Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9 hetes kislányom két napja...

9 hetes kislányom két napja nem eszi meg az anyatejet. Kb.2 napja úgy érzem, minta meg akarna jönni, (tudom, hogy nem kéne) de még semmi. Lehet, hogy emiatt?

Figyelt kérdés
Már jó adag tej le van fejve, ezek szerint ezt kidobhatom, vagy van még esély, hogy jó lesz? Ha megjönne, akkor utána már nem fogadja el a tejet, illetve ilyenkor hogy apasszam el?
2010. márc. 19. 12:49
 1/6 Vilcsianyuja ***** válasza:
Csak azért írok, mert még nem írtak olyan anyukák, akiknek konkrét tapasztalatuk van, hogyan szoptattak úgy, hogy már megjött a mensijük. De hidd el, sokan vannak, kitartás, a babádnak az anyatej a legjobb, még nagyon pici, próbáld meg visszaszoktatni a tejre. Lehet, hogy pár nap múlva már megbarátkozik az új ízzel.
2010. márc. 19. 12:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Terhes nem lehetsz? Hallottam több szoptatós anyukától is ,amikor teherbe estek a kicsi nem vette el a cicit.
2010. márc. 19. 12:54
 3/6 anonim ***** válasza:
8 hetes volt a pici fiam, mikor ugyanez volt. Lefejtem, s üvegböl megette. Nekem meg megjött... Most 5 honapos 5 napja megint nem fogadja el, de üvegböl sem, s most nagyon megjött... probälkozz.
2010. márc. 19. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Mindig is igény szerint szoptattam, az első hat hétben szinte állandóan. Ennek ellenére már a 4. héten megjött. És a kisfiam egyre kevésbé akart szopizni. A végén, már azt hittem el fog apadni a tejem. De amikor már úgy éreztem feladom és pótolok tápszerrel, elmúlt és szépen visszajött az étvágya. Lassan 6 hónapja, kizárólag anyatejes a gyerekem, annak ellenére, hogy rendszeresen megjön és mindig gond van belőle. A tapasztalatom az, hogy nagyon sűrűn kell cicire tenni, szinte ahányszor csak tudod, a maradékot fejd le, ne használj se pótlást, se cumisüveget, se cumit. Igaz nem azon a héten fogja meghízni a legnagyobbat, de legalább nem apad el a tejed és megmarad anyatejes babának. A lefejt tej jól fog jönni, mert el fogja fogadni később, hidd el tapasztalat. Ne add fel, kitartás!
2010. márc. 19. 13:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem 6 hónapos korában jött meg előszőr. Az első nap nem volt hajlandó szopizni, sem a lefejt tejet elfogadni. Igy tápszert adtam neki egész nap, azt elfogadta. Másnap mintha misem történt volna szopizott. Azóta is megjön rendszeresen, de azóta nem történt ilyen, mindig elfogadja a cicit. 9 hónapja szoptatok, nem csökkent a tejem a mensi óta. (leszámitva hogy már kevesebbszer szoptatok a hozzátáplálás miatt)

Semmiképpen ne apaszd el a tejet ha megjön, próbáld meg minden nap a cicire tenni.

2010. márc. 19. 14:49
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtató, hogy mások is vannak hasonló helyzetben. Kipróbálom, amiket javasoltatok, mégegyszer köszi!
2010. márc. 20. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!