Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egy idő után nyűglődik, majd...

Egy idő után nyűglődik, majd sírni kezd a babám a hordozókendőben. Másnál is van ilyen?

Figyelt kérdés

4 hónapos lányomat most kezdtem csak el igazán hordozni. Mivel a nyár közepén született, a kánikulában nem akartam, hogy összeaszalódjunk, meg ráizzadjak, aztán 2 hónapos volt, mikor normális idő lett, akkor nem igazán rajongott érte. Most újra megpróbáltam, úgy tűnik, hogy szereti, egy rugalmas hordozókendőnk van.

Eleinte nézelődik, aztán olyan negyed óra után nyűgösködik, picit sír, és elalszik. Ezzel a részével még nincs baj, a babakocsiban ugyenezt csinálja közvetlen elalvás előtt, valószínűleg így altatja magát. A gond itt jön: alszik, felébred, 10 percet nézelődik, és elkezd nyűglődni, majd sírni. Olyan, mintha lenne egy másfél órás limit, hogy eddig jó neki a hordozás, utána nem tetszik már. Miért lehet ez? Nem hinném, hogy kényelmetlen lenne neki, hiszen másfél órát benne van előtte, gondolom jelezné, ha nem jó neki. Na meg szerintem nem is aludna, ha kényelmetlen. De akkor mi lehet a gond? Ennyit bír és kész? Elég rossz ez így, örültünk, hogy végre nem vagyunk babakocsihoz kötve, mehetünk kirándulni gyerekestül stb., de ha ő másfél óra után besokall, akkor nem nagyon tudunk messzebbre menni. Más is tapasztalt már ilyet? Hogyan lehet ezt megoldani? A babakocsi esetében felvehetem, de a kendőnél eleve "ölben" van.

2015. nov. 2. 19:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem egyik lányom sem szerette a hordozást. Sok hordozóeszközt kipróbáltam , aztán feladtam. A legkisebb lányom 8 hónapos kora körül élvezte, de ez csak addig tartott, amíg el nem kezdett járni. A megoldást nem tudom, de vannak babák, akik nem szeretik a hordozást.
2015. nov. 2. 19:51
 2/6 A kérdező kommentje:
Szeretni szereti, mert vigyorog, mikor rakom bele, vidáman nézelődik, majd elalszik. Mikor úgy volt vele, hogy nem kell ez neki, akkor egyből nekiállt ordítani, elég egyértelmű volt. Csak szerintem megunja egy idő után vagy nem tudom.
2015. nov. 2. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

30-45 percenként nem árt kivenni belőle egy rövid időre:

[link]

Ehhez képest a 1,5 óra egyáltalán nem kevés. Picit szakítsd meg ahordozást, aztán utána tedd vissza, nézd meg, hogy az úgy jó-e neki.

2015. nov. 2. 20:14
 4/6 Adrienn0122 ***** válasza:
Szerintem kényelmetlen neki hosszútávon. Gondolj bele, mi is szeretünk forgolódni alvás közben, nyújtózkodni, ülés után felállni, mozogni. Alszik egyet, aztán köszöni szépen, jöjjön valami más. :) Az én babám kendőben is és babakocsiban is csak addig aludt, amíg mozogtunk,ha megálltam pl. kifújni az orromat, akkor nyűgösködni és sírni kezdett, és mehettünk gyorsan haza, mert utána már hiába sétáltunk. A kendőben ráadásul a pelenka ráncai nagyon megnyomták a popsiját, mert ugye oda helyeződik a súly, pl. ez is kényelmetlen lehet.
2015. nov. 2. 20:18
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen, erre gondoltam, hogy mi lenne, ha ilyenkor megállnánk, pihiznénk egy kicsit, kivennénk, és mondjuk egy fél óra után indulnánk tovább. Haladunk közben egyébként folyamatosan, nem az a baj, hogy megállunk, a babakocsinál amúgy nálunk is így működik :)

Köszönöm a linket, eddig erről nem olvastam sehol, pedig sokat tájékozódtam, de mindig mindenhol az van, hogy ezt imádják a babák, nem nagyon említik, hogy néha kell egy kis szünet. Köszi tényleg!

2015. nov. 2. 20:22
 6/6 anonim ***** válasza:
en ugyan nem hordozok de a babakocsiban is sir 1,5-2 ora utan pedig ott nincs hozzan preselodve, tud nezelodni stb...a hordozokendo nem a legjobb a nezelodesre biztos hogy 1,5 ora utan kenyelmetlenne valik még ha alapjaraton szereti is...
2015. nov. 2. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!