Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem eszi meg a főzeléket...

Miért nem eszi meg a főzeléket a 6 hónapos kisfiam?

Figyelt kérdés
6 hónapos kisfiamnál 1 hete próbálkozom a főzelékkel (krumpli, tök, paradicsom). Viszont 6-7 kanálnál többet nem hajlandó enni. Ez mindig így lesz, vagy mennyi idő alatt tudom rávenni arra, hogy egy adaggal megegyen. Délelőtt már 3 hete gyümölcsöt kap, és azt nagyon szereti és nagyon könnyen el is fogadta. Egyébként még szopik.
2008. szept. 12. 15:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Kislányom 7 hónapos, én is 6 hónapos korában kezdtem. Mi most tartunk 1 kanálnál + egy kanál gyümi délelőtt. Víz, tea azóta se. Türelem..:-)
2008. szept. 12. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:

A paradicsomot mellőzd még 3 hónapig, vagyis 9 hónapos korig.

Egyszerre csak egy dologgal próbálkozz. pl krumpli és keverj hozzá nyugodtan gyümölcsöt. magában az enyém is utálja.

fokozatosan eszik majd többet is.

diet.

2008. szept. 12. 15:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Az én 6.5 hós kisfiam is szivesebben eszi a gyümölcsöket bármikor adom mint a főzeléket. Főzelék után szopizni akar, gyümi után soha.

Próbálkozzunk türelemmel....

2008. szept. 12. 15:46
 4/5 anonim ***** válasza:
A babáknak változik az ízlésük, 6-7 hósan hiába csináltam bármit, hiába kevertem a krumplit bármivel, sehogy sem ette meg a főzeléket. Ma már 8 és fél hónapos, egyszer csak elkezdte szeretni a zöldségeket is, nem csak a gyümölcsöket, már főzhetek neki bármit, mindent megeszik, kivéve a tökfőzeléket.
2008. szept. 12. 16:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mert nem édes! A gyümölcs édes és a baba az édes dolgokat szereti. Az én lányom nem volt hajlandó megenni a főzeléket és a zöldséget 8 hónapos koráig. Öklendezett tőle, és akkor azt mondtam elég. Kapott gyümölcsöt azt imádta. Féltem, hogy ha számára nem finomat adok neki, akkor az egész kanalazást megutálja. Adj neki gyümölcsöt, én a gyümihez kevertem néha egy kis főtt zöldséget, de a domináns íz a gyümölcs volt. Most már lányom egy éves és mindent megeszik. A nem édes - vagyis sósnak számító - zöldséget utálta. Majd megszereti, ne erőltetsd nagyon. Adja azért neki pár kanállal, amennyit megeszik, de ne tömd bele nehogy megundorodjon.

Erika

2008. szept. 14. 08:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!