Heimlich féle műfogás kisbabán, alkalmaztátok már?
Ez az amikor összekulcsolod a kezed a mellkasán, és így hátulról húzogatod fölfelé?
Gratula!! A Nap Hőse :P
Azt ugye tudod hogy kicsiknél nem lehet ezt alkalmazni!!!! A kicsiket ha ilyen fulladás van vagy idegen tárgy kerül a torokba szájba, akkor
TÉRDEDRE KELL HASON FEKTETNI, FEJE LEJJEBB LEGYEN ÉS ÜTÖGETNI A HÁTÁT!!
Nézz utána! Amúgy valóban nem ártana ezt is oktatni a leendő szülőknek!
Szerintem igazad van! Sokszor gondolkodtam már rajta. A fiam féléves és volt 1-2 alkalom amikor csipogott a légzésfigyelő éjszaka, gyorsan kipattantam és "fel ráztam" a gyereket, szerencsére nincs baja és azóta nem is volt jelzés. A tesóm lánya(most már 10 éves), 5 éves koráig csipogott be, ha nagyon fáradt volt. Szóval egyet értek veled.
Meg amikor eszik, vagy félre nyel a fiam, akkor is végig fut az agyamba, hogy mit kell tenni. Lehet, hogy túl óvatosnak tartotok, de igaza van a kérdezőnek jobb félni mint meg ijedni.
Egy ismerősöm kisfia 8 hónapos volt lenyelte az ecset végét, nem tudták mit kell tenni és a pici meghalt:-(((
Szóval tényleg jó lenne az a tanfolyam.
6.58-nak igaza van. Kisbabáknál nem szabad alkalmazni. Pontosan azt kell tenni amit leírt. Én részt vettem a terhességem alatt kifejezetten babákra vonatkozó elsősegély és újraélesztési előadáson. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Egyébként nagyon szép tőled, hogy segítettél a barátnődnek.
heimlich fogás az az h gyomron nyomod a személyt, az belső vérzést okozhat felnőtteknél is, utána kórházba kell menni
gyereknél, ha a térdedre fektetted és csapkodtad kicsit a hátát, az OK...de ez már szerintem nem Heimlich.....
az én fiamat egyszer fejre állítottuk és kiráztuk belőle a nyálat ami félrement....már fuldoklott....fontos a lélekjelenlét az biztos!!!
most lehet meg fogtok kövezni de úgy gondolom, hogy a legtöbb helyzetben tudna mit tenni anyuka/apuka csak épp leblokkol!
nálunk is volt légzésfigyelő becsipogás, a férjem lefagyott, nem tudott megmozdulni (ez a lehető legrosszabb)
én pedig hiánya tudom, hogy nem szabad kikapni a kiságyból, fogtam és úgy felkaptam, hogy szegény sokkot kapott pedig csak lekúszott az érzékelőről (na ez a másik amit nem szabad!)
szóval szerintem ez elméleti tudás már csak ösztönből is megvan a legtöbb helyzetre csak az gyakorlatban alkalmazni nem tudjuk. mi legalábbis a férjemmel így vagyunk :(
én biztos leblokkolnék
amúgy mi történt?
Az én férjem is sajnos leblokkol,egyszer a kislányunkat csípte a fürdető cseppek a vízben.Csak állt,és nézett,a lányunk pedig sikított.Én azonnal rohantam vele a zuhany alá,lemosni tiszta vízzel.
Sokan vannak,akik leblokkolnak,ha rögtönözni kell.
Volt még egy eset,amikor a férjemen alkalmazták a rossz "segítségnyújtást",tehát gyakran a félreinformáltság is gond.
A férjem epilepsziás,a barátai előtt lett egyszer rosszul és betömték a száját faléccel.Pedig ezt nem szabad.Ő soha nem harapta el a nyelvét anélkül sem,hogy valamit a szájába dugnék,így viszont össze-vissza horzsolta a száját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!