Heimlich féle műfogás kisbabán, alkalmaztátok már?
Figyelt kérdés
Én pont ma, a barátnőm kisfián, aztán felmostam a barátnőmet, aki félájultan ült a konyha kövén. Komolyan szívem szerint minden leendő szülővel elvégeztetnék egy elsősegély-nyújtó tanfolyamot (kicsit jobban gyerekekre kihegyezve mint az, amit a jogsi miatt úgyis mindenki elvégez). Az én lányom 4 éves, és bizony, sokszor szükség volt a biztos tudás adta magabiztosságra és lélekjelenlétre. Igazából a légzésfigyelő sem ér semmit, ha alapvető dolgokkal nincs a szülő tisztában, a karjában ugyanúgy meghalhat a gyereke...Ti nem gondolkoztatok még ezen? Meg akinek esetleg még jogsija sincs, az aztán tleg semmit nem tud az egészről (hacsak önszorgalomból meg nem tanulta, de szemléltetés nélkül az sem ér sokat).2010. márc. 17. 23:36
11/11 anonim válasza:
Sziasztok, hát sajnos mi is túlestünk már egy lélekjelenlét-próbán... ráadásul egyedül voltam itthon. Már aludt este, mikor furcsa gurgulázó hangok jöttek a kislányom szobájából. Bementem és láttam hogy fuldoklik, akkorát bukott vissza a vacsorából. Pedig hason aludt. Akkor történt először, így tudtuk meg, hogy refluxos. Az eset után nekem is átvillant az agyamon, hogy a fenébe, miért nem mentem babás elsősegély tanfolyamra. Szerencsére nem estem pánikba, fejre fordítottam, és mikor már sírt, az orrát egy szétcsavart golyóstoll testével szívtam ki. Meg a rotaoltás fecskendőjével. Megmagyarázhatatlan okból nem dobtam ki, hanem elmostam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!