Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák nektek mi a velemenyet...

Anyukák nektek mi a velemenyetek errol?!

Figyelt kérdés
A kislanyom most lesz 11 honapos es imadjuk egymast amiota megszuletett persze ez normalis :) szopizik meg foleg elalvashoz kell neki napkozbe mar nem.. sulve folve egyutt vagyunk mellettem alszik de engem ez nem bant szeretek vele aludni megis mikor elmeselem masoknak hogy velem alszik ugy reagalnak mintha valami rosszat csinalnek ezzel ez miert van? Most tenyleg rossz ez? Szerintem a kicsi is nyugodtabban alszik mellettem ejjel felkel meg mindig szopizni ezert is konnyebb nekem.. szoval nem ertem mi ebben a rossz valakinek hasonlo sztori?

2015. dec. 7. 20:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Az nem kötődő nevelés hanem rátelepedés a gyerekre amit te leírtál utolsó..
2015. dec. 8. 19:48
 22/29 anonim ***** válasza:
Nekem ebben ez az összeolvadás nem tetszik. Ez egyáltalán nem jó a gyereknek, mert nem tudnak kialakulni az egészséges én-határok. Az, hogy hol kezdődik ő és hol a másik. Ez inkább az anyáról szól, az ő intimitás szükségletéről, ami valamiért nincsen kellőképpen kielégítve.
2015. dec. 8. 20:35
 23/29 anonim ***** válasza:

OLyan nincsen, hogy "kötődő nevelés". Ez egy idióta amerikai baromság, semmi más. A kötődés mindenképpen kialakul egy anya-gyermek kapcsolatban. A kérdés az, hogy ez mennyire biztonságos, vagy esetleg más jellegű (amit gyakran a kultúra határoz meg!) Illetve kóros esetben patológiás (megzavart kötődésnek hívja a szakirodalom)

Egy kötődés nem attól lesz biztonságos, hogy sülve-főve együtt vagytok és együtt alszotok. Az együtt alvást azért javasolta ennek a módszernek a feltalálója, mert Amerikában jóval hamarabb visszamennek az anyák dolgozni és ezért kevesebb minőségi időt töltenek a gyermekükkel, babájukkal. Tehát ez egy pótmegoldás..

2015. dec. 8. 20:39
 24/29 A kérdező kommentje:
Na jo nem azert de meg vegul lelkibetegnek fognak titulalni mert egyutt alszom a picimmel?? Koszi.. :D
2015. dec. 8. 20:43
 25/29 anonim ***** válasza:

21-22-23-mal teljesen egyetértek, ezért tettem hozzá, hogy az itthoni többség így értelmezi. Elég benézni a Kötődő nevelés FB csoportba. Egyébként egyik tétellel sem értek egyet, szerintem az együttalvás se a babának se nekem nem pihentető, a hordozás praktikum, nem nevelési módszer (értsd: nem kell 0-24-ben magamra kötve tartani), az iszsz pedig csak épp ésszel hasznos, ha a 8 hónapos baba még mindig csak anyatejet eszik és 12 kg, akkor érdemes elgondolkodni, hogy nem minden oké. De nem ez volt a kérdés. Javasoltam, hogy a kötődő nevelés itthoni híveivel (FB csoport elsősorban) beszélgessen a kérdező az együttalvásról, ott meg fogja találni a támogatást, és ez tényleg így van, ők hisznek ebben.

20-as

2015. dec. 8. 20:58
 26/29 anonim ***** válasza:

Te kérdezted a véleményeket. Ha megkérdezel szakembert (klinikai szakpszichológust) ugyanezt fogja mondani.

Lelkibetegségről még nem volt szó.

2015. dec. 8. 20:58
 27/29 A kérdező kommentje:
Jo ertem nem kell felkapni a vizet en lezarom ezt magamban mivel nekunk most igy jo es majd alajul valahogy a lenyeg h en nagyon szeretem a kislanyom de nem akarok a fejere noni vagy ilyen szandekos kotodest csinalni en egyaltalan nem ebbol a celbol fektettem annak idejen magam melle hanem mert nekem igy pihentetobb volt ugyanis elegge kivoltam akkor .. es most tenyleg bevallom lehet hibat kovettem el mert nehez lesz atszoktatni de nekem nem segitett senki aki elmagyarazta volna ezt elso baba nekem igy feltem is kicsit nem valami jo szinte egyedul vegig csinalni konnyu azoknak beszelni akik boldog kapcsolatbam elnek. mi kettonken egymasnak vagyunk na de hogy intimitast potoljak ezzel vagy akarmi nem erzek ilyet en csak szeretem mint a gyermekem es annyit tudok azelott soha nem ereztem ilyet szerintem ez az egyik legnagyobb szeretet amit eddig ereztem es nekem ez a normalis :) de ha masok ez vegett szakemberhez kuldenenek szerintem ott van a gond..
2015. dec. 8. 21:10
 28/29 bukornéheni válasza:
100%
Nállunk az első gyerkőc,úgy kerűlt közénk,hogy mikor szopizott lusta voltam visszarakni az ágyába.2évesen raktuk át a szobájába.2hét volt míg megszokta.tesó most 2,5hós ő az ágyába alszik.a kezdetektől.😉
2015. dec. 9. 14:38
 29/29 anonim ***** válasza:
Lányommal 2és fél éves koráig aludtunk együtt, utána szó nélkül átszokott saját ágyba. Fél év múlva jött az öccse most vele alszunk. Kislányomnál párom javasolta pár hetes korában, a kisfiamnál már alapból így kezdtük.
2015. dec. 9. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!