Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kruppos babának kell köptető?

Kruppos babának kell köptető?

Figyelt kérdés
Kis fiam beteg(6hós) kapott fenistil cseppeket, calciumot meg ventolint. A hurutra nem kell köptető? Zavar, hogy köhög és nem tud felköhögni semmit. Kicsit félek is, mert nálunk mindenki gyerekkora óta krónikus asztmás, köztük én is, és tudom milyen amikor az ember fullad.
2010. márc. 21. 21:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Neki még nem szabad köptetőt adni ahhoz kicsi.Esetleg nyákoldó de a ventolin nagyon jó.Hideg párás szoba kell a kruppos babáknak.Adj rá szabadidő ruhát meg sapit,takard be és nyisd ki bukóra vagy pici résnyire az ablakot.Ha éppen mostál tedd be a száritot vagy valami vizes ruhát a szobába hogy legyen pára.A lényeg hogy hűvös kell neki.A melegben még jobban befullad.

Amikor a kislányom először lett kruppos mi is bepánikoltunk irány a kórház.Olyan hideg volt a kórteremben majd megfagytam egész éjjel kabátban ültem az ágya mellett de egy éjszaka utánn(hál istennek)haza is engedtek minket annyit javult a hideg párától is...azóta itthol is igy csináljuk....

2010. márc. 21. 21:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha a kruppos szakaszban van és nem a hurutosban akkor nem szabad köptetőt adni neki, azzal köhögésre ösztönzöd és annál inkább be fog dagadni a gégéje szegénynek. Ilyenkor köhögéscsillapítót adnak neki és ha a rekedtség elmúlik és esetleg jön a hurutos szakasz (nálunk nem volt) akkor lehet neki köptetőt adni, bár nem tudom milyen való egy hat hós babának.
2010. márc. 21. 21:19
 3/6 anonim ***** válasza:

mi sray kaptunk a kruppra 4 hónaposan,légzéskönnyitöt,kalcium,c vitamin.

PICIK NEM KAPNAK HURUTOLDOT NEKEM EZT MONDTÁK A KORHÁZBAN.

De az már jó ha hurutos,elfog mulni szépen lasasan ,kamillát párologtas, salvus vízet ,és vízet párologtas.

2010. márc. 21. 22:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget. A sprayt mi is használjuk, csak fura, hogy allergiás reakciókat csökkentő gyógyszereket adnak, meg ventolint. Lehet, hogy allergiás? Nagyon hasonlít az asztmára az egész.
2010. márc. 22. 06:21
 5/6 anonim ***** válasza:

A ventolin nagyon jó a befulladásra.Mivel van asztmás hajlama pláne jó hogy ezt kapta.Az ilyen pici babák nem kaphatnak köptetőt mert hirtelen még hurutosabb lenne és ugye ő nemtudja kiköpni ami nagy mennyiségben felszakad.Ezért szoktunk nyákoldót adni mert az oldja a hurutot és nem felszaggatja így nem felfele indul meg hanem a gyomorba és szépen kiürül majd a széklettel.De nem kínózza a felszakadozó váladék.

Gözölni semmiképp nem szabad mert besülhet az arcüregekbe a váladék és akkor még fel is kell szúrni.Ilyenkor hűvös szoba és párologtatás.

Nagyon jó az is ha beteszel a szobába egy fazekat amiben forralátl vizet és ebbe dobj egy marék sót és pár szegfűszeget és az ott párologjon de ne legyen a szobában meleg semmiképp ilyenkor.

Üdv. egy 3 gyerekes ápolónő

2010. márc. 22. 08:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Azért adnak ilyenkor allergia elleni gyógyszereket, mert azért ugat a gyerek, mert a gégéje be van dagadva, mintha valamire allergiás lenne, ezért is fullad. az allergia ellleni gyógyszerek, a csepp és társai a duzzanatot csökkentik. És minél inkább köhög, erőlködik annál inkább bedagad szegénynek. A hűvös, hideg levegő enyhíti a tüneteket, ezért mondják, hogy bebugyolálva rá kell nyitni az ablakot vagy a nyitott hűtő elé állítani ha kruppos rohama van.

Valamelyik korábbi válaszoló voltam..

2010. márc. 22. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!