Az anyukák miért úgy fogalmaznak, hogy fiam, lányom, azaz nem lányunk, fiunk?
a férjem sem azt mondja hogy a lányunk hanem azt hogy a lányom.
méghozzá azért mert én nem beszélek többes számban amikor saját magamról beszélek és ezért idegen számomra többes számban lévő szavakat használni.
Nagyon érdekes, amiket írtok. Lehet, hogy velem is így lesz. Mikor a kollégák gratulálnak a terhességemhez, azt szoktam mondani, hogy köszönjük. (Mert a férjem is ott dolgozik és mert ő is részt vett benne:D)
De akkor azt mondjátok pl. ezen a oldalon, hogy a lakásom 43 nm-es? Mert azt is ti írjátok egyedül a gép előtt?
Nyugodj meg, ha meg lesz a fiatok/lányotok már nem az lesz a legfontosabb, hogy beleköss másokba.
Igen, igaza van a többségnek. Tudom, hogy a férjemé is a fiunk. De mivel nyelvtanilag mindkettő helyes és én egyedül vagyok a bőrömben, ezért igen, én is szoktam azt írni, hogy a fiam. De attól még nem kevésbé az övé.
Szerintem a férfiak még életükben nem mondtak olyat a haverjaiknak, hogy "képzeljétek, a fiunk...", hanem az "én fiam...".
Ez szituáció függő, hogy ki hogy használja. Fogadd el.
"Nyugodj meg, ha meg lesz a fiatok/lányotok már nem az lesz a legfontosabb, hogy beleköss másokba."
Milyen furcsa, nem is látom, hogy azt írtam, hogy most ez a legfontosabb.:) De legyen igazad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!