Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Heimlich féle műfogás kisbabán...

Heimlich féle műfogás kisbabán, alkalmaztátok már?

Figyelt kérdés
Én pont ma, a barátnőm kisfián, aztán felmostam a barátnőmet, aki félájultan ült a konyha kövén. Komolyan szívem szerint minden leendő szülővel elvégeztetnék egy elsősegély-nyújtó tanfolyamot (kicsit jobban gyerekekre kihegyezve mint az, amit a jogsi miatt úgyis mindenki elvégez). Az én lányom 4 éves, és bizony, sokszor szükség volt a biztos tudás adta magabiztosságra és lélekjelenlétre. Igazából a légzésfigyelő sem ér semmit, ha alapvető dolgokkal nincs a szülő tisztában, a karjában ugyanúgy meghalhat a gyereke...Ti nem gondolkoztatok még ezen? Meg akinek esetleg még jogsija sincs, az aztán tleg semmit nem tud az egészről (hacsak önszorgalomból meg nem tanulta, de szemléltetés nélkül az sem ér sokat).
2010. márc. 17. 23:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
59%

Ez az amikor összekulcsolod a kezed a mellkasán, és így hátulról húzogatod fölfelé?

Gratula!! A Nap Hőse :P

2010. márc. 18. 00:17
 2/11 anonim ***** válasza:
az mi? és mi történt?
2010. márc. 18. 00:51
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Azt ugye tudod hogy kicsiknél nem lehet ezt alkalmazni!!!! A kicsiket ha ilyen fulladás van vagy idegen tárgy kerül a torokba szájba, akkor

TÉRDEDRE KELL HASON FEKTETNI, FEJE LEJJEBB LEGYEN ÉS ÜTÖGETNI A HÁTÁT!!

Nézz utána! Amúgy valóban nem ártana ezt is oktatni a leendő szülőknek!

2010. márc. 18. 06:58
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igazad van! Sokszor gondolkodtam már rajta. A fiam féléves és volt 1-2 alkalom amikor csipogott a légzésfigyelő éjszaka, gyorsan kipattantam és "fel ráztam" a gyereket, szerencsére nincs baja és azóta nem is volt jelzés. A tesóm lánya(most már 10 éves), 5 éves koráig csipogott be, ha nagyon fáradt volt. Szóval egyet értek veled.

Meg amikor eszik, vagy félre nyel a fiam, akkor is végig fut az agyamba, hogy mit kell tenni. Lehet, hogy túl óvatosnak tartotok, de igaza van a kérdezőnek jobb félni mint meg ijedni.

Egy ismerősöm kisfia 8 hónapos volt lenyelte az ecset végét, nem tudták mit kell tenni és a pici meghalt:-(((

Szóval tényleg jó lenne az a tanfolyam.

2010. márc. 18. 06:59
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

6.58-nak igaza van. Kisbabáknál nem szabad alkalmazni. Pontosan azt kell tenni amit leírt. Én részt vettem a terhességem alatt kifejezetten babákra vonatkozó elsősegély és újraélesztési előadáson. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Egyébként nagyon szép tőled, hogy segítettél a barátnődnek.

2010. márc. 18. 07:18
 6/11 A kérdező kommentje:
amit 06:58 leírt, azt csináltam, azt is így hívják (legalábbis én így tanultam), mert ugyanaz a lényege, a rekeszizom összehúzódása préseli ki a levegőt, a kiáramló levegő pedig kilöki at idegen testet, ami akadályozza a légzést. azért írtam, hogy BABÁKNÁL :) persze hogy nem úgy csináltam, mint felnőttnél :)
2010. márc. 18. 07:55
 7/11 anonim ***** válasza:

heimlich fogás az az h gyomron nyomod a személyt, az belső vérzést okozhat felnőtteknél is, utána kórházba kell menni

gyereknél, ha a térdedre fektetted és csapkodtad kicsit a hátát, az OK...de ez már szerintem nem Heimlich.....

az én fiamat egyszer fejre állítottuk és kiráztuk belőle a nyálat ami félrement....már fuldoklott....fontos a lélekjelenlét az biztos!!!

2010. márc. 20. 15:53
 8/11 anonim ***** válasza:

most lehet meg fogtok kövezni de úgy gondolom, hogy a legtöbb helyzetben tudna mit tenni anyuka/apuka csak épp leblokkol!

nálunk is volt légzésfigyelő becsipogás, a férjem lefagyott, nem tudott megmozdulni (ez a lehető legrosszabb)

én pedig hiánya tudom, hogy nem szabad kikapni a kiságyból, fogtam és úgy felkaptam, hogy szegény sokkot kapott pedig csak lekúszott az érzékelőről (na ez a másik amit nem szabad!)

szóval szerintem ez elméleti tudás már csak ösztönből is megvan a legtöbb helyzetre csak az gyakorlatban alkalmazni nem tudjuk. mi legalábbis a férjemmel így vagyunk :(

2010. márc. 20. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:

én biztos leblokkolnék

amúgy mi történt?

2010. márc. 20. 18:01
 10/11 anonim ***** válasza:

Az én férjem is sajnos leblokkol,egyszer a kislányunkat csípte a fürdető cseppek a vízben.Csak állt,és nézett,a lányunk pedig sikított.Én azonnal rohantam vele a zuhany alá,lemosni tiszta vízzel.

Sokan vannak,akik leblokkolnak,ha rögtönözni kell.

Volt még egy eset,amikor a férjemen alkalmazták a rossz "segítségnyújtást",tehát gyakran a félreinformáltság is gond.

A férjem epilepsziás,a barátai előtt lett egyszer rosszul és betömték a száját faléccel.Pedig ezt nem szabad.Ő soha nem harapta el a nyelvét anélkül sem,hogy valamit a szájába dugnék,így viszont össze-vissza horzsolta a száját.

2010. márc. 20. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!