Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Majdnem 10 kilós,7 hónapos...

Majdnem 10 kilós,7 hónapos lányom nem áll, nem kúszik és a keze is sokat van ökölben. Baj ez?

Figyelt kérdés
2008. szept. 11. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan nem vagyok szakértő, de kérj egy beutalót a gyermekorvostól, és vidd el a kislányod a Dévény Alapítványhoz. Nem veszítesz vele semmit. Neten megtalálod a honlapjukat is.
2008. szept. 11. 20:59
 2/7 anonim ***** válasza:
Védőnő mit mond?
2008. szept. 11. 21:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A kisfiam 2,5 hónapos, és a doktornéni mindig kinyitotta eddig a tenyerét, és figyelte, hogy mennyire szorítja, illetve rákérdezett, hogy szokta-e kinyitogatni magától. Mostanra elég gyakran kinyitja a kezét, fogdossa a tárgyakat, tapogatja az arcunkat. Ennek alapján szerintem is jobb, ha kérsz beutalót szakorvoshoz. Lehet, hogy csak egy kicsit gyógytornáztatni kell a picilányt, és egyik napról a másikra mindent megtanul.
2008. szept. 11. 21:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az, hogy nem áll és nem kúszik, az nem feltétlenül mérvadó!

Itt ajánlanám, hogy nézd meg a www.informed.hu oldalt, ott le van írva nagyvonalakban a csecsemők fejlődése hónapról hónapra. Ez irányadó, de szerintem minden baba más és más!

Függetlenül mindettől és azért, hogy megnyugtassanak keresd fel a doki bácsit, nénit, hogy ő hogyan látja, mit javasol! Valószínűleg ő is megnyugtató választ vagy segítséget fog nyújtani!

Jó babázást a továbbiakban is!:-)

2008. szept. 11. 21:40
 5/7 anonim ***** válasza:
én is háziorvos, majd szakorvos felkeresését javaslom + BHRG Alapítvány, ezt részben a TB is támogatja. Nem biztos,hogy baj van, de jobb utána nézni, és megsegíteni a fejlődését, ha kell. Gyógytorna nagyon sokat tehet a babád fejlődéséért! Próbálj megnyugodni
2008. szept. 11. 23:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem keress fel egy szakorvost. Semmiképp nem baj ha a gyerek már forgolódik, de nem kúszik vagy áll. Az én lánykám is csak 9 hónaposan állt fel. 7 hónapos elmúlt amikor kúszott. Viszont nem jó ha ökölben van a keze, már ki kellett volna nyitnia.Kérj tanácsot egy szakembertől mielőtt baj lenne. Ilyenkor még ha baj van fejleszthető és korrigálható a probléma. Menj időben orvoshoz! Ha azt mondja semmi baj, legalább megnyugszol.

Erika

2008. szept. 14. 08:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Általában nyitva vannak az ujjai, azt megfigyeltem, mert ezeket írtátok. A többi viszont tényleg hiányzik.
2008. szept. 14. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!