Dévény tornára járó anyukák! Nektek mennyi idő után volt hatásos a torna? Bővebben lent!
6 hónaposan vittm el kislányomat egy gyógytornász ismerősőmhöz, mivel a lányom nem akart forgolodni. Kiderült, hogy 1-2 izma le van tapadva, emiatt feszesebb, és így fájdalmasabb neki a mozgás.
Már 3 alkalommal voltunk. Talán némi javulás látható.
Dévény torna TB által finanszirozott kezelések közé tartozik?
Köszönöm a válaszokat!
szia, mi 3 hósan és 1 hetesen kezdtünk járni, és minden kezelés után volt valami "új" produkció, de összevéve nem volt gyros a fejlődés....még 7 hósan is csak feküdt a hasán, és üvöltött, mert nem tudott kúszni szegényem. aztán a kúszást kihagyva 8 hósan és 1 hetesen kezdett mászzni, onnantól nem is kellett járnunk, 11 hósan kezdett el járni.
mi sopronban jártunk, itt szerencsére TB-s, de úgy tudom, hogy az országban még talán 1-2 hely van, ahol így van, amúgy sajnos fizetős, nem tudom, miért van ez a különbség, talán megyei szinten döntik el.
Mi is Sopronba jártunk.10 alkalom után azt mondta a gyógytornász,hogy nem kell többet mennünk,mert látja,hogy minden foglalkozás után van változás,fejlődés.
Tesómék is jártak,nekik kicsit hosszabb volt a folyamat,de már ők is egyenesben vannak,lassan megyeget a babájuk.
Ja és nem kellett fizetnünk a kezelésekért!!!
Szia!
Nálunk nagyon feszes volt a pici mert oxigénhiányosan született. 8 hetes korában kezdtük el a Dévény tornát (magán tornásznál) és hála elég hamar elkezdett javulni, szinte azonnal változott. Most 5 hónapos és már nem feszíti a kezét, a lábát sem, a nyelvét használja, elkezdett babásodni, kezét szépen nyújtja, mászik :-)
Én azt mondanám, hogy minden kezelés látszik rajta. Az első alkalom annyira megviselte a kicsimet, hogy szinte fél napot átaludt. Most a torna után semmi alvás, csak a kezelés után egy jó nagy mosoly :-)
Nálunk nincs támogatás, mert magán tornászhoz járunk így 4000Ft egy kezelés. Állítólag a Dévény alapítványnál lehet kérni támogatást, de ezt ott kell megtudni.
az én lányomat 5hónaposan vittem-orvos tanácsára-,mert nem akart forogni.kecskeméten nem támogatja a TB így magánhoz jártunk hetente 1x és alkalmanként 3000ft fizettem.nagyon jót tett a lányomnak a torna,már 5-6 kezelés után volt javulás és 9hónaposan már nem kellett mennünk,ekkor kezdett mászni.amíg nem mászott én is nagyon sokat tornáztattam itthon-házi feleldat volt.
20hónapos kislány anyukája.
Az én kislányom hypotón. 10 hetesen kerültünk dévényeshez, magánúton. Nem tudta a fejét tartani és egyéb dolgok. Túlzásnak tartjátok majd, de igaz, különben nem írnám épp itt: Két alkalom után hason is gyönyörűen tartotta a fejét, a harmadik torna után egyedül hasra is fordult 12 hetes korában.
Most 11 hónapos és semmilyen mozgásban nincs elmaradva.
Én 3000 Ft/60 percet fizettem. Sokáig heti 2x jártunk, majd 1x és mostanában havi 1x, mert nem indokolt az intenzívebb kezelés.
Tudtommal lehetséges, hogy Tb általi támogatást szerezzenek a szülők( A tornászunk elmondása szerint), de csak nagyon indokolt esetben, nagyon sok utánajárás után sikerülhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!