Kisfiút nagyon más nevelni, mint kislányt?
Nem fogod ugy nevelni, ne aggodj! Es nem fogsz neki hercegnos meset sem olvasni.
A genjeikben van hogy kezdettol fogva az autok, a kukasauotok, a tuzolto kocsik, a labda a vonatok meg a buszok erdeklik oket. :-)
En is sokszor elcsodalkozom h mennyire osztonosen jonnek ezek a dolgok a kisfiuknal.
2,5 eves a fiam, a fozes erdekli, mindig odajon kivancsiskodni v kostolgatni ha sutok-fozok. De ez nem hinnem h gond lenne.
Amugy egesz nap focizna, vagy az autojan ul. (Labbal hajthatos kiskocsi)
Ugyanúgy kell nevelni, sőt ha érdekli valami "lányos" akkor azt is nyugodtan engedd meg neki. Az én 4 évas fiam kèrte már, hogy tegyek hajcsattot a hajába, megengedtem, megnézte magát a tükörbe, konstatálta, hogy milyen csinos, aztán ennyi. Azt is kérte már, hogy kifessem a körmét, megkapta. Mesékből kizárólag azok érdeklik, amiben jàrművek szerepelnek. Kedvenc játékai is vonatok. Imád fúrni, szerelni, az apjával már számítógépet is szereltek együtt. Most karácsonyra játékbabát kért etetőszékkel, azt mondja szeretné megetetni főzelékkel.
Eszembe nem jutna ellökni magamtól, nem megpuszilni, vigasztalni ha bármi baja van. Tudod az olyan "anyák" sírnak később, hogy a 30éves fiacskájuk feléjük se bagózik, persze biztosan az a boszorka menyecske aki ellenük hangolja.
Apukám csőkulcs-készletével szerettem játszani, fociztunk is együtt, 6 évesen magamtól kitaláltam, hogy horgászni akarok, pedig a családban nem horgásztak, én kötöttem a szerelékeket, válogattam a felszerelést, jártam horgászversenyekre. Ettől függetlenül nőies cuccokban jártam, és soha semmi bajom nem volt a nemi identitásommal, ez egyáltalán nem ettől függ. Férjem együtt sütött-főzött gyerekként anyukájával, amit nagyon szeretett, ma is mosolyogva gondol rá vissza, mégis a kocsik meg a kütyük érdeklik, férfiasan öltözködik, úgyis gondolkodik:) Rendesen főzni csak nemrég tanult meg, de imádom, mikor készít valamit.
Szóval nyugi, még barbit is vehetsz neki, nyugodtan megpuszilhatod, ha beüti valamilyét, miért kellene arra tanítani, hogy visszafojtsa az érzéseit? Ha érdekli valamilyen játék, függetlenül attól, hogy az lányosként, vagy fiúsként volt elkönyvelve, akkor úgyis fogjátok játszani, ha meg nem érdekli, nem lehet úgysem ráerőltetni.
Ja, és ha már itt tartunk, 50 éve még a kék lányos szín volt. Ezek a dolgok változnak, nagy részük társadalmi megítélés alapján alakul.
26 hkm, szintén kisfiúval a pocakban:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!