Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki mikor hagyta először...

Ki mikor hagyta először éjszakára apával a babát? Hogy bírták otthon és Te hogy viselted?

Figyelt kérdés

Alapvetően kiveszi a barátom a részét a fiúnk körüli dolgokban, szóval nem az van, hogy egész nap én vagyok vele, ő meg este gőgicsél neki fél órát és viszlát.

Bármit megcsinál körülötte, az esti fürdetés-etetés-altatás hármas az övé, mindig ő csinálja.

Most a születésnapomra a 3 legjobb barátnőmtől egy wellnesshétvégét kaptam, velük mennék, a fiúnk maradna itthon apával. Ez péntektől vasárnapig lenne, vasárnap este már itthon is lennék.

Olyan már volt, hogy egész nap apával volt, vagy hogy este elmentem és hajnalban jöttem haza, akkor nem volt semmi baj, maximum én voltam kicsit fáradt másnap... :)

De olyan még nem, hogy több napot lettem volna távol.

Várom azért, csak hát na, első baba...

Ti hogy viseltétek?

Minden rendben ment?

Jól tudtátok magatok érezni, vagy fél óránként telefonáltatok haza?

11 hetes a baba.

2015. nov. 24. 17:10
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
66%

11 hetesen olyan pici még...

Olvasom itt sokszor, hogy anyukák már egészen csepp babát is apával, nagyszülővel hagynak éjjelre, vagy akár napokra, hát, hozzáállás kérdése.

Én nemcsak hogy nem lennék nyugodt, de a lelkiismeretem sem engedné, és egyszerűen nem tudnám ilyen picin másra bizni.

Mondjuk mi nem vagyunk igazán eljárósak, programot is általában a kislányommal együtt szervezünk.

Én nem itélkezem, csak én magam nem tudnám megtenni.

2015. nov. 24. 17:53
 12/30 A kérdező kommentje:

Huhh, hát úgy látszik, nálunk másmilyenek a "szokások".

Mind a 3 barátnőmnek 1 évnél fiatalabb a babája, szóval nem meggondolatlan kamaszok, tudják, milyen most az életünk.

2015. nov. 24. 17:55
 13/30 anonim ***** válasza:
48%

Ez nem lazaság kérdése.

Az egy dolog, hogy a végtelenségig nem "érdemes" a gyerekhez láncolva élni, de azért nem kéne átesni annak a bizonyos pacinak a túloldalára sem.

Egy 11 hetes picúr mellől "szabadságra" menni, abszurd.

2015. nov. 24. 18:05
 14/30 anonim ***** válasza:
25%

Én azt nem értem, hogy miért kell erről mások vélemnyét kikérni. Kb. borítékolhatóak a válaszok, amiket az itteni anyukák adnak.

Ha megbízol abban, hogy az apja el tudja látni, akkor a babádat nézve meg tudjátok oldani.

Nekem esküvőre kellett mennem, amikor a kisebb fiunk 1 hónapos volt. Pontosabban 5 hetes. A másik meg 20 hónapos. Kivettünk egy hotelben szobát és bármi volt, vittem őket nyugiba. Este 8-ig bírta a nagyobb, a kisebb nagyon jól el volt velem, de együtt lettek lefektetve, az apjuk vigyázott rájuk én pedig visszamentem a lagziba hajnalig. Rájuk néztem kétszer, mindenki aludt békésen. Ja, nekem a fiaim 1 hónaposan aludtak éjjel már és sokszor aludtunk mshol, mert nekünk így megfelel.

Ja, a nagyiknál is nyaralt a nagyobb 1 éves korától, amikor már bármit ehetett, amit a nagyik főztek. Semmivel nem lehet pótolni azokat a napokat, amiket csak a nagyszülőkkel tölt, még az anyjával sem, annyira élvezi. Szóval csak a saját gyerekedet nézd és hogy hogyan tudod összehangolni a dolgaitokat. Ne a 3-4-5 évig szoptató és apára sem bízó anyák véleményét kérd ki, abból sokra nem mész.

2015. nov. 24. 18:10
 15/30 anonim ***** válasza:
75%

5 hónaposan, 5 napig együtt voltak.

Kórházba kerültem, műteni is kellett. Hát az első két napot végig bőgtem. Harmadnap a főorvossal megbeszéltem, hogy had menjek haza egy órára. Rendes volt és elengedett.

Amúgy borzasztó érzés volt, senkinek nem kívánom :(

2015. nov. 24. 18:18
 16/30 anonim ***** válasza:
63%
Már ne haragudj utolsó, de te vitted magaddal a gyerekeidet, nem 3 napra otthon hagytad. Semmi hasonlóság nincs a te történeted és a Kérdezőé között.
2015. nov. 24. 18:20
 17/30 anonim ***** válasza:
70%
Bocsánat, természetesen a 14-es válaszolónak írtam.
2015. nov. 24. 18:21
 18/30 anonim ***** válasza:
45%

A kérdésre válaszolva pedig egy 11 hetes babát, biztosan nem hagynék apára. Nem azért mert nem tudja ellátni, hanem mert pici még, és nagyon nagy a kötődése az anyához. Főleg ha anyatejes.

Én biztosan nem tudnám magam jól érezni.

2015. nov. 24. 18:26
 19/30 anonim ***** válasza:
83%
Én nem értem, hogy miért kell szélsőségekben gondolkodni: "Ne a 3-4-5 évig szoptató és apára sem bízó anyák véleményét kérd ki, abból sokra nem mész.". Aranyközépút nincsen? Ha valaki egy kevesebb mint 3 hónapos babát nem akar napokra magára hagyni, az már 3-4-5 évig szoptató ősanya, aki az apukát alkalmatlannak tartja a feladatra? Én válaszoltam már korábban, hogy én visszamentem dolgozni a fiunk 7,5 hónapos korában, és a férjem gyeden volt, tehát én nem vagyok a fenti kategória, de amire a kérdező készül, az még nekem is meredek.
2015. nov. 24. 18:30
 20/30 anonim ***** válasza:
30%

Semmi baja nem lesz a gyereknek. Nem ezen múlik a kötődés. Ha eddig nem alakult ki, ezután se fog, ha még megvan, 3 nap alatt semmi nem fog változni.

Nem attól lesz valaki jó szülő, hogy 7/24ben ott ül a gyerek mellett és lesi minden sohajat. Kell, hogy a saját oromet is nézze, legyen lehetősége kikapcsolodni, szórakozni. Minél boldogabb és kiegyensúlyozottabb, annál boldogabb és kiegyensúlyozottabb lesz a gyerek is.

2015. nov. 24. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!