Koraszülött babák! Mit csinál a 6,5 hós babátok?
Pontosan már megnem mondom hogy 6hósan mit csináltunk, mert már 18ak vagyunk.De ne pánikolj, minden gyerek más!A normál szülötteknél is van hogy nem akkor csinál valamit, mint ahogy a nagykönyvben megvan írva.
A méretekkel se törődj, de azért leírom: 6hósan 6000g 63 cm (1680 g és 38cm el született).
Ha gond van a doki szol, de most 2 ismerősömnek van pici az egyik 2hóval idősebb, nem koraszülött és könyebb 3kgal, a másik fiatalabb 2hóval és nehezebb nálunk 4kgal.
A dokim azt mondta mindig, hogy magához képest kell nézni, nem máshoz mert ő nem olvassa a könyveket, hogy tudja milyennek kell lenie.
Szóval ne aggódj! :)
Szia. Az én babám is koraszülött volt, 3 hónapos kora körül kezdett fogni játékokat. 6 hónapos volt amikor konkrétan a hasáról a hátára fordult, addig is voltak hasonlók de szerintem akkor csak elvesztette az egyensúlyt. 6 és fél hónaposan már ült önállóan. Én is aggódtam a forgás miatt, mert akkor egyszer csinálta aztán jó ideig nem. Most 8 hónapos és nemrég tanulta meg a hátról hasra forgást, de most nagyon megindult mert azóta próbál kúszni, pörög ezerrel körbe-körbe. De 6 hónaposan még nekünk is olyan lassacskán ment minden.
Konkrétan mi miatt aggódsz, leirod nekünk?
Az én lányom 2350g-al született 33 hétre.
Mindent hamarabb csinált mint sok más időre született baba, pedig súlyban olyan 7 hónaposan érte utol az átlag súlyú babákat.
3 hósan átfordult, 6 hónaposan magától felült, 7 hónaposan felállt kapaszkodva, 10 hónaposan elindult.
Most 12 hónapos, szaladgál, annyi van hogy egy kicsit alacsonyabb mint a többi 1 éves baba. 72cm.
A barátnőm kicsije is egy éves, 900g-al született már ő is felül, négykézláb áll, és kúszik:)Most 7800g Az orvos szerint 3 éves korára teljesen behozza a társait ő is:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!