Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Férjetek mennyit segít nektek...

Férjetek mennyit segít nektek éjszaka a babával? Mennyit és mit dolgozik? Nem az etetésekre gondolok, inkább hasfájásra/betegségre/fogzásra stb.

Figyelt kérdés
2015. dec. 5. 18:28
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
37%
Ha szerinted bele kell szakadni abba, amit otthon csinálsz, akkor valamit rosszul csinálsz. Ha van a gyereknek időben napirendje, akkor lazán lehet mellette házimunkát végezni és pihenni us.
2015. dec. 6. 10:02
 22/30 anonim ***** válasza:
43%
Nem, én nem szakadok bele, de szerencsére (bár ennek a szerencséhez nem sok köze van, egyszerűen normális emberrel kötöttem házasságot) van is módom éjjel aludni. De a férjemet lekapnám a tíz körméről, ha elvárná, hogy csak én ne aludjak éjszaka, míg ő vígan horpaszt minden éjjel, azon a jogcímen, hogy hát ő dolgozik. Mintha én nappal aludnék. De mondom, az én férjemben van annyi, hogy eszébe sem jut ilyesmi.
2015. dec. 6. 10:04
 23/30 anonim ***** válasza:
40%
Mellesleg ha elolvastad volna rendesen, akkor látnád, hogy azt írtam: eleve nem tudok nappal aludni (arra állt rá a szervezetem, hogy nappal ébren vagyok, éjjel alszom, ezen mit nem értesz?), és van DOLGOM. Nem csak házimunka, mással is foglalkozom, hála az égnek :) Tanulok is, fordítok is, ezeket akkor csinálom, amikor alszik a baba. Úgyhogy nem, ha tudnék sem aludnék nappal, mert van egyéb elfoglaltságom is. Akkor most végül is miért lenne normális, hogy csak az egyik szülő alussza ki magát?
2015. dec. 6. 10:08
 24/30 anonim ***** válasza:
27%
hát nem tudom, ha én TÉNYLEG fáradt vagyok, fényes nappal, ülve is el tudok aludni miközben mellettem szól a zene. Én megértem hogy neked az a jó, de te meg azt értsd meg kérlek, hogy vannak, akik nem akarják még ezzel is leterhelni a férjüket. Én otthon vagyok, a háztartáson kívül nincs dolgom, akkor sincs semmi, ha egy napig nem takarítok, míg ő viszont minden műszakjában operál, életek vannak a kezében, sokszor frissen szült anyukák és pici babák, nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, ha az én kényelmem miatt halna meg valaki, vagy lenne maradandó károsodása.
2015. dec. 6. 10:16
 25/30 anonim ***** válasza:
74%

"Ne hasonlítsuk már a gyereknevelést a munkahelyhez, mert ég és föld."

Valóban ég és föld. Stresszes, nagy felelősséggel járó, sok túlórát igénylő munkám volt pénzügyi területen, de százszor könnyebb volt így visszagondolva, mint a refluxos, emésztési problémákkal küzdő, "soha nem alvó" csecsemő mellett 0/24-ben helytállni. 7-kor indultam és gyakran 9-kor, 10-kor estem haza, mégse voltam soha olyan kimerült, mint a gyerek mellett. Férjem hasonló munkakörben dolgozik, együtt visszük az éjszakákat.

Lehet, kamu, bár hiszek a barátnőmnek, de az orvos férje is ugyanúgy kiveszi a részét az éjszakázásból. Ügyelet (SBO) után nappal alszik, este viszont akkor is kel a gyerekhez.

2015. dec. 6. 10:32
 26/30 anonim ***** válasza:
74%
Megkerdezhetem ti milyen emberek vagytok? Mit kell ezen osszeveszni? Miert kell belekotni a masikba,mert o maskepp csinalja/maskepp gondolja. foleg azt nem ertem miert vagytok ennyire rosszindulatuak,hogy igy lepontozzatok egymast??? Mar megbocsassatok,de mi a lo..sz bajotok van a hozzaszolasommal,hogy 21%-ra lepontoztatok??? Miert baj ha valaki mas velemennyel van??? Undoito milyenek vagytok,komolyan!
2015. dec. 6. 11:24
 27/30 anonim ***** válasza:
utolsó, ezen ne húzd fel magad szerintem, itt mindenkit lepontoztak.
2015. dec. 6. 11:54
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

A 25-ös hozzászólóval hasonló szituációt élek meg én is az elsőszülöttemmel. Soha ilyen fáradt, kimerült nem voltam a babázós időszak előtt, mint most. Baba és baba között is van különbség, nem is kevés, ha az enyém is jó alvó, jó evő lett volna,-legalább kezdetben, vagy bármikor egy rövidebb időszakban- akkor biztos én sem szorultam volna arra, hogy a férjem is helytálljon olykor éjszaka. De az enyém ezenfelül még extra kötődő, akit a fogzás, időváltozás is megvisel, s aki napirendet nem ismert hosszú hónapokon keresztül, mivel mindig volt valami, ami megzavarta a nyugalmát. (Nyáron a meleg miatt nem evett, fogzás miatt ismételten nem, nehezen alvó volt mindig is, így esélytelen volt a napirend, random jött a különböző események ideje, sorrendje.)

Férjem 3 műszakban dolgozik, de természetes volt neki, hogy amikor tud, segít. Sokszor mondjuk is, hogy csak egy-egy alkalomra cserélhetnénk szerepet, mindenki jól járna. Teljesen más otthon 0-24-ben helytállni, türelmesnek maradni, mindig mosolygósan tenni-venni, mint letudni azt az x órádat, de tudni,hogy utána jön valami más, szellemileg vagy testileg pihentetőbb, nemcsak a monoton anya-szerep, ahol nincs még wc-szünet sem.

Szóval cseppet sem könnyebb otthon lenni, pedig én is így álltam hozzá, hogy de jó lesz majd, ha otthon leszek évekig, hát annyira nem jó, legalábbis abból a szempontból nem, hogy néha úgy érzem magam, mint egy kivert kutya....

2015. dec. 6. 15:17
 29/30 anonim ***** válasza:
Hát én sokszor inkább mennék be dolgozni, még túlórával együtt is, mint ez a gyereknevelés :-) Soha ilyen stresszel és fáradt nem voltam korábban, amikor dolgoztam még, és ezt a férjem is látja szerencsére, és együtt kelünk a fiunkhoz éjszaka.
2015. dec. 7. 15:10
 30/30 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig én keltem és kelek. Sokat dolgozik a férjem, változó hogy mikor mennyi a munka. Sokat is vezet. Az év legaktívabb időszakában csak aludni jár haza, 21-23 felé. Hajnalban megy. Nem is volt kérdés, hogy én vagyok éjjel a gyerekekkel, ez neki kell. Így is nagyon sokat segít amikor itthon van. Nem is megy el olyan helyre, ahova nem feltétlenül szükséges, hogy velünk lehessen. Az éjszaka az kell neki ennyi munka után. Én meg ezért vagyok itthon. Nem kell járnom sehová, én el tudok dőlni a kanapén ha nagyon kivagyok.
2016. júl. 2. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!