Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy fürdessem az ujszülött...

Hogy fürdessem az ujszülött babát? Mekkora vízben? és meddig nem érheti víz a köldökét? Olajozni mikor és miért kell?

Figyelt kérdés
fogjam a babámat fürdetéskor vagy hagyam benne a vízben?krémezzem be az egész testét vagy csak a vízbe tegyek?mikortól érheti víz a köldökét?olajozni elötte kell vagy fürcsi után és mivel hol olajozzam?
2008. szept. 13. 15:17
 1/3 anonim válasza:
88%

Nagyon jó babakönyveket írtak már a gondozásról,én is abból lestem el pár "trükköt",no meg a nagyitól..

Egyébként:hajlatok olajozása,vízbe fürdetőkrém feloldása.A víz pici legyen,ha belefekteted babát,még bele tudjál nyúlni "lögybölni".Egyik tenyeredbe a buksi,nyak,és az oda eső váll alá nyúlni,többi testrésze a vízben.Másik kezeddel átmosod(nem kell túlzásba vinni,hiszen nem "büdi",az alsó fertájra több figyelem persze!)Míg a csonk le nem esik,ne érje víz a köldököt.Olajozni azért kell a hajlatokat,hogy könnyebben tísztíthasd,fürdés után szárazra törlés,és hintőpor,hm fincsi:-) Remélem segítettem egy kicsit.

2008. szept. 13. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:
52%
Vannak nagyon jó fürdető szivacsok amit ha beleteszel a kiskádba megtartja, bár így is érdemes fogni. Annyi víz kell a kádba, hogyha leteszed a kézfejed (letenyerelsz)befedje a legmagassabb pontját. Ez kb 4 cm. Én a szivaccsal szoktam át mosni az egész testét. Olajozni utána kell, vattával vagy fülpucolóval a hajlatokat. Sok sikert, boldog babázást!
2008. szept. 13. 15:27
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Én fürcsi előtt szoktam olajozni paraffinnal a hajlatait, hogy jobban kitisztuljon és kevésbé páljon be. A fürdőkád kb félig van, mindig fogom a babát a hónaljánál, és tartom a fejét, a másik kezemmel meg fürdetem. Én tiszta vizet engedek, bevizezem a babát, és a fürdőkrémmel megmosom, majd leöblítem. A köldökét addig nem érheti víz, míg le nem esik és rendesen be nem gyógyul, tehát már nem váladékozik. Fürcsi után púderezni szoktam a hajlatait, hogy ne izzadjon be.
2008. szept. 13. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!