Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Muszaly az ujjszulott babaknak...

Muszaly az ujjszulott babaknak gyogyszertari furdokenocsel fürdeni? Mivel annyira szeretnem ha baba illat lenne? Melyik a legjobb babafurdeto? És hintoporozni lehet a hajlatokat? Vagy inkább babaolaj?

Figyelt kérdés

2015. dec. 8. 14:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

itt van egy teszt a babafürdetőkről, a végén alapanyagok alapján sorrendbe állítják őket: [link]

(a védőnőm szerint a gyógyszertári sem tökéletes, de a legkisebb rossz.) így írnak róla:

"A gyógyszertári babafürdető egy fokkal jobbnak tűnik első ránézésre. Összetevői: metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol, folyékony paraffin, poliszorbát 60, cetil-sztearil-alkohol, fehér vazelin és tisztított víz. Az első anyag tartósítószer, a poliszorbát 60 egy viszonylag bőrbarát emulgeátor, a többi víz és szénhidrogének. Ez a kence tehát sokkal gyengédebb, mint bármilyen boltban kapható kence, és persze nem is tisztít olyan durván, de azért még ebben is van néhány nem természetes összetevő."

én 26 hetes vagyok, nagyon sokat agyalunk, hogy mi legyen, még nem döntöttünk, melyiket kenjük majd a kicsinkre...

2015. dec. 8. 15:22
 12/18 anonim ***** válasza:
Mi a gyógyszertárit is úgy használtuk, hogy a fürdővízben feloldottunk belőle egy keveset és azzal fürdettük meg a babát. (Jól habzik.) Közvetlenül rá nem kentük, hiszen nem volt piszkos. Mitől is lenne koszos, egy ekkora baba?
2015. dec. 8. 17:45
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Mitől lenne koszos? például ha nyakig fossa magát :)
2015. dec. 8. 19:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem,sőt szörnyű a gyógyszertári vacak,érdemes venni természetes összetevőjű babafürdetőt. Hajlatokra mindkettőt javasolt a védőnő.
2015. dec. 8. 19:43
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát itt mindenkinek más a véleménye sztem mindenkinek más vállik be :) Minden babuci más :) Jobb ha több fajtát veszünk :) Köszönöm a válaszokat:)
2015. dec. 8. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:
52%

Nem muszáj a gyógyszertári, előttem párral valaki nagyon jól leírta az összetevőket. Viszont én a Johnson's-t sem ajánlanám és a többi illatanyagos, színezőanyagos fürdetőt sem. Nem biztos hogy baja lesz tőle, de felszívódnak a nem babára való anyagok is belőle. Először mi is a gyógyszertárit használtuk, aztán sok rosszat olvastam róla és áttértünk a Babylove-ra (DM-es). Állítólag ez természetesebb anyagokból van (de ki tudja). Ha meg a babaillatot szereted, nem is kell az illatosított fürdető. (Egy rózsát sem locsolsz le levendula olajjal, ha finom virágillatot akarsz érezni.)

A babaolajat nem értem. Én soha nem használtam, nincs is baja a lányom bőrének.

Hintőport a köldökére használtam, meg nyáron, amikor nagyon izzadt a hajlatait bekentem, de nem hiszem, hogy lett volna haszna. Arra viszont figyelj, ha a hónalját, nyakát hintőporozod, az arcára ne menjen, ugyanis belélegzi és az nem jó a tüdejének!Mégcsak a por se menjen felé.

2015. dec. 8. 20:56
 17/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Az én kicsim is nyári baba lesz :)) Persze
2015. dec. 8. 22:12
 18/18 A kérdező kommentje:
*Persze tudom hogy a hintoporral óvatosan kell bánni és persze nem úgy kell raonteni mint a tesztara a lisztet, mert úgy persze, hogy össze cs omosodik :))
2015. dec. 8. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!