11/19 anonim válasza:
Nekem anyum neve van..sosek voltam oda az otletert...fantaziatlan dolog...max 2.nevnek..de elsonek..mire.jo!?volt nagy Tunde meg kis Tunde mondjuk a csaladban....
12/19 anonim válasza:
Magánügy, személy szerint nekem nem tetszik, mikor pl a szomszéd majdnem 40 évest anyukám "pici Gyula"ként emlegeti, merthogy apuka volt a nagy Gyula. Kis Gyula meg azért nem jó, mert a vezetékneve is az.
13/19 anonim válasza:
Nekem van olyan ismerősöm aki a saját nevét adta a lányának, én egyáltalán nem találom furcsának, ha mindenkinek megfelel mért ne? Ha az apuka nevét kaphatja a fiú akkor az anyukáét is a lány :)
14/19 anonim válasza:
Utolsó, nem az, hogy ne kaphatná, meg hogy furcsa lenne, de nekem pl egyáltalán nem tetszik, hogy a nevet mondva nem tudod,hogy akkor kiről is van szó.
15/19 anonim válasza:
Exeméknél volt ez nagy divat...állandó volt családi ebéden, amikor valaki kiabált a konyhából, hogy "Kati, segítenél?" Erre mindhárman visszakérdeztek, hogy melyik. A válasz általában a mindegy volt. A másik név a Bandi volt, bár variáltak egy kicsit, mert a legkisebb Bandi már András volt, nem Endre.
16/19 anonim válasza:
Nálunk épp ez a téma, a férjeméknél szokás a szülő nevét adni, amíg azt hittük kisfiú lesz ő minimum második névként mindenképpen adni akarta a sajátját, most pedig az enyémet. Szeretem a nevem de az az enyém, van pár hasonló becézett név ami egész jó (Nóra-Norina pl.), úgy néz ki azok közül lesz valamelyik, de ugyanúgy biztos nem fogják szólítani, mint engem, nem akarok "öreg Kati" lenni.
17/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!! Nekem se nagyon jön be az ötlet!! De az ismerősömnek nagyon igy kiváncsi voltam hogy ki mit gondol!
2015. dec. 6. 14:15
18/19 anonim válasza:
13-as vagyok! értettem a kérdést, úgy értettem ha az nem furcsa hogy a fiú apa nevét kapja akkor az sem hogy a lány anyáét.
19/19 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntötünk mivel ugye ikrek lettek(ezt tudtuk elötte is de nem írtam oda) és mind ketten lányok lettek igy az egyik Anna lett a másik pedig Réka lett egyikölyuk sem kapja a nevem(Szilvia) mert később lehet hogy az egyik akkor különleges nem fogja érezni magát (amugy fogalma sincs hogy jött ki ez a dolog hogy ezért ne kapják de a férjem mondta és én pedig igazat adtam neki )
2015. dec. 23. 23:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!