Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10 hónaposnak babaerszény?...

10 hónaposnak babaerszény? Sokat szeretne ölben lenni.

Figyelt kérdés

Mei tai-unk van, de magunk felé fordulva már nem szeret lenni. A csípőmön ülve kell fognom elég sokat, de ez fárasztó és csak a fél kezem szabad. Ezért gondoltam az erszényre. Jó lehet?

Mellette szól, hogy nem kell kötögetni, mert itthon kicsit kézben van, aztán megy is tovább, így a hosszú kendőt biztos nem kötném fel ennyiért.

2015. nov. 30. 08:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mi vettünk, nem nagyon szerette a gyerek, párszor vettem fel vele max 1 órára, brutális nyakfájás lett a vége :-(, esetleg hátrakötni?
2015. nov. 30. 08:41
 2/12 anonim ***** válasza:
34%
talán ha nem hordoznád állandóan, nem szeretne annyit ölben lenni...persze ha neked ez jó...csak 1,5 évesen, 10 kg felett már kemény lesz.
2015. nov. 30. 09:25
 3/12 anonim ***** válasza:

Karikás kendő? Azt gyorsan meg lehet kötni.

A babaerszénnyel az lehet a probléma, hogy nem állítható a mérete, tehát mindenképpen próbálni kell, mielőtt megveszed - vagy pontosan mérni, ha varratod -, és lehet, hogy hamar kinövi. Emellett, ahogy az első is írta, nem is olyan kényelmes. Érdemes kipróbálni egy hordozós klubban ezt is és a karikást is, és az alapján eldönteni, hogy melyik eszköz lenne számotokra optimális.

2015. nov. 30. 09:49
 4/12 A kérdező kommentje:

A mei tai-jal, a hátrakötés is elég macerás, és azt sem szereti sajnos.

Egyébként nem hordozom állandóan, nyáron kutyasétáltatásnál volt rajtunk sokat, azon kívül nem nagyon.

Egy-két hete lett nagyon ölbe baba, és én fel fogom annyiszor venni, amennyiszer igényli. 10 hónapos, ösztönösen nálunk keresi a biztonságot, és ez így van jól. Sőt én felnőtt vagyok, de ha odamennék anyukámhoz egy ölelésért, vagy hozzábújnék a férjemhez, de eltaszítanának, hát elég sza*ul esne.. És egy idő után nem azért nem próbálkoznék, mert megértettem, hogy most nem érnek rá..

A karikás kendő jó ötlet, elgondolkodom azon is!

Köszi a segítséget! :)

2015. nov. 30. 10:17
 5/12 anonim ***** válasza:
22%
Te tudod...vedd fel amennyiszer igényli..aztán majd 3 éves korában írd meg jó ötlet volt e ;)
2015. nov. 30. 10:24
 6/12 A kérdező kommentje:
Majd inkább 25 év múlva, amikor kiderül, hogy mennyire képes normális emberi kapcsolatokat kialakítani, mert tudja mi az a bizalom..
2015. nov. 30. 10:28
 7/12 anonim ***** válasza:

10 hónaposan ráadásul szeparációs szorongása is lehet/van, jól teszed, kérdező, hogy felveszed, amikor igényli. Kamaszként majd úgysem akar ölben lenni, viszont bátran fog hozzád fordulni a problémáival, mivel megbízik benned. :)

Remélem, tetszeni fog a karikás, én nagyon szeretem, és a kisfiam is.

2015. nov. 30. 11:39
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ösnek mondom, annyit hordoztam a gyerekem mindig is, amennyit csak igényelte, pici babaként volt, hogy napokat ölben volt, most két évesen már rég nem kell cipelni, önálló, életvidám, szereti az embereket, társaságot, nem ül mellettem félénken, mert mindig megkapta az életkorának szükséges közelséget. Tudod a gyerekek fejlődnek, önállósodnak maguktól, főleg ha érzelmi biztonságban vannak. Egyes voltam.
2015. nov. 30. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:
0%

6-os, kvára nem attól függ, milyen ember lesz (bizalom?! pfff), hogy most éjjel-nappal ölben van-e vagy sem.

Én nem voltam, köszi, 18 éves koromig normális kapcsolatom volt apámmal, az meg, hogy azóta nem bízok benne, nem rajtam múlt, hanem, hogy a punci fontosabb lett, mint bármi más az életében, és azon kívül mindenkire szrik.

Anyával is jó viszonyban voltam a haláláig.

De te tudod, csak vigyázz, mert rászokik, és 1,5-2 évesen már nem buli a hátadnak, pl.

2015. dec. 1. 11:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Az a baj, utolsó, hogy marhára nem érted a lényegét ennek, és félinformációk alapján írsz baromságokat. (Már bocsánat, de ha te megengeded magadnak ezt az ocsmány szóhasználatot, akkor én is.)

Nem arról van szó, hogy éjjel-nappal ölben van a gyerek, fingom nincs, hol olvastál ilyet, hanem arról van szó, hogy amikor a gyereknek igénye van rá, hogy felvedd, hogy foglalkozz vele, hogy megszeretgesd, hogy megvigasztald, akkor ezt megteszed, vagy lesz...rod és hagyod órákon keresztül bömbölni, mondván, úgyis abbahagyja. Persze, egyszer abbahagyja, mert megtanulja, hogy fölöslegesen fordul a világhoz, a világ magasról tesz rá. Nem kell végletekbe esni, a kérdező sem azt írta, hogy órákon keresztül akarja hordozni a gyereket, hanem azt, hogy amikor a gyereknek IGÉNYE van rá, akkor felvenné. Ezt jelenti az IGÉNY SZERINTI hordozás.

Amúgy ahhoz sem igazán lenne sok közöd, ha éjjel-nappal ölben akarná tartani a gyerekét, mivel az ő dolga, az ő gyereke, az ő nevelési elvei. Nem azt kérte, hogy bárki is eltérítse a hordozástól, vagy megmagyarázza, hogy ez mennyire káros a gyereknek és a szülőnek - nem az -, hanem felvázolt egy problémát, és erre keresett megfelelő hordozóeszközt.

Attól, hogy a te anyukád nem kötözött magára, még foglalkozhatott veled az igényeid szerint, és valószínűleg ezt is tette, ha ilyen jó volt a kapcsolatotok. A hordozás csak egy eszköz a kötődés kialakításának elősegítésében, senki számára nem kötelező, és senki nem lesz rosszabb attól, hogy nem hordoz, de attól sem, ha igen. Éppen ezért nem értem, hogy miért fáj az bárkinek is, ha én vagy a kérdező, vagy bármelyik másik anyuka magára kötözi a gyerekét. Rosszabb lesz neked ettől? Vagy miért okoz ilyen fizikai fájdalmat, hogy ilyen ocsmány szavakat használva nyilvánulj meg egy olyan dologról, amiről alig vannak ismereteid? Abból is látszik, mennyire értesz a hordozás lélektanához, hogy azt mondod, "majd rászokik". Megnyugodhatsz, nem szokik rá, de ha így is lenne, az maradjon a mi gondunk, nem neked kell cipelni. A hátfájás is a mi problémánk lenne, már ha a hordozástól kialakulhatna ilyesmi, merthogy egy jól megválasztott hordozóeszköz (ami nem a kenguru) nem okoz hátfájást, hacsak nincs a hordozó személy gerincével, hátizmaival már alapból is valamilyen probléma. Miért idegesít ez téma téged ennyire? Arról, hogy az apukádnak fontosabb a punci, nem a kérdező tehet, amennyiben ez háborít fel...

2015. dec. 1. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!