7 hetes babámnak víz szerűen híg a székletének egy része, legalábbis a pelusból megítélve, van aranysárga, rizsszemes része is, ez most hasmenés már?
Szia, szerintem csak amiatt lehet, hogy még nem tudja rendesen megemészteni a táplálékot. De persze nem árt rákérdezni dokinál, hogy megnyugodj. Vagy ha nincs akkora hasmenés-szerűsége, akkor kicsit várj, és ha utána sincs változás, akkor kérdezz rá dokidnál.
Előfordulhat némi tejallergia is, emiatt érdemes hamar megkérdezni az orvost.. azzal nem jó várni, hogy kiderüljön.
Azonban az én fiamnak is volt, hogy kicsit hígabb volt és az ő kakijában is voltak kis csomók. Figyelgesd tovább, és ha nem hagy nyugodni a dolog, inkább kérdezd meg az orvosotokat:)
Sírt, hogy fáj a hasa? de persze, ha olyat eszel ami téged is hajt, az őt is fogja. Itt értek ilyesmiket alatta, mint pl aszalt szilva, sárgabarack.
Vagy némelyik gyógynövény tea is tud hashajtani- ha jól emlékszem egy egyszerű kamilla is.. bár engem sosem hajtot:D (de erre nem emlékszem pontosan, ne vedd készpénznek kérlek, mármint a kamilla hashajtását) Én anno írtam mit eszem, de csak azért, hogy megtaláljam mitől fáj a hasa a fiamnak. Gyorsan kiderült, hogy a tojást, tejet nem bírta, meg ha egyféléből sokat ettem, pl. halból bezabáltam. Tojást azóta sem adtam még neki (13 hónapos), de tejet sem. Joghurtot viszont bírja, ahogy elnézem. Minden kis falatot is felírtam, de tényleg nem önmarcangolás miatt, hanem hogy hamar rájöjjek hol a baj. 2 hetes korában kezdett hasfájni, és 6 hetes korára így megtaláltam a gondot. Hasmenése is volt néha, de nem volt vészes. Ha eleget szopizik, akkor iszik elég folyadékot.
Ha nagyon aggódsz, kérdezz majd rá a dokira, de ha nincs más tünete, még várj kicsit. Figyelgesd tovább:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!