Kruppos babának kell köptető?
Neki még nem szabad köptetőt adni ahhoz kicsi.Esetleg nyákoldó de a ventolin nagyon jó.Hideg párás szoba kell a kruppos babáknak.Adj rá szabadidő ruhát meg sapit,takard be és nyisd ki bukóra vagy pici résnyire az ablakot.Ha éppen mostál tedd be a száritot vagy valami vizes ruhát a szobába hogy legyen pára.A lényeg hogy hűvös kell neki.A melegben még jobban befullad.
Amikor a kislányom először lett kruppos mi is bepánikoltunk irány a kórház.Olyan hideg volt a kórteremben majd megfagytam egész éjjel kabátban ültem az ágya mellett de egy éjszaka utánn(hál istennek)haza is engedtek minket annyit javult a hideg párától is...azóta itthol is igy csináljuk....
mi sray kaptunk a kruppra 4 hónaposan,légzéskönnyitöt,kalcium,c vitamin.
PICIK NEM KAPNAK HURUTOLDOT NEKEM EZT MONDTÁK A KORHÁZBAN.
De az már jó ha hurutos,elfog mulni szépen lasasan ,kamillát párologtas, salvus vízet ,és vízet párologtas.
A ventolin nagyon jó a befulladásra.Mivel van asztmás hajlama pláne jó hogy ezt kapta.Az ilyen pici babák nem kaphatnak köptetőt mert hirtelen még hurutosabb lenne és ugye ő nemtudja kiköpni ami nagy mennyiségben felszakad.Ezért szoktunk nyákoldót adni mert az oldja a hurutot és nem felszaggatja így nem felfele indul meg hanem a gyomorba és szépen kiürül majd a széklettel.De nem kínózza a felszakadozó váladék.
Gözölni semmiképp nem szabad mert besülhet az arcüregekbe a váladék és akkor még fel is kell szúrni.Ilyenkor hűvös szoba és párologtatás.
Nagyon jó az is ha beteszel a szobába egy fazekat amiben forralátl vizet és ebbe dobj egy marék sót és pár szegfűszeget és az ott párologjon de ne legyen a szobában meleg semmiképp ilyenkor.
Üdv. egy 3 gyerekes ápolónő
Azért adnak ilyenkor allergia elleni gyógyszereket, mert azért ugat a gyerek, mert a gégéje be van dagadva, mintha valamire allergiás lenne, ezért is fullad. az allergia ellleni gyógyszerek, a csepp és társai a duzzanatot csökkentik. És minél inkább köhög, erőlködik annál inkább bedagad szegénynek. A hűvös, hideg levegő enyhíti a tüneteket, ezért mondják, hogy bebugyolálva rá kell nyitni az ablakot vagy a nyitott hűtő elé állítani ha kruppos rohama van.
Valamelyik korábbi válaszoló voltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!