Hogyan szoktassam a kislányom a napi 5-6 étkezésre?
7 hónapos a kislányom, anyatejes, igény szerint szoptattam, és ez mai napig így van, egy nap 8-9 alkalommal is eszik, hajnal 4 után szopi, 7-kor szopi, 9körül szopi, 10körül gyümölcs, 11-12 körül szopi, 14 körül főzelék, 5körül szopi, 7körül szopi, 9körül szopi. Nem szopizik sokat mindig egy keveset, mintha a szomját oltaná vele, inni vizet iszik, sem a tea sem a narancslé nem ízlik neki.
A doktornő szerint nem kövér, szerinte szép fejlett baba, 9kg10dkg.
Szia!
Nálunk is volt ilyen probléma!
Azt javasolta egy idős professzor,hogy változtassunk az étkezési szokásain!Mégpedig úgy,hogy nem 2óránként,hanem 3,3és fél óránként etetem a babát!Nagyon nehéz,de megéri!Sokkal könnyebb lesz neked is,ha rendszert alakítassz ki neki,mert te is jobban be tudod osztani az idődet!!Mégegyszer mondom,az eleje nagyon kemény lesz,de kb.2hét és már minden megy a maga útján!!!
Sok sikert!
8 hónapos baba anyukája
Én sem hiszem,hogy 2 óránként éhes lenne. Próbáld meg,hogy nem adsz neki ilyen gyakran szopit,mindig elhúzod fél órával,igy megszokja,hogy ha szopiidö van,akkor egyen többet,mert csak 4 óra múlva lesz legközelebb :)
Ö követeli a szopit? Sir,ha nem kap? Pedig igy a gyomrát is megterheli ez a sokszori evés. Én babám is anyatejes,5-6 hós kora óta ráállt a 4 óránkénti szopira,igaz,ö magától,mert én is igény szerint szoptattam. Valahogy kösd le mással a figyelmét,játékkal,hogy legalább 3 óra teljen el,akkor éhesebb is lesz,többet fog szopni és késöbb lesz újra éhes. Szerintem a szilárdat szopi után add neki közvetlenül,igy az 1 evés lesz,nem össze-viszza eszegetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!