Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor vitted először játszótér...

Mikor vitted először játszótérre a babádat? JÁTSZANI, nem anyukákkal pletyuzni!

Figyelt kérdés
2010. márc. 21. 16:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
17%
Neked mi bajod van?
2010. márc. 21. 16:42
 2/13 A kérdező kommentje:

Miért is?

Ha nem voltam elég érthető: azt szeretném megtudni, mikor használta gyermeked először a játszótéri játékokat.

De lehet, hogy a Te válaszod már nem is érdekel annyira...

2010. márc. 21. 16:46
 3/13 anonim ***** válasza:
Azt hiszem, 9 hónapos volt a kislányom, mikor először elvittem hintázni. Senki nem volt rajtunk kívül, így addig hintázhatott, amíg csak akart :))) egyébként ritkán viszem játszótérre, mert kertes házunk van. Akkor se szoktam az esetleg ott lévő anyukákkal pletyizni, hanem a kicsivel foglalkozom. :))) Számomra is fura, hogy sok anyuka ott él társadalmi életet, míg a gyereke azt csinál, amit akar (soké verekszik, vagy nem találja fel magát). Persze, beszélgessen, de foglalkozzon a gyerekével is :D
2010. márc. 21. 16:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi. A 9 hónaposod élvezte már a hintát? Nem félt tőle először? Az enyém is pont ennyi, és gondolkoztam rajta már, hogy bemegyünk. De nekünk nincs szobahintánk, csak kézben "hintázott" még :)
2010. márc. 21. 16:54
 5/13 anonim ***** válasza:

14 hónapos a kisfiam és mostanában sétálunk le a játszótérig, ott hintázik, nézi a többi babát.

Télen nem lehetett, azért megyünk csak most. 11 hónapos korától sétál, akkortól már valószínű, ha jó idő van levittem volna.

Homokozóba még nem engedtem.

2010. márc. 21. 16:56
 6/13 anonim ***** válasza:

Imád hintázni! Szobahintánk nincs, nem is volt, így egy plédben hintáztattuk pici kora óta :)) Minden hintázó mozgást nagyon szeret! Egyáltalán nem félt a hintában a játszótéren se :)) 2. voltam

Az enyém már 18 hónapos és ha a játszótér felé járunk, máig muszáj beugrani egy kis játékra, hintázásra.

2010. márc. 21. 17:10
 7/13 anonim ***** válasza:

Azóta járunk játszótérre, meg játszóházba, amióta stabilan tud állni, járni a kisfiam. (Kb másfél éves kora óta.) Most két éves, és imád hintázni, csúszdázni, más gyerekekkel játszani. Homokozni például itthon is tudna az udvaron, de az nem érdekes, mert itt egyedül van. A játszótéren viszont együtt lehet túrni a homokot a többiekkel, és ki lehet próbálni a másik gyerek lapátját, vödrét is. :)

A csúszdázás két évesen még általában csak akkor megy, ha legalább két felnőtt összefog. Az egyik felmászik a csúszda tetejére, és várja a gyerekeket, rásegíti őket a csúszdára, és vigyáz, hogy le ne szédüljenek, a másik pedig segít a gyerkőcöknek felmászni. Csúszni általában már egyedül csúsznak ennyi idősen, ha csak nem nagyon meredek a csúszda.

2010. márc. 21. 17:19
 8/13 anonim ***** válasza:
A hintát a lányom imádja. mi felfurtuk az egyik ajtóba is a kerti babahintát, egész télen nagyon sokat hintázott, nagyon jó volt, amikor nyűgös volt. Kertes házban lakunk, most épül a saját játszótér. ALig várjuk..
2010. márc. 21. 17:30
 9/13 anonim ***** válasza:
Lányom 13 hós, nemrég kezdtem el levinni a játszótérre hintázni, szereti.
2010. márc. 21. 20:02
 10/13 anonim ***** válasza:
43%
Amint tudott ülni, már vittem hintázni. 9-10 hónaposan már homokozott, 11 hónaposan már bemászta az egész játszóteret, felmászott visszafelé a csúszdán majd lecsúszott. Azt azért hozzáteszem, hogy ez egy gondozott, füves játszótér volt. 2 évesen már egyedül közlekedett fel-le a csúszdán, mászókán. Persze mellette voltam, de nem kellett már segíteni neki. (korának megfelelő mászókán)
2010. márc. 21. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!