Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha a 11 hónapos fiam még...

Baj, ha a 11 hónapos fiam még szótagokat sem próbál mondani?

Figyelt kérdés
Anyukám szerint már kéne próbálgatnia szótagokat mondani. Állítólag én már 9 hónaposan mondtam, hogy "mama", utána pedig már rövid mondatokat is mondtam. Azt hittem, ez örökletes lehet, de a fiam egyenlőre csak morog és sikongat. Amúgy érti amit neki mondok, pl. hogy "nem szabad" meg "gyere ide" meg "locsi pocsi" meg "csicsika". Meg sokat beszélek hozzá, sokat énekelek és mondókázok neki, de semmi hangot nem produkál, csak a morgást és a sikongatást. Ez baj?
2008. szept. 14. 18:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Dehogy baj, általában másfél évesen tanulnak meg "beszélni". Persze ez alkatilag változó, bár az én környezetemben elég ritka, hogy már 9 hósan szótagosan bszél a babó, ahogy elvben te is. És azt szokták mondani, hogy a fiúk lustábbak, szóval, ne izgulj, minden rendben a babáddal. :)
2008. szept. 14. 18:41
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia.Dehogy baj még nagyon kicsi ahoz,hogy beszéljen sok baba ilyenkor még meg sem próbál felállni.Az én kisfiam nagyon későn kezdett el beszélni,azt mondták biztos keveset beszélek hozzá,pedig én állandóan dumáltam neki :)Már jócskán elmúlt 2-2,5éves amikor elkezdett beszélni,no de akkor aztán mindent egyszerre :) Nyugi,semmi baj :)
2008. szept. 14. 18:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem baj , elvégre nem holnap indul a versmondó versenyen . Eltérő, hogy a gyerekek mikor szólalnak meg.

Nem kell aggódni, majd ha akar fog beszélni, ha van hangja akkor tudod,hogy a hangszálai rendben vannak ez a lényeg.

2008. szept. 14. 19:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Szótagokat majd másfél éves kora körül mondogat, de ahogy előttem már írták a fiúk amúgy is később kezdenek el beszéni. A barátnőm kisfia egy hónap múlva 2,5 éves lesz és még semmit nem mond,ahogy az öreg szomszéd néni fiú unokája sem, aki 22 hónapos.

2008. szept. 14. 19:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 8 hónapos, mondja hogy: ba-ba, te-te, de-de. De neki van egy 6 éves nővére, akinek be nem áll a szája!

De ez tényleg változó, láttam már olyan 3 évest aki a bölcsibe tanult meg rendesen beszélni.

Kicsit később kezd beszélni, szerintem nem lesz vele gond.

2008. szept. 14. 19:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia, megkerdezhetem, h vegul hogy alakultak a dolgok nalatok? Aggodok en is a kisfiam miatt, koszonom
2023. aug. 3. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!