettem észre, hogy tényleg lehet túlingerelve egy baba. Ezt sírással jelezte is.

Ahogy észrevettem, egy bizonyos szintig belefér neki a sok inger, de ahogy nagyon belelendül az már sok.

2015. dec. 15. 21:13
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem csak az emberek tudják túlpörgetni a babát, hanem a tévé, a túl ütemes vagy zúzós zene vagy más zajforrás is. Továbbá a képernyők villogása, még a falról visszaverődve is. Szóval a nyugodt környezet alap nekik. Felnőttként nem is gondoljuk, mennyire ingergazdag a világunk. :)
2021. dec. 31. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!