Volt már 40 fokos lázas beteg a gyermeked?
Mi átéltük délután a 9 hónapos kislányommal. Hűűű...kegyetlen volt! Azt a tehetetlenségérzést nem kívánom senkinek. Egyébként nem totojáztunk, azonnal hívtuk a mentőt, ki is jöttek, megnyugodtunk, de akkor az ott szörnyű volt.
Ki hogyan csillapítja az ilyen magas lázat?
Igen. Csillapítottuk gyógyszerrel és hűtőfürdővel.
6 éves volt a lányom és pocsékul volt szegényke, de szépen meggyógyult.
Nekem ez sokkal rosszabb érzés volt, mint amikor baba korukban volt nagyon magas a lázuk.
Én attól féltem, ha összeesik, nem bírom el...
Egyébként a legfrissebb kutatások szerint nem olyan veszélyes, mint ahogy gondoltuk korábban, sőt 39 fokig elvileg csillapítani sem kell, csak ha a baba/gyerek közérzete nagyon rossz. (Mondjuk kinek nem rossz ilyen lázzal? De állítólag vannak kis gyerekek, akik ugyanúgy pörögnek magas lázzal is, és nem zavarja őket)
#2valaszolo
Na igen,a fiam 2 eves volt(most 3)mikor lazgorcse volt.Sose felejtem el,ahogy remegett és egyre lilabv lett a kis feje.Nagyon megijedtem.En se kivanom ezt senkinek.Ennel rosszabb nincsen a vilagon.
#3 valaszolo
Ezt nem is tudtam h mar nem is olyan veszelyes:)mondjuk azert aggodni lehet de nagyon:/de legalabb igy talan nyugodtabb leszek picit:)
Elso valaszolo voltam:)
Sőt, a lázgörcs sem veszélyes, csak baromi rossz nézni. (Én még nem láttam).
Ez csak egy cikk.
Ha beírod a keresőben, hogy Novák Hunor és lázcsillapítás, számtalan cikket olvashatsz még a témában. :)
A mentős orvos egy sokat látott 60 körüli doktornő volt, sugárzott belőle a nyugalom és a magabiztosság. Ő is azt mondta, hogy a láz önmagában nem baj, sőt, jó dolog, dolgozik az immunrendszer. 39 fok alatt nem kell csillapítani. Azt mondta, hogy ha a gyermek alapvetően jól van, tehát 'csak' lázas, nincs teendő. Ha hány, megy a hasa, egyéb szörnyűségek jelentkeznek, akkor irány a kórház. Mivel a kislányom a doktornő szerint nagyon jó állapotban volt (meg is dícsért minket, hogy nagyon okosan ápoljuk a beteg csecsemőnket, mi meg ott álltunk a férjemmel hullafáradtan, dagadó mellel:-), nem volt indokolt beutalni a kórházba, továbbra is csak csillapítani a lázát 39 fok felett.
Sajnos nekem is volt 'szerencsém' megtapasztalni a lázgörcsöt. A kisfiam (lassan 3 éves) kb ugyanennyi idős lehetett, mint a kislányom, amikor egy hűtőfürdő alkalmával begörcsölt. Azóta nagyon vonakodom a hűtőfürdőtől.
Sajnálom a válaszadók gyermekeit, szörnyű eseteket írtatok le, de hál' istennek, minden gyermek túlvan rajta!
Bocs, de a lázgörcs veszélyes lehet, főleg, ha elhúzódik, idegrendszeri maradványtünetek is kialakulhatnak.
Az igaz, hogy a 38 alatt fölösleges lázat csillapítani (az gyakorlatilag csak hőemelkedés kategória), hűtőfürdőt pedig eddig is úgy kellett csinálni, hogy kézmeleg vízbe teszed a gyereket, és lassan hűtöd, hideg víz hozzáadásával langyosra. Ugyanígy a hűtőborogatás sem jéghideg vízzel történik.:-) Lázgörcsön már átesett gyereknél viszont jobban oda kell figyelni, hogy ne ugorjon hirtelen magasra a hőmérséklete (leginkább ez indukálja a görcsöt), ezért jó a lázcsillapító.
Diplomas apolo vagyok, gyerekkorhazban dolgozom, igy lattam par lazas gyereket. Ahogy irtak elottem, 39 fok alatt nem kell csillapitani.
A lazgorcs pedig nem attol lesz hogy valakinek magas a laza, hanem mert hajlama van ra. Akinek hajlama van kazgorcsre az mar 37,5 nel us begorcsol.
Nem a magas hotol van.
Talan ez megnyugtato.
Nekem kisbabam van, multkor az oltastol 38.6 ra felszaladt a laza, Nurofen mellett ( amit a dokinal kapott az oltas utan). Igy nem tudtam adni gyogyszert, hideg borogatast tettem a fejere, csuklojara, labara, es 37.5 re lement fel ora alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!