Szerintetek jól csinálom így? :
Igyekszem 4 óránként szoptatni de ha éhes vagy nagyon álmos és már közeledik az etetés (akár egy órával messzebb is) akkor inkább megetetem. Sőt, olykor akkor is megetetem ha külön nem látom rajta hogy éhes lenne hogy kijöjjön az esti lefektetésre a szoptatás jókor. Belefér ennyi szabadság? Mert mondjuk ha 6 körülre jön ki egy szoptatás az ne az igazi, tekintve hogy 8körül fekszik le aludni. Vagy akkor úgy kéne inkább hogy akkor újra?
Vagy jól van ez így? 4 hónapos, mikor áll be valamiféle rend?
Persze, előbb-utóbb beáll. 1-2 hónap múlva már elkezdheted hozzátáplálni, amikor már eljuttok komolyabb mennyiségig szilárd étellel, akkor az is rendszerezni fogja a dolgot valamennyire.
Az anyatej meg - például a tápszerrel ellentétben - nem állandó összetételű. Néha vizesebb, néha sűrűbb, így kívülről nehéz megállapítani, hogy X ml mennyire volt éppen laktató neki. Túletetni nem igazán tudod vele, főleg, ha a súlya normális. Nyugi, idővel beáll.
Mennyi idős a baba?
Én a 7 hónaposomat már rég óta így szoptatom:
hajnali fél 1-1 óra között
5-és 6 óra között
9 óra körül
fél 12 és 13 óra között
15 és 16 óra körül
17 és 18 óra között
majd az utolsó általában fél 8 lefekvéskor.
Nagyon ritkán 23 órakkor eszik, ha felébred, de olyankor a hajnali evés kitolódik 2-3 közöttre, a többi marad.
Gyakorlatilag amikor ő kéri.
Szerintem nyugodtan adhatsz neki 18 óra körül, attól még ugyan úgy fog enni 20-órakkor. Hiszen addig még sok idő van, és sok minden történik. Ha meg megszokja már igényelni is fogja. Az, meg hogy épp fél órával elöbb etetsz vagy késöbb nem sokat számít. Nem kötelező percre pontosan leülni etetni. Figyeld a babát és egy idő után megérted mit is szeretne.
4 hónapos.
És hát kb igény szerint végülis. Ez az hgy nem hagyom éhen ha éhes de nem ciki hogy megetetem amikor nem az csak hogy jól jöjjön ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!